fbpixel

Search icon
Search
Week agenda: Όσα θα απολαύσουμε στη Θεσσαλονίκη τη νέα εβδομάδα
AGENDA

Week agenda: Όσα θα απολαύσουμε στη Θεσσαλονίκη τη νέα εβδομάδα

Οι προτάσεις για να περάσουμε υπέροχα κάθε στιγμή στην καρδιά της πόλης


Καλή εβδομάδα! Η Θεσσαλονίκη μας καλωσορίζει με μια σειρά από ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις μέχρι πρωτότυπα μουσικά events. Κάθε ημέρα είναι και μια πρόσκληση για να περάσουμε όμορφες στιγμές. Εμείς σας προτείνουμε όσα ξεχωρίσαμε για να περάσετε υπέροχα και αυτήν την εβδομάδα. 

Let's take a look together!

ΔΕΥΤΕΡΑ

Κεντρική έκθεση της Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης Being as Communion

767687.jpg


Η κεντρική έκθεση της 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης προτείνει μια επανεξέταση: μια επανεξέταση της ζωής ως κοινωνίας, αλλά και της συν-ύπαρξης ως ένα εργαλείο για την αντιμετώπιση των πολλαπλών κρίσεων που βιώνουμε. Το ζήτημα της συν-ύπαρξης εξετάζεται μέσα από τα έργα 28 καλλιτεχνών/έχνιδων που εστιάζουν σε ποικίλες μορφές συνδιαλλαγής μεταξύ διαφορετικών υποκείμενων, ζώντων και νεκρών, ειδών και περιβαλλόντων. Η έμφαση μετατίθεται πια στις πρακτικές της φροντίδας, της αγάπης, του μοιράσματος, της αλληλοϋποστήριξης και της συμπεριληπτικότητας ως στάσεις ζωής. Καλλιτεχνικές ομάδες, και καλλιτέχνες/ιδες ερευνούν τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας σε οικοσυστήματα που απειλούνται, τα πιθανά σενάρια βιώσιμης αλλά και ομαλής συμβίωσης, και τον βαθμό στον οποίο μπορούμε να μάθουμε να μην επιβάλλουμε τον εαυτό μας στον κόσμο γύρω μας

Τα έργα της έκθεσης παρουσιάζονται σε δέκα χώρους και μουσεία της πόλης της Θεσσαλονίκης, ακουμπώντας τις πολλαπλές στρώσεις της ιστορίας της πόλης, προτείνοντας μια πολυφωνική ανάγνωση, μια σύζευξη πολλών ισότιμων φωνών. Επιμέλεια: Μαρία-Θάλεια Καρρά.

Info: Χώροι: MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ, Επταπύργιο, Γενί Τζαμί, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Γυάλινο περίπτερο "Κήπου Γλυπτών" (παραλία), Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ2). Ώρες επίσκεψης: Καθημερινά από τις 08:00 έως τις 21:00. Διάρκεια: έως 21 Μαϊου.

Κινηματογραφική προβολή Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ’ Αρτανιάν - The Three Musketeers: D'Artagnan

1394711-thethreemusketeers-202996.jpeg

Από το Λούβρο μέχρι τα ανάκτορα του Buckingham Palace, από τις τρώγλες του Παρισιού μέχρι την πολιορκία της La Rochelle...σε ένα βασίλειο διχασμένο από τους θρησκευτικούς πολέμους και υπό την απειλή της εισβολής από την Αγγλία, μία χούφτα αντρών και γυναικών θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και θα ενώσουν το πεπρωμένο τους με τη μοίρα της Γαλλίας. Σκηνοθεσία: Martin Bourboulon. Σενάριο: Matthieu Delaporte, Alexandre Dumas, Alexandre de La Patellière. Πρωταγωνιστούν: François Civil, Vincent Cassel, Romain Duris, κ.ά.

Info: Η ταινία προβάλλεται σε όλες τις κεντρικές αίθουσες της πόλης. Μπορείτε να επισκεφθείτε τις επίσημες σελίδες τους για περισσότερες πληροφορίες.

Ρεσιτάλ πιάνου Heghine Rapyan Dimensions through sound - Music of Armenia στο Μέγαρο Μουσικής

rapyan-heghine1.jpg

Μια μουσική βραδιά - ωδή στην παράδοση και στα δημοτικά τραγούδια της Αρμενίας μας περιμένει απόψε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Μια σειρά γνωστών και νοσταλγικών κομματιών με τη συνοδεία της διακεκριμένης πιανίστριας, Heghine Rapyan, υπόσχονται να μας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο. Από τους Χορούς για πιάνο του Komitas Vardapet μέχρι τη σύγχρονη δωδεκαφωνική μουσική του Arno Babajanian Έξι εικόνες, κάθε μελωδικό μονοπάτι θα ανιχνεύσει σημαντικές στιγμές της τοπικής κουλτούρας.

Info: Mέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου & παραλία. Δευτέρα 24 Απριλίου στις 20:30.

ΤΡΙΤΗ

Κινηματογραφική προβολή Άρρηκτος Δεσμός - Guy Ritchie's the Covenant

the-covenant-trailer.jpg

Στην τελευταία του αποστολή στο Αφγανιστάν, ο Λοχίας John Kinley συνεργάζεται με έναν τοπικό διερμηνέα, τον Αhment. Μετά από μια επίθεση με μοναδικούς επιζώντες τους δύο άντρες, ο Ahment θα μεταφέρει τον τραυματισμένο John σε ένα ασφαλές μέρος, χιλιόμετρα μακριά. Όταν ο John γυρίσει στην Αμερική και μάθει πως εκείνος βρίσκεται σε κίνδυνο, αποφασίζει να επιστρέψει πίσω για να βοηθήσει τον φίλο του, ξεπληρώνοντας το χρέος του προτού να είναι αργά. Σκηνοθεσία: Guy Ritchie. Σενάριο: Ivan Atkinson, Marn Davies, Guy Ritchie. Πρωταγωνιστούν: Jake Gyllenhaal, Dar Salim, Emily Beecham, κ.ά.

InfoΗ ταινία προβάλλεται σε όλες τις κεντρικές αίθουσες της πόλης. Μπορείτε να επισκεφθείτε τις επίσημες σελίδες τους για περισσότερες πληροφορίες.

Ιnspire Project 2023 ομαδική έκθεση «Ένταση. Σενάρια μέλλοντος και άλλες ιστορίες» στο MOMuS 

780696-2JdAi.jpg

Στo πλαίσιo του Inspire Project 2023 "Ένταση. Σενάρια μέλλοντος και άλλες ιστορίες" παρουσιάζεται στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-Helexpo) στη Θεσσαλονίκη η ομότιτλη έκθεση. Μέσα από μεθοδολογίες βασισμένες στις επιστήμες του μέλλοντος, οι οποίες διερευνούν πιθανά, εύλογα και εφικτά μέλλοντα, το Inspire Project 2023 εστίασε φέτος σε μελλοντικά σενάρια, όπως τα προσλαμβάνουν νέοι καλλιτέχνες από ένα ευρύ φάσμα των τεχνών. Στην έκθεση παρουσιάζονται τα έργα που προέκυψαν από τη ζωντανή διαδικασία των εργαστηρίων στα οποία συμμετέχουν 40 νέοι εικαστικοί, μαζί με αυτά των επικεφαλής, προσκεκλημένων καλλιτεχνών Μιχαήλ Καρίκη και Albert Barqué-Duran.

Στη φετινή, πανηγυρική του εκδοχή, με δύο παράλληλα καλλιτεχνικά εργαστήρια, το Inspire Project 2023 περιστρέφεται γύρω από τη θεματική του Μέλλοντος, σε προγραμματική συνεργασία με την Έδρα UNESCO on Futures Research και το Millennium Project, τα οποία μοιράζονται με το Inspire Project και το MOMus το ίδιο ερευνητικό ενδιαφέρον σε σχέση με το Μέλλον. To Inspire Project συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Info: Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Εγνατίας 154, εντός ΔΕΘ. Ώρες επίσκεψης: Καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 10:00 έως τις 18:00. Διάρκεια: έως 30 Ιουνίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Food & Wine pairing στο Classico Bistro Moderne

img-8069.jpeg


Το Classico Bistro Moderne υποδέχεται την εταιρεία Amfora Divine Wines σε μια βραδιά με ειδικά διαμορφωμένο μενού 5 σταδίων μαζί με ένα pairing 4 κρασιών. Ένα exclusive dinner μας περιμένει για να απολαύσουμε τις ξεχωριστές γευστικές προτάσεις. Ο sommelier Χρήστος Παπαδόπουλος μαζί με τους διακεκριμένους chefs, Θοδωρή Μήτογλου και Κωνσταντίνο Τσαβδαρίδη θα προετοιμάσουν για όλους μας μια σειρά από εκλεκτές γαστριμαργικές επιλογές. Μυλοκόπι με σαλάμι αέρος, πορτοκάλι και φινόκιο θα συνοδευτεί από Divici Prosecco, Botter, ένα λαχταριστό σαγανάκι με ούζο, γαρίδα και άνηθο αναμένεται να εκτοξευτεί από την επιλογή του Rose Des Marres, Chateau Des Marres, ένα ζουμερό ριζότο με λεμόνι, αχινό και αγριομάραθο θα μας συντροφεύσει παρέα με ένα ποτήρι Bourgogne, Domaine de Vauroux, και παραδοσιακή παστιτσάδα θα δημιουργήσει έναν εκλεπτυσμένο συνδυασμό με ένα ποτήρι Valpolicella Classico, Allegrini, Italy. Για επιδόρπιο, θα μας περιμένει ρεβανί με κρέμα πορτοκάλι και παγωτό ελληνικού καφέ. 

Info: Classico Bistro Moderne, Θεμιστοκλή Σοφούλη 15. Τετάρτη 26 Απριλίου 2023. Ώρα προσέλευσης 20:30. Η προσέλευση θα γίνει κατόπιν κρατήσεων. Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Τηλ. Επικοινωνίας για κρατήσεις: 6943578475, 2310421699. Facebook: @Classico Bistro Moderne, Instagram: @classico_bistro_moderne

Θεατρική παράσταση Κατερίνα του Γιώργου Νανούρη στο θέατρο Αριστοτέλειον 

thumbnail-katerina-2-1.jpg

Ο Γιώργος Νανούρης διασκεύασε για το θέατρο και σκηνοθέτησε «Το βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ, με την συγκλονιστική Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο. Η παράσταση που έχει διανύσει μια θριαμβευτική πορεία, έρχεται στην Θεσσαλονίκη για δυο παραστάσεις. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν την χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της. Ερμηνεία: Λένα Παπαληγούρα. Μαζί της στην σκηνή και ο Γιώργος Νανούρης.

Info
: Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης 2. Τετάρτη 26 Απριλίου στις 20:00 & Πέμπτη 27 Απριλίου στις 21:00

Θεατρική παράσταση «Σωτηρία με λένε» της Σοφίας Αδαμίδου στο Θέατρο Αυλαία

737734.jpg


Το έργο της Σοφίας Αδαμίδου που αποτελεί ένα αφήγημα με στιγμές και αναμνήσεις από τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, της σπουδαίας γυναικείας μορφής του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Αυλαία, σε σκηνοθεσία, διασκευή & δραματουργική επεξεργασία του Γιώργου Παπαγεωργίου. Είναι βράδυ και η Σωτηρία βρίσκεται στο νοσοκομείο λίγο πριν την εγχείρηση που θα της στερήσει τη φωνή. Η ζωή της θα περάσει σαν ταινία μπροστά από τα μάτια της. Οι δικοί της άνθρωποι, η οικογένειά της, ο άντρας της, τα πάθη της. Άνθρωποι που αγάπησε και την αγάπησαν κι άλλοι που την πίκραναν ή την στήριξαν όταν πρωτοξεκίνησε. Η Σοφία Βέμπο που χωρίς να το γνωρίζει τη μύησε στο τραγούδι, Ο Βασίλης Τσιτσάνης που της άνοιξε το δρόμο, ο Παπαϊωάννου που αγάπησε βαθιά. Φτάνει μέχρι τον Ανδριόπουλο και τον Σαββόπουλο που την έφεραν πιο κοντά στις νεότερες γενιές. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η Κάτια Γκουλιώνη. Ζωντανή μουσική επί σκηνής από τον Αντώνη και τον Θοδωρή Ξηντάρη. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Σοφίας Αδαμίδου και της Ντίνας Κώνστα.

Info: Θέατρο Αυλαία, Τσιμισκή 136. Πρεμιέρα: Τετάρτη 26 Απριλίου στις 21:00. Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00. Κυριακή στις 19:00.

Κινηματογραφική προβολή Saint Omer στο Ολύμπιον 

782154.jpg

Στο δικαστήριο της μικρής πόλης, η Saint Omer μια νεαρή γυναίκα από τη Σενεγάλη δικάζεται για τον εσκεμμένο θάνατο του παιδιού της. Καθώς ξετυλίγεται η διαδικασία τίποτε δεν μοιάζει με αυτό που φαίνεται. Σκηνοθεσία: Alice Diop. Σενάριο: Amrita David, Alice Diop, Zoé Galeron. Πρωταγωνιστούν: Kayije Kagame, Guslagie Malanda, Valérie Dréville, κ.ά. 

Info: Ολύμπιον, αίθ. Ολύμπιον, πλ. Αριστοτέλους 10. Τετάρτη (τελευταία ημέρα προβολής) στις 19:00 & στις 21:30.

ΠΕΜΠΤΗ

Open Studio της Μελίνας Γεωργούδα σε συνεργασία με τη γκαλερί Λόλα Νικολάου

snapinstaapp-327006281-712408753623411-5350978056837330385-n-1080.jpg
Μελίνα Γεωργούδα, photo credits: Άρης Ράμμος

Εστιασμένη στη μεταφορά μιας ιστορίας σε κάθε πορτραίτο, η εικαστικός Μελίνα Γεωργούδα προχωρά κι εξελίσσει τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες με πρωτοτυπία, αυθεντική αισθητική ταυτότητα, αλλά και ενδιαφέρουσες συνεργασίες. Αυτή τη φορά, συναντά τη Γκαλερί Λόλα Νικολάου και μαζί μας προσκαλούν στο Open Studio της στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, έναν χώρο, με στόχο να φιλοξενεί δημιουργικά projects, αλλά και εγχειρήματα ευζωίας. Επιμέλεια Έκθεσης : Θάλεια Στεφανίδου. Εγκαίνια: Πέμπτη 27 Απριλίου στις 18:00.

Info: Open Studio, Παύλου Μελά 12, 1ος όροφος. Ώρες επίσκεψης: Πέμπτη 27.04 :18.00 – 23.00, Παρασκευή 28.04 –Σάββατο 06.05 :12.00 -18.00. Διάρκεια έκθεσης: έως Σάββατο 6 Μαΐου.

Ομαδική έκθεση «Ελεύθεροι Συσχετισμοί» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης 

eleftheroi-sysxetismoi-730x410.jpg

Μια έκθεση που φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως πεδίο παρατήρησης, ελεύθερων συσχετισμών, νοηματοδότησης και ερμηνείας οπτικών ερεθισμάτων. Η συλλογή της Πόλλυς και του Χρήστου Κολλιαλή έγινε ευρύτατα γνωστή χάρη στην εγκυρότητά της στον τομέα της ελληνικής ναΐφ ζωγραφικής. Ωστόσο, η ανήσυχη και πολυσχιδής προσωπικότητα της Πόλλυς Κολλιαλή αποτυπώνεται καλύτερα σε ένα άλλο τμήμα της συλλογής, αυτό της σύγχρονης τέχνης. Στην παρούσα έκθεση, που αποτελεί ένα πολύ περιορισμένο αλλά αντιπροσωπευτικό υποσύνολο της συλλογής, νέοι εικαστικοί συναναστρέφονται με εμβληματικούς καλλιτέχνες. Έργα διαφορετικών εποχών και ύφους συγκροτούν ένα αναπάντεχα ενδιαφέρον, άναρχο σύνολο. Καθώς η επιμελητική πρόθεση είναι η υπογράμμιση των χαρακτηριστικών της συλλογής, υιοθετήθηκε μια εσκεμμένη συσσώρευση, σαν κολάζ τέχνης. Το αποτέλεσμα είναι μια ανοικτή έκθεση, η οποία ωθεί τον θεατή να βασιστεί αποκλειστικά στη δική του ικανότητα πρόσληψης και αξιολόγησης.

Info: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μανώλη Ανδρονίκου 6. Εγκαίνια: 27 Απριλίου. Ώρες επίσκεψης: Καθημερινά από τις 08:00 έως τις 20:00. Διάρκεια: έως 5 Μαΐου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Θεατρική παράσταση Οι «Ηλίθιοι"» του Neil Simon στο θέατρο Σοφούλη 

93951561-c20c-cddd-8781-66f702fda3ad.jpeg

Τα Θεατρικά Εργαστήρια Εξάγγελοι, διανύοντας τον τέταρτο χρόνο παρουσίας τους στον εκπαιδευτικό κόσμο της θεατρικής Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν την ξεκαρδιστική κωμωδία του Neil Simon “Οι Ηλίθιοι”, στις 28, 29 και 30 Απριλίου! Η ιστορία ξετυλίγεται όταν σε ένα μικρό χωριό της Ουκρανίας, καταφθάνει ο νέος δάσκαλος Λέων Τολτσίνσκι. Εκεί γνωρίζει και βρίσκεται αντιμέτωπος με τους... ιδιαίτερους και όχι τόσο έξυπνους κατοίκους του χωριού. Θα ερωτευτεί παράφορα και θα πολεμήσει την κατάρα που κυνηγάει το χωριό μέσα στους αιώνες και καταδικάζει τους πάντες, να γεννιούνται και να πεθαίνουν στην άγνοια. Άραγε, θα καταφέρει να σπάσει την κατάρα μέσα σε 25 ώρες και να γίνουν όλοι έξυπνοι; Σκηνοθεσία: Αλεξάνδρα Κασιούμη, Άγγελος Κουρέπης. Πρωταγωνιστούν: Ελίνα Βασιλείου, Βικτώρια Ζαφειρέλλη, Ιωάννα Κελεσίδου, κ.ά.

Info: Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά. 28, 29 και 30 Απριλίου. Ώρα έναρξης: 21.00

Μουσικό σχήμα "Piandaemonium" στο Μέγαρο Μουσικής

piandaemonium2.jpg

Το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης γιορτάζει την 10ετή του επέτειο και σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το μοναδικό παγκοσμίως μουσικό σχήμα Piandaemonium, μία ορχήστρα πιάνων αποτελούμενη από 6 πιάνα και 12 πιανίστες. Σπουδαία συμφωνικά έργα μεταγράφονται για το σύνολο και συνδιαλέγονται αρμονικά με πρωτότυπα έργα Ελλήνων συνθετών, δημιουργώντας μία ιδιότυπη παλέτα, μουσικών τάσεων, στυλ και ηχοχρωμάτων. Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα του Prokofiev, συναντάει τη μουσική πρωτοτυπία του Ανισέγκου και οι δημοφιλείς Ελληνικοί χοροί του Σκαλκώτα, τη Jazz σουίτα του Αναδολή.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου & παραλία. Παρασκευή 28 & Κυριακή 29 Απριλίου στις 20:30.

Νατάσα Θεοδωρίδου στο Barbarella Live Party: Early show

jpg.jpg

H κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια, Νατάσα Θεοδωρίδου θα εμφανίζεται στη σκηνή του Barbarella Live Party κάθε Παρασκευή και Σάββατο και θα μας χαρίζει μαγικές βραδιές, με τις τεράστιες επιτυχίες της, όπως μόνο εκείνη ξέρει. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, θα ερωτευόμαστε, θα ταξιδεύουμε και θα τραγουδάμε με την ψυχή μας, σαν μια μεγάλη παρέα! Μαζί της ο ταλαντούχος Γιώργος Κακοσαίος, που ήδη έχει αγαπηθεί από το κόσμο και έχει κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Επιμέλεια Προγράμματος: Παναγιώτης Μπρακούλιας.

Info: Barbarella Live Party, 26ης Οκτωβρίου 27. Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 22.00. Διάρκεια: έως 21 Μαΐου.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Παγκόσμια Ημέρα Χορού 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

1-1fwQf.jpg

Το Τμήμα Τέχνης & Πολιτισμού του Θεσσαλονίκης Δρώμενα, θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού με δύο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 29 Απριλίου και το Σάββατο 6 Μαΐου στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής. Σχολές χορού της Περιφέρειας και της Θεσσαλονίκης, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, καθώς πάνω από 800 μικροί χορευτές και μικρές χορεύτριες θα συμμετέχουν στους εορτασμούς.

Στις 29 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Χορού, η οποία καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO. Η ημέρα που επιλέχθηκε από την UNESCO προκειμένου να γιορτάζεται κάθε χρόνο ο χορός δεν είναι τυχαία, αφού η 29η Απριλίου είναι η ημερομηνία γέννησης του Γάλλου χορευτή, χορογράφου και συγγραφέα Ζαν-Ζορζ Νοβέρ. Ο ίδιος υπήρξε ο δημιουργός του σύγχρονου μπαλέτου. Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, είναι να ενώσει όλους τους ασχολούμενους με την τέχνη του χορού, πέρα από πολιτικούς, πολιτισμικούς και ηθικούς φραγμούς.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου & παραλία. Σάββατο 29 Απριλίου στις 20:00. Με την ευγενική υποστήριξη του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο σωματείο: Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης

Θεατρική παράσταση ''Big in Japan'' της Κατερίνας Λούβαρη Φασόη στο μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών

782112.jpg

Το έργο "Big in Japan", εμπνευσμένο από ακραία κοινωνικά φαινόμενα που συναντάμε στην σύγχρονη Ιαπωνία, μιλάει για το χάος και την απελπισία μέσα στην οποία είναι βουτηγμένος ο άνθρωπος σήμερα. Μέσα σε έναν κόσμο που τρέχει με ταχύτητες ιλίγγου, που τα όνειρα χάνονται στο όνομα του κέρδους, που λατρεύονται σαν θεοί οι έννοιες της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας, ο άνθρωπος αναρωτιέται: «αξίζει να ζω έτσι όπως ζω, κι αν όχι, η λύση είναι η παραίτηση ή η μάχη να αλλάξω τη ζωή μου;». Πρωταγωνιστούν: Ιορδάνης Αϊβάζογλου, Ιωάννα Δεμερτζίδου, Εμμανουέλα Καμπίτση, Αγλαΐα Κατσίκη, κ.ά.

Info: Μικρό θέατρο Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 25, Σταυρούπολη. Παρασκευή στις 21:00. Σάββατο στις 18:00 & στις 21:00. Κυριακή στις 19:00. Κατάλληλο για άτομα άνω των 16 ετών.

ΚΥΡΙΑΚΗ

17ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος 

megasalexandros-1152x648.webp
source: Runner Magazine

Ο ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ Θεσσαλονίκης, με τη θεσμική υποστήριξη της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και των Δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πέλλας, Χαλκηδόνος, Δέλτα, Κορδελιού-Ευόσμου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκηρύσσει και διοργανώνει τον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος" - bwin. Το επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει και τους Αγώνες Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος σε Δημόσια Οδό 10.000 μ., 5.000 μ. Παράλληλα με τη διοργάνωση του 17ου Διεθνούς Μαραθωνίου "Μέγας Αλέξανδρος" κι εκτός του Επίσημου Αγωνιστικού Προγράμματος της διοργάνωσης, θα διεξαχθεί ο Δρόμος 1.000 μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η διοργάνωση ακολουθεί τους όρους του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και Αγώνων του ΣΕΓΑΣ και διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου World Athletics.

Info: Κυριακή 30 Απριλίου στις 08:00. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να μπείτε εδώ

Κινηματογραφική προβολή «Ο Μπο Φοβάται» - "Beau Is Afraid"

782643.jpg

Ο σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός, Ari Aster δεν είναι ακριβώς γνωστός για το ότι είναι αστείος, αλλά αν πιστέψουμε τα τρέιλερ του για τη νέα ταινία Beau is Afraid, αναμένεται να είναι μια προσπάθεια να συγχωνεύσει τις ευαισθησίες τρόμου του ίδιου. Το Beau Is Afraid πρόκειται για ένα σουρεαλιστικό φιλμ τρόμου μαύρης κωμωδίας του 2023, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο διακεκριμένος ηθοποιός, Joaquin Phoenix, ο οποίος ενσαρκώνει μια προσωπικότητα ενός άνδρα που αναζητά συνεχώς κάτι. Μυστήριο και εφιάλτης έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Πρωταγωνιστούν: Joaquin Phoenix, Armen Nahapetian, Patti LuPone, Zoe Lister-Jones, κ.ά.

Info: Η ταινία θα προβληθεί σε όλες τις κεντρικές αίθουσες της πόλης. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες και οι ώρες προβολής.

Enjoy the week!