fbpixel

Search icon
Search
Vegan Flavors: 4 συνταγές παγωτών για τις hot summer days
TASTE

Vegan Flavors: 4 συνταγές παγωτών για τις hot summer days

Είναι super healthy και άκρως δροσιστικές


Τώρα το καλοκαίρι, η δροσιά ενός παγωτού είναι ο,τι χρειαζόμαστε για τις καυτές ημέρες που επιζητούμε κάτι γλυκό. Είναι, όμως, και οι θερμίδες τις οποίες σκεφτόμαστε και πολλές φορές μας κρατούν πίσω στο να απολαύσουμε το αγαπημένο μας γλύκισμα. Τώρα, όμως, μπορούμε να αφεθούμε στη δροσιά τους χωρίς τύψεις, ακόμα και οι vegan. 

Τέσσερις διαφορετικές fruity συνταγές για κάθε γούστο, χωρίς γαλακτοκομικά και ζάχαρη, κατάλληλες για εσάς που ακολουθείτε μια χορτοφαγική διατροφή!

Sorbet raspberry

shutterstock-400789990.jpg

Υλικά:

  • 5 φλ. φρέσκα raspberries
  • 1 φλ. νερό
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1-2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:

Προσθέτουμε το νερό και τα raspberries σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ύστερα τοποθετούμε ένα λεπτό σουρωτήρι πάνω από ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε λίγο-λίγο κάθε φορά το πολτοποιημένο μείγμα στο σουρωτήρι και πιέζουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού έτσι ώστε να περάσει το υγρό και να να μείνουν οι σπόροι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο τον πουρέ σμέουρων και αφαιρούμε στο τέλος ότι έχει μείνει στο σουρωτήρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού στο μπολ που έχουμε τον χυμό από τα σμέουρα και χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Τέλος, παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της παγωτομηχανής μας. Σερβίρουμε αμέσως για ένα μαλακό επιδόρπιο ή μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ρηχό ανοξείδωτο δοχείο και παγώνουμε επιπλέον 1-2 ώρες για μια πιο σταθερή γρανίτα.

Sorbet αγγούρι – μέντα

shutterstock-414209767.jpg

Υλικά:

  • 3/4 φλιτζανιού νερό
  • 1 χούφτα δυόσμος
  • 300 γρ. αγγούρι κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση:

Αρχικά, φτιάχνουμε το σιρόπι μέντας: τοποθετούμε το νερό και τη μέντα -κι αν θέλουμε λίγη καστανή ζάχαρη- σε μια κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, έτσι ώστε να πάρουν μια βράση. Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια βάζουμε το κομμένο αγγούρι σε ένα μπλέντερ και το χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το κρύο σιρόπι μέσα στον πουρέ αγγούρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχει μια απαλή υφή. Για το πάγωμα, αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, μπορούμε να βάλουμε το μείγμα σε ένα δοχείο στην κατάψυξη και ανά τακτά χρονικά διαστήματα να το ανακατεύουμε έτσι ώστε να μην πιάσει κρυστάλλους και να έχει μια ευχάριστη υφή.

Sorbet λεμονιού

shutterstock-1329941516.jpg

Υλικά:

  • 1+1/2 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. σόδα με λεμόνι ή Sprite
  • 2 φλ. φρέσκος χυμός λεμονιού (περίπου 8 λεμόνια)
  • 1-2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:

Στύβουμε τα λεμόνια και κρατάμε τις μισές κούπες λεμονιών για το σερβίρισμα. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλα 3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ στραγγίζουμε το μείγμα λεμονιού και ανακατεύουμε σε 2 φλιτζάνια τον φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και το μισό φλιτζάνι σόδα. Τέλος, μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος το μείγμα και το βάζουμε στην κατάψυξη (για 2-4 ώρες). Ανακατεύουμε με το πιρούνι κάθε μισή ώρα έτσι ώστε να παγώσει ομοιόμορφα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Sorbet salted caramel

shutterstock-580873786.jpg

Υλικά:

  • 3 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φέτες και κατεψυγμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου
  • 3 κουταλιές της σος καραμέλας
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε τη σος καραμέλας, βάζουμε το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη καρύδας σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε μέση υψηλή θερμοκρασία έως ότου είναι σκούρο καφέ και η υφή να γίνει παχύρρευστη. Αφήνουμε τη σάλτσα καραμέλας να κρυώσει εντελώς. Τοποθετούμε τις μπανάνες, το γάλα αμυγδάλου, τη σάλτσα καραμέλας και το θαλασσινό αλάτι σε έναν blender και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Στην συνέχεια, τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τάπερ και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.

Καλή απόλαυση!