fbpixel

Search icon
Search
We Love Thessaloniki: Το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη υπόσχεται να σας χαρίσει συναρπαστικές στιγμές στην πόλη
AGENDA

We Love Thessaloniki: Το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη υπόσχεται να σας χαρίσει συναρπαστικές στιγμές στην πόλη

Οι καλύτερες εκδηλώσεις που «τρέχουν» αυτό το τριήμερο στη Θεσσαλονίκη


Το πρώτο weekend του Οκτώβρη είναι εδώ και η πόλη μας το υποδέχεται με μοναδικές προτάσεις για να περάσετε υπέροχα και να ψυχαγωγηθείτε! Θεματικές εκθέσεις, παραστάσεις για όλη την οικογένεια, επιλογές για τους cinema lovers, καθώς και ξεχωριστά music stages που χαρίζουν παλμό στο city life, είναι όλα όσα μπορείτε να κάνετε τις πρώτες φθινοπωρινές ημέρες.

Το απόλυτο weekend guide είναι στη διάθεσή σας, παρακάτω!

Παρασκευή 02/10

Έκθεση

Info: Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, ώρες λειτουργίας: 09:00 - 14:00.

Το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης διοργανώνει μια έκθεση φωτογραφιών από το αρχείο του Βασίλη Μποζίκη, το οποίο η οικογένειά του δώρισε στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η έκθεση με τίτλο «Ψυχή μου εσύ, Θεσσαλονίκη! Βασίλης Μποζίκης 1970-1980» προσπαθεί να εικονογραφήσει τη Θεσσαλονίκη της δεκαετίας του '70: δρόμοι της πόλης, συνοικίες, διαδηλώσεις, πολυώροφες οικοδομές, παλαιότερες οικίες, παιδιά που παίζουν, ο μεγάλος σεισμός και τόσα άλλα βγαλμένα από το παρελθόν.

Κινηματογραφική προβολή

Info: Odeon Μακεδονία (αίθουσα 10), προβολές: 19:30 & 22:30.

Ο σεναριογράφος Aaron Sorkin μετρώντας ήδη πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του με περίτρανο παράδειγμα το The Social Network (2010) που κέρδισε βραβείο Oscar Διασκευασμένου Σεναρίου, επιστρέφει και πάλι με μια παραγωγή που θα έχει τίτλο "The Trial of the Chicago 7". Πρόκειται για ένα δράμα και είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα από τη ζωή στις ΗΠΑ το 1968, όταν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου των Δημοκρατικών οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις μιας μερίδας πολιτών για το Βιετνάμ έλαβα επικίνδυνες μεγάλες διαστάσεις, ανάλογες με αυτές του κινήματος #BlackLivesMatter, και η καταστολή τους από την τότε κυβέρνηση του Lyndon Johnson τις μετέτρεψε σε αιματηρές εξεγέρσεις με την πόλη να καίγεται απ' άκρη σ' άκρη. Παίζουν οι: Eddie Redmayne, Alex Sharp, Sacha Baron Cohen, κ. ά. 

Σάββατο 03/10

Παράσταση για παιδιά

Info: Θέατρο Κολοσσαίον, στις 16:00.

Μια παράσταση γεμάτη χρώμα, γέλιο, δράση και αμέτρητα μπαλόνια επί σκηνής που θα ξετρελάνει τα παιδιά! Το Funny Balls Show, μια πρωτότυπη και διασκεδαστική παράσταση, έρχεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη και στοχεύει στο να χαρίσει αξέχαστες στιγμές στους μικρούς φίλους αλλά και τους συνοδούς τους.

Έκθεση

Info: Λέσχη Φίλων περιοδικού & εκδόσεων «ΕΝΕΚΕΝ», ώρες λειτουργίας: 11:00 - 14:00.

Αυτό το Σαββατοκύριακο εγκαινιάζεται η έκθεση "Photogravure project" στην πόλη μας, στο πλαίσιο της πρώτης παρουσίασης του νέου τεύχους του περιοδικού ΕΝΕΚΕΝ, στις σελίδες του οποίου φιλοξενούνται αντιπροσωπευτικά έργα φωτοχαρακτικής από τις ενότητες που παρουσιάζονται στην έκθεση. Συμμετέχουν οι φωτογράφοι - μέλη του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης: Αργύρης Λιαπόπουλος, Βασίλης Καρκατσέλης, Γιάννης Χολογγούνης, Ευθύμης Μουρατίδης, Θανάσης Ράπτης και Λάρα Βρεττού, καθώς και οι χαράκτες: Γιώργος Πάλλης και Στεφανία Πατρικίου. 

Κυριακή 04/10

Μουσική σκηνή

Info: Μύλος Open Air, στις 21:30.

Οι Onirama έρχονται στη Θεσσαλονίκη για να την ομορφύνουν με τις επιτυχίες τους και να κάνουν το κοινό να χορέψει υπό τον παλμό τους! Το επιτυχημένο συγκρότημα με frontman τον Θοδωρή Μαραντίνη θα παίξει και θα ερμηνεύσει τόσο τα δικά του κομμάτια όσο και άλλες γνωστές επιτυχίες που ξεχωρίζουν ανά τα χρόνια.

Enjoy your weekend!