fbpixel

Search icon
Search
Live your myth in Greece: 6+1 μοναδικές παραλίες στην Ελλάδα με γαλάζια σημαία
TRAVEL

Live your myth in Greece: 6+1 μοναδικές παραλίες στην Ελλάδα με γαλάζια σημαία

Σίγουρα πρέπει να τις προσθέσετε στην bucket-list σας


Το απέραντο μπλε της θάλασσας, οι χρυσαφένιες αμμουδιές, τα ολόλευκα σπίτια και τα καταπράσινα τοπία συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό και δεν είναι καθόλου τυχαίο, το γεγονός ότι η Ελλάδα θεωρείται must-visit place κάθε καλοκαίρι για ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη. Η χώρα μας διαθέτει αμέτρητους προορισμούς για όσους αγαπούν την κοσμοπολίτικη διασκέδαση, αλλά και γι' αυτούς που αγαπούν τη χαλάρωση κι όλοι παραδέχονται, πως οι παραλίες που μπορεί κανείς να συναντήσει εδώ, είναι από τις καλύτερες παγκοσμίως. 

Μάλιστα, φέτος η Ελλάδα έχει να επιδείξει συνολικά 581 παραλίες που κέρδισαν Γαλάζιες Σημαίες, φέρνοντας τη χώρα στη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 53 χώρες. Εμείς συγκεντρώσαμε τις top επιλογές και σας τις παρουσιάζουμε. Ετοιμάστε τις αποσκευές σας και have fun!

Ετοιμάστε τη δική σας bucket-list!

Ακτή Ελιάς, Χαλκιδική

shutterstock-1343382083.jpg

Η Χαλκιδική αποτελεί ιδανική επιλογή για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης -κι όχι μόνο- καθώς βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη και προσφέρεται ακόμη και για αυθυμερόν εξορμήσεις. Στο δεύτερο πόδι, πολύ κοντά στην περιοχή της Νικήτης, συναντά κανείς ένα μέρος με πολύ ιδιαίτερα vibes και μία ξεχωριστή ενέργεια. Η Ακτή Ελιάς, με τα καταγάλανα νερά της και το καταπράσινο τοπίο, δε θεωρείται τυχαία μία από τις πιο όμορφες παραλίες συνολικά της περιοχής. Η μεγάλη έκταση της παραλίας σε συνδυασμό με τη φυσική ομορφιά της, κερδίζουν από την πρώτη στιγμή μία θέση στην καρδιά του κάθε επισκέπτη, γι' αυτό κι όσοι βρίσκονται σε αυτήν, θέλουν συνεχώς να την επισκέπτονται. Στην Ακτή Ελιάς θα συναντήσετε οργανωμένα -αλλά και μη- beach bar και πραγματικά, αξίζει να την επισκεφθείτε αν είστε λάτρεις της φύσης.

Καναπίτσα, Σκιάθος

shutterstock-1796731618.jpg

Θεωρείται ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν τις κοσμοπολίτικες διακοπές, ενώ παράλληλα, φημίζεται για τα υπέροχα φυσικά τοπία, τις όμορφες παραλίες, το καλό φαγητό και τη νυχτερινή ζωή της. Η Σκιάθος είναι ένα πανέμορφο νησί, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει βουτιές σε ερημικές παραλίες με πλούσια βλάστηση, αλλά κι ατελείωτα parties στα cocktail-bar που θα συναντήσει στη Χώρα. Στο πανέμορφο αυτό νησί των Σποράδων, συναντά κανείς μία παραλία που παραπέμπει σε μέρη εξωτικά. Η Καναπίτσα με τα γαλάζια, κρυστάλλινα νερά και την ψιλή άμμο, που περιβάλλεται από εντυπωσιακά κωνοφόρα δέντρα θεωρείται must-visit κι είναι ενδεικτικό, πως για τους locals αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα spots του νησιού, που σίγουρα αξίζει να τα επισκεφθεί κανείς.

Κάθισμα, Λευκάδα

shutterstock-1884055936.jpg

Θεωρείται ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς στο Ιόνιο Πέλαγος -δικαίως- και κάθε χρόνο, αποτελεί πόλο έλξης, για όσους θέλουν να απολαύσουν μοναδικές στιγμές και να δημιουργήσουν αναμνήσεις που θα τους συντροφεύουν σε όλη τη ζωή τους. Η Λευκάδα, είναι ένα νησί που διαθέτει αμέτρητα φυσικά τοπία, αλλά και μερικές από τις πιο παραμυθένιες παραλίες της Μεσογείου. Με άμμο ή βότσαλα, η καθεμία από αυτές αιχμαλωτίζει την καρδιά των guests και χαρακτήριστικο παράδειγμα αποτελεί το Κάθισμα. Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού, με απέραντη αμμουδιά και υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά, που είναι οργανωμένη στο μεγαλύτερο τμήμα της και διαθέτει μία σειρά από εστιατόρια, καφέ και beach bar, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε μοναδικές γεύσεις, με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Ξι, Κεφαλονιά

shutterstock-1314493805.jpg

Η Κεφαλονιά είναι ένα νησί με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και θεωρείται ιδανικός προορισμός, για όσους θέλουν να κάνουν ένα mini-break από τους άκρως απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας. Το make the long story short, αν είστε λάτρεις των καταγάλανων νερών και των πλούσιων γεύσεων, πρέπει να την επισκεφθείτε. Πρόκειται για ένα νησί με αμέτρητα φυσικά τοπία, που προσφέρει πλήθος δραστηριοτήτων για τους επισκέπτες και διαθέτει ακτές με κρυστάλλινα νερά, ειδυλλιακά τοπία και γραφικούς κολπίσκους, που δύσκολα θα συναντήσει κανείς αλλού. Σε απόσταση μόλις 8 χλμ. από το Ληξούρι, συναντά κανείς την παραλία, Ξι, που χωρίς δεύτερη σκέψη κερδίζει τις εντυπώσεις, με το πορτοκαλοκόκκινο χρώμα της αμμουδιάς της και τα αργιλώδη βράχια, που συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Θεωρείται μία από τις πιο όμορφες κι ιδιαίτερες παραλίες, συνολικά της περιοχής και προσφέρεται για free-spa καθώς θα συναντήσετε σε αυτήν τον υπερπολύτιμο γκρίζο άργιλο που κάνει θαύματα. Μία ιδανική μέρα στη συγκεκριμένη παραλία, ολοκληρώνεται με ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα, καθώς θέαμα που θα αντικρίσετε, θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη σας!

Άντονι Κουίν, Ρόδος 

shutterstock-2018953976.jpg

Είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων κι ένας κοσμοπολίτικος προορισμός με υπέροχα φυσικά τοπία και πολλά αξιοθέατα. Η Ρόδος είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και με την πλούσια ιστορία της και τα αμέτρητα, εντυπωσιακά αρχαιολογικά και μεσαιωνικά μνημεία και τις εντυπωσιακές παραλίες, κερδίζει αμέσως μία θέση στην καρδιά του κάθε επισκέπτη. Αν βρεθείτε σε αυτήν, αξίζει να κάνετε ένα tour στα γραφικά χωριά της, προκειμένου να θαυμάσετε από κοντά τα πανέμορφα τοπία, αλλά και τα εντυπωσιακά αξιοθέατα. Μία από τις must-visit παραλίες του νησιού, είναι η Άντονι Κουίν. Πρόκειται για ένα μέρος με πεντακάθαρα νερά κι εντυπωσιακό βυθό, που περιβάλλεται από βράχια και και προσφέρεται για εξερεύνηση με τη μάσκα. Η συγκεκριμένη παραλία, έγινε ευρέως γνωστή με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας «Τα Κανόνια του Ναβαρόνε», στην οποία πρωταγωνιστεί ο διάσημος ηθοποιός Anthony Quinn.

Λογαράς, Πάρος

shutterstock-768007546.jpg

Το τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στο Αιγαίο. Αυτή είναι η Πάρος, με τις υπέροχες παραλίες, τα πανέμορφα χωριά με τα γραφικά σοκάκια και την έντονη νυχτερινή ζωή. Το νησί προσφέρεται τόσο για ξεκούραση και χαλάρωση, όσο και για διασκέδαση και διαθέτει πολλές, διαφορετικές επιλογές για όλους. Must-visit για όσους βρίσκονται στην Πάρο, θεωρείται η παραλία Λογαράς, που είναι μία από τις πιο όμορφες και δημοφιλέστερες του νησιού. Πρόκειται για μία μεγάλη παραλία, με ψιλή χρυσαφένια άμμο, καταγάλανα νερά και μεγάλα αρμυρίκια που προσφέρουν άφθονη σκιά, ενώ ο εντυπωσιακός βυθός είναι ιδανικός για καταδύσεις και snorkeling. Αν είστε λάτρεις των water-sports θα τη λατρέψετε!

Προβατάς, Μήλος

shutterstock-289989311.jpg

Η Μήλος αποτελεί για πολλούς ένα από τα πιο όμορφα κι ιδιαίτερα νησιά των Κυκλάδων και διαθέτει μία σειρά από εντυπωσιακές παραλίες, ενώ θεωρείται ιδανικός προορισμός για ερωτευμένα ζευγάρια. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο των Κυκλάδων και -φυσικά- σήμα κατατεθέν της, αποτελεί το διάσημο άγαλμα της Αφροδίτης. Η Μήλος είναι ηφαιστειογενής, με ιδιαίτερη γεωμορφολογία, εντυπωσιακά σεληνιακά τοπία, ατελείωτες παραλίες και πλούσια ιστορία και προσφέρεται για χαλάρωση και ξεκούραση σε πανέμορφα τοπία, μακριά από την πολυκοσμία. Το πολύ ιδιαίτερο, αυτό, νησί διαθέτει πολλές διαφορετικές παραλίες και μία από αυτές, είναι ο Προβατάς. Η χρυσοκόκκινη άμμος, σε συνδυασμό με τα δροσερά κρυστάλλινα νερά και το καταπράσινο τοπίο, συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς, που κερδίζει αμέσως τους επισκέπτες.

Enjoy!