fbpixel

Search icon
Search
Vacation Mode On: Οι χρωματιστές παραλίες της Ελλάδας που θα σας σαγηνεύσουν
TRAVEL

Vacation Mode On: Οι χρωματιστές παραλίες της Ελλάδας που θα σας σαγηνεύσουν

Μοναδικά μέρη που θα κερδίσουν μία θέση στην καρδιά σας


Ένας τόπος ευλογημένος, με μοναδική αύρα, με μαγευτικά τοπία, με ειδυλλιακά spots, με απέραντο γαλάζιο. Η Ελλάδα δε θεωρείται τυχαία ένας από τους πιo hot summer προορισμούς και κάθε καλοκαίρι, άνθρωποι από κάθε σημείο του κόσμου, σπεύδουν σε αυτήν, προκειμένου να απολαύσουν τις διακοπές τους. Εμείς -λοιπόν- που είχαμε την τύχη να γεννηθούμε σε αυτήν, οφείλουμε να γνωρίσουμε όλα εκείνα τα μαγικά μέρη της, που προσφέρονται για χαλαρωτικά breaks κι ακόμη καλύτερα, να θαυμάσουμε από κοντά τα πιο ιδιαίτερα σημεία της. 

Αν θέλετε να εμπλουτίσετε την bucket-list σας, είναι ευκαιρία φέτος να προσθέσετε σε αυτήν μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες των ελληνικών νησιών, που ξεχωρίζουν για τη σπάνια ομορφιά και τον πολύχρωμο χαρακτήρα τους. Κρατήστε σημειώσεις κι οργανώστε τις πιο fun vacations ever!

Ελλάδα γεμάτη χρώματα και γεύσεις!

Βλυχάδα, Σαντορίνη

new-vlyhada-slider.jpg

Ένα νησί παγκοσμίως γνωστό για την απαράμιλλη φυσική του ομορφιά, το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, το ηφαίστειο με την εντυπωσιακή καλντέρα και τη μοναδική θέα στο Αιγαίο. Αυτή είναι η Σαντορίνη! Το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων, προσφέρεται για ρομαντικές διακοπές και διαθέτει ειδυλλιακά spots και μέρη όπου μπορεί να απολαύσει κανείς καλό φαγητό και νόστιμες τοπικές συνταγές με θέα το απέραντο μπλε του Αιγαίου, ενώ μία ιδανική μέρα σε αυτό, ολοκληρώνεται με μία βόλτα στους γραφικούς κυκλαδίτικους οικισμούς και στα μικρά ασβεστωμένα σπίτια που είναι χτισμένα στην καλντέρα. Πάνω από όλα, η Σαντορίνη είναι γνωστή για το ηφαίστειό της, στο οποίο οφείλει τη μοναδική μορφολογία της, με την ηφαιστειογενή μαύρη και κόκκινη πέτρα να κυριαρχεί στο τοπίο, αλλά και σε πολλές από τις παραλίες του νησιού, ενώ φημίζεται και για το εκπληκτικό της ηλιοβασίλεμα, αλλά και για τις μοναδικές της παραλίες. Μία από τις πιο ιδιαίτερες, είναι η Βλυχάδα. Πρόκειται για μία παραλία με μοναδικό σεληνιακό τοπίο, εντυπωσιακούς λευκούς βράχους, μαύρη άμμο και σκούρα βότσαλα, που προσφέρεται για χαλάρωση μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο και ξεχωρίζει για τη σπάνια ομορφιά και τα πανέμορφα χρώματά της.

Γκιόλα, Θάσος

the-tear-jerking-beauty-of-giola-on-thassos-1.jpg

Η Θάσος είναι ένα καταπράσινο νησί με πολύ ιδιαίτερες παραλίες, πλούσια βλάστηση κι ιστορία, που φημίζεται για τις μοναδικές φυσικές ομορφιές και τα σμαραγδένια νερά του. Μοιάζει ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν τη φύση, τα sports και την περιπέτεια και διαθέτει πολλά φυσικά τοπία με πεύκα, έλατα, λίμνες, καταρράκτες, χρυσαφένιες παραλίες και τιρκουάζ νερά, ενώ αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις της γαστρονομίας. Στη Θάσο -ωστόσο- θα συναντήσετε και πολλές, διαφορετικές παραλίες κι η Γκιόλα, είναι -ίσως- η πιο εντυπωσιακή από αυτές, καθώς, πρόκειται ουσιαστικά για μία φυσική «πισίνα» μέσα στη θάλασσα. Τα σμαραγδένια της νερά, περιβάλλονται από ψηλά βράχια που φτάνουν τα 8 μέτρα ύψος κι είναι ιδανικά για ατελείωτες βουτιές, με την παραλία να αλλάζει χρώματα στη διάρκεια της ημέρας, με το μπλε και το πράσινο να κυριαρχούν. Για να φτάσει κανείς σε αυτήν, χρειάζεται να διασχίσει ένα δύσκολο μονοπάτι, όμως, σίγουρα το μαγικό τοπίο αξίζει την ταλαιπωρία.

Μαύρα Βόλια, Χίος

0d34dc36-aef2-44e0-9ea4-f99cded89f01.webp

Αν υπάρχει ένα νησί που -ίσως- έχει αδικηθεί τα τελευταία χρόνια, αυτό είναι η Χίος. Δεν έχει πάρει τη λάμψη και την αναγνώριση που της αξίζει, ωστόσο, για όσους είχαν την τύχη να τη γνωρίσουν από κοντά και να θαυμάσουν τα μοναδική της μέρη, αποτελεί go to προορισμό κάθε καλοκαίρι. Το πανέμορφο αυτό νησί του Βορείου Αιγαίου, έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτη την ομορφιά του και -μεταξύ άλλων- φημίζεται για τη μαστίχα, τα μεσαιωνικά χωριά και τις παραλίες του, συνδυάζοντας ιδανικά τον σύγχρονο με τον παραδοσιακό τρόπο ζωής. Σε περίπτωση που δεν το έχετε κάνει ήδη, πραγματικά αξίζει να βρεθείτε σε αυτό και να εξερευνήσετε την άγρια ομορφιά του, αλλά και να κολυμπήσετε στα σμαραγδένια του νερά, απολαμβάνοντας αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης σε ειδυλλιακά μέρη. Αν θέλετε -όμως- να επισκεφθείτε μία παραλία με πολύ διαφορετικά vibes, που ξυπνά όλες τις αισθήσεις, θα πρέπει να μεταβείτε στα Μαύρα Βόλια, εκεί όπου τα σκουρόχρωμα νερά, οι κατακόρυφοι ψηλοί βράχοι και τα μαύρα βότσαλα, που αποτελούν προϊόν ηφαιστειακής έκρηξης, συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο. Πρόκειται για μία εμπειρία, που θα σας συνοδεύει για όλη την υπόλοιπη ζωή σας...

Μπάλος, Κρήτη

shutterstock-1697330794.jpg

Είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας κι ένας από τους πιο όμορφους και διάσημους προορισμούς του κόσμου για το καλοκαίρι. Η Κρήτη φημίζεται για τον μοναδικό της χαρακτήρα, για την κουζίνα και τις γεύσεις της, για τη φιλοξενία, τα κρητικά γλέντια και φυσικά, τις μαγικές παραλίες της. Είναι ένα μέρος που αιχμαλωτίζει την καρδιά όσων το επισκέπτονται και δεν είναι τυχαίο, ότι θέλουν συνεχώς να επιστρέφουν σε αυτό, για να ανακαλύψουν τα υπέροχα φυσικά τοπία και την πλούσια κρητική παράδοση. Στο νησί αυτό -λοιπόν- συναντά κανείς μία παραλία πολύ διαφορετική από τις άλλες. Ένα ειδυλλιακό spot γεμάτο χρώμα, που ξυπνάει τις αισθήσεις. Ο Μπάλος, βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Κρήτης κι αποτελεί must-visit! Η γαλαζοπράσινη λιμνοθάλασσα δεσπόζει ανάμεσα στα βραχώδη τμήματα με την απαλή ροζ άμμο και το αποτέλεσμα είναι εκθαμβωτικό. Υπεύθυνα για το ιδιαίτερο αυτό χρώμα, είναι κάποια μικροσκοπικά μαλακόστρακα που ονομάζονται Foraminifera, τα οποία ολοκληρώνοντας τον κύκλο της ζωής τους, αφήνουν πίσω τους τα κατακόκκινα κοχύλια τους που παραμένουν στο νερό και συνθλίβονται μέσα στην άμμο, χαρίζοντάς της μία μοναδική, ροζ απόχρωση. Για να φτάσετε στην παραλία, θα πρέπει να πάρετε το καραβάκι από το λιμανάκι του Κισσάμου των Χανίων, είτε να ακολουθήσετε το χωματόδρομο, κατεβαίνοντας με τα πόδια. Σε κάθε περίπτωση, θα αντικρίσετε ένα μοναδικό θέαμα, φτάνοντας στον προορισμό σας.

Ξι, Κεφαλονιά

shutterstock-298553441.jpg

Η Κεφαλονιά είναι ένα νησί με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, με μοναδικά vibes και μέρη για χαλάρωση και ξεκούραση, μακριά από την πολυκοσμία. Το λαμπερό αυτό «διαμάντι» του Ιονίου, με την σπάνια, αρχοντική ομορφιά, προσφέρεται για διακοπές μέσα στη φύση και φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες του, το εκλεκτό φαγητό και -φυσικά- τις ατελείωτες βόλτες στα πανέμορφα τοπία του. Με αφορμή τη γνωστή ταινία «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι» που γυρίστηκε σε αυτήν, η Κεφαλονιά συγκέντρωσε επάνω της πολλά βλέμματα, ωστόσο, κατάφερε να διατηρήσει αναλλοίωτο τον αυθεντικό της χαρακτήρα, με τους ντόπιους να υποδέχονται τους επισκέπτες με πολύ καλή διάθεση. Το νησί διαθέτει πολλές, διαφορετικές παραλίες, ιδανικές για βουτιές και χαλάρωση, όμως, μία είναι αυτή που ξεχωρίζει. Η παραλία Ξι, με την κόκκινη άμμο και τα αργιλώδη βράχια παραπέμπει σε μέρη εξωτικά και κερδίζει από το πρώτο λεπτό όσους βρίσκονται σε αυτήν, με τη σπάνια ομορφιά της. Χαρίστε στον εαυτό σας την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης, απολαμβάνοντας ένα... free spa, καθώς ο γκρίζος άργιλος μπορεί να βοηθήσει σημαντικά το δέρμα σας και μην παραλείψετε να παραμείνετε εκεί μέχρι το βράδυ, για να δείτε από κοντά το πιο μαγικό ηλιοβασίλεμα. Πρόκειται για μία εικόνα, που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό σας. 

Γνωρίστε τα πιο μαγικά μέρη της Ελλάδας κι απολαύστε το κάθε λεπτό!