fbpixel

Search icon
Search
Updated Agenda: Πώς να κάνετε το βροχερό Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη άκρως δελεαστικό
AGENDA

Updated Agenda: Πώς να κάνετε το βροχερό Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη άκρως δελεαστικό

Οι πιο ενημερωμένες προτάσεις για στιγμές που θα σας μείνουν αξέχαστες


Οι πρώτες βροχερές ημέρες σηματοδοτούν την έναρξη του φθινοπώρου, το οποίο η Θεσσαλονίκη το υποδέχεται με τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις ψυχαγωγίας, που πρόκειται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας και να μας χαρίσουν ένα Σαββατοκύριακο που θα μας μείνει αξέχαστο. Από θεατρικές παραστάσεις μέχρι σινεμά κι εκθέσεις, οι επιλογές είναι πολλές κι εσείς δεν έχετε παρά να τις ανακαλύψετε, ώστε να ξεκινήσετε μοναδικά το δικό σας φθινόπωρο.

Απολαύστε τη βροχερή Θεσσαλονίκη με τις παρακάτω προτάσεις!

Παραστάσεις

Ανθισμένες Μανόλιες

645903.jpg

Σε μια κωμική τραγωδία για τη φιλία, τη μητρότητα, την απώλεια, την οικογένεια και τον έρωτα, όλες οι γυναίκες θα βρουν κάτι από τη δική τους ζωή. Οι χαρακτήρες και οι διάλογοι μεταφέρουν μηνύματα, πέρα από οποιαδήποτε στενά κοινωνικά στερεότυπα. Σε μια κωμόπολη του αμερικανικού Νότου, το κομμωτήριο έχει γίνει στέκι για έξι γυναίκες της διπλανής πόρτας. Εκεί μοιράζονται τις χαρές και λύπες τους, λένε τα μυστικά τους και ανταλλάσσουν συμβουλές. Όταν μια από αυτές παρουσιάζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, οι υπόλοιπες πέντε της συμπαρίστανται με τον πιο τρυφερό τρόπο. Το πρόβλημα της μιας γίνεται πρόβλημα και της άλλης και έτσι γίνεται η ένωση. Παίζουν οι: Άννα Αδριανού, Ηρώ Μουκίου, Βάσω Γουλιελμάκη, Κατερίνα Μπιλάλη, Κρίστη Παπαδοπούλου, Εύη Δαέλη.

Info: Θέατρο Αμαλία, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00.

Ποιος σκότωσε τον Πολκ

650345.jpg

Η εταιρία θεάτρου ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ και η Thessaloniki Walking Tours επιχειρούν μια -ή και περισσότερες- απαντήσεις και «ζωντανεύουν» στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τη συγκλονιστική υπόθεση της δολοφονίας του Πολκ και μαζί της μια ολόκληρη εποχή. Μια ανεξιχνίαστη δολοφονία. Μια εποχή σκληρή, εκείνη του Ψυχρού Πολέμου. Μια υπόθεση που συγκλονίζει ολόκληρο τον κόσμο. Μια σειρά από πρόσωπα που παίζουν έναν αδιευκρίνιστο ρόλο σε αυτήν. Μια πλοκή που προκαλεί ερωτήματα. Παίζουν οι: Κώστας Βουρλιώτης, Μαρία Κατσιά, Διονύσης Καραθανάσης, Ιωάννα Λαμνή, Δήμητρα Σταματίου.

Info: Λιμάνι Θεσσαλονίκης, προβλήτα Α', Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 18:30.

Viral Thess

648671.jpg

Το Viral Thess, μια παράσταση βασισμένη στο συγγραφικό κι ερευνητικό υλικό του Σάκη Σερέφα, υπό την σκηνοθετική ματιά του Τάσου Ράτζου, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην σκηνή, μετά την διαδικτυακή προβολή, για το κοινό της Θεσσαλονίκης. Ένα έργο εξαιρετικά σύγχρονο με στόχο να μεταδώσει τον παλμό της πόλης μέσα από τους ανθρώπους της. Να παρουσιάσει την αθέατη πλευρά της Θεσσαλονίκης, αυτήν που συναντάμε καθημερινά στον δρόμο, αλλά δεν τη βλέπουμε. Παίζουν οι: Ιωάννης Καμπούρης, Λένα Μοσχά, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Αφροδίτη Νικολιουδάκη, Αργιέττα Οκαλίδου κ. ά.

Info: Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00.

Μουσική

Άννα Βίσση

vissi1-1200x848.jpg

Η απόλυτη Ελληνίδα star επιστρέφει στην πόλη μας για να μας χαρίσει τις πιο συναρπαστικές μουσικές βραδιές στο νυχτερινό κέντρο Barbarella Live Party. Από σήμερα και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, όλοι θα στραφούμε στο δικό της μοναδικό πρόγραμμα, απολαμβάνοντας τον απερίγραπτο δυναμισμό της όταν τραγουδάει κομμάτια τόσο δικά της όσο και άλλων αγαπημένων καλλιτεχνών. Το Barbarella Live Party μεταφέρεται στο πρώην Stage Live και υποδέχεται τη λατρεμένη ερμηνεύτρια για 3η χρονιά, καλώντας μας να την απολαύσουμε από κοντά!

Info: Barbarella Live, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ώρα προσέλευσης: 22:30.

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

1.jpg

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί μια ιστορική αναδρομή στα 200 χρόνια έντεχνης ελληνικής μουσικής, στο πλαίσιο των φετινών Δημητρίων. Καταξιωμένη μουσικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια συναυλία-ωδή στο πάθος για το τραγούδι στο Μέγαρο Μουσικής, την οποία δεν πρέπει να χάσετε!

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, απόψε στις 21:00.

Εκθέσεις

Δέκα Γραμμές για την Αλεξάνδρα

desertion-40x60-2021-acrylic-and-spray-colours.jpg

Η έκθεση «Δέκα Γραμμές για την Αλεξάνδρα» μας τοποθετεί πίσω από τα έργα της Αλεξάνδρας Μαράτη, όπου ανακαλύπτουμε μια κριτική αντανάκλαση αυτών που η ίδια συναντά κάθε μέρα στο internet, στα κοινωνικά μέσα, στις εφημερίδες, στο δρόμο ή ακόμη και στην ιδιωτική ζωή. H τέχνη της γεμίζει από την παρατηρητικότητα, την ευαισθησία και την ενσυναίσθηση απέναντι στους άλλους. Όλο αυτό αναδεικνύεται ζωγραφικά και πλαστικά μέσα από πίνακες και αντικείμενα που διηγούνται για την κοινωνική διαδραστικότητα, την αναζήτηση του εαυτού μας, για την φύση και το αστικό τοπίο, την επισφάλεια των οικοσυστημάτων μας, τη μετανάστευση και για τους ανθρώπους που τρέπονται σε φυγή από πείνα και πόλεμο.

Info: Donopoulos IFA, Αγίας Θεοδώρας 3, Παρασκευή 11:00–14.00 και 18:00–21:00.

Society doesn’t fit me but my little black dress does

1-arirang.jpg

Έξι εκθέσεις του προγράμματος της Thessaloniki Photobiennale 2021 πρόκειταινα παρουσιαστούν στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-HELEXPO) από την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, δημιουργώντας ένα άκρως ενδιαφέρον, σύγχρονο, βαθιά κοινωνικό, έως και προκλητικό φωτογραφικό πλαίσιο. Ο Αλέξανδρος Κατσής, Ζακ Κωστόπουλος και Μαρία Λουκά στο εγχείρημά τους "Society doesn’t fit me but my little black dress does" (08.10.2021-20.02.2022) χαρτογραφούν με καλειδοσκοπικό τρόπο ατομικότητες και κοινότητες που δε χωρούν στα ασφυκτικά όρια της κανονικότητας, με τη μορφή του δεύτερου να πρωταγωνιστεί, δραματικά και αμετάκλητα.

Info: MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 10:00-18:00.

Don't miss!

Παρουσίαση βιβλίου

«Στέλιος Καζαντζίδης, Θηρίο Ανήμερο»

unnamed1.jpg

Μη χάσετε Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στις 19:00, το Κτήμα Γεροβασιλείου φιλοξενεί την παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Λάλα «Στέλιος Καζαντζίδης, Θηρίο Ανήμερο», από τις εκδόσεις Αρμός. «Είναι ένα βιβλίο μέσα από τα μάτια και το στόμα του Στέλιου Καζαντζίδη. Είναι μια μορφή αυτοβιογραφίας, αλλά μεσολαβεί ο συγγραφέας εστιάζοντας σε συγκεκριμένες στιγμές της ζωής του. Σκοπός του βιβλίου ήταν να διερευνηθεί αυτός ο μύθος του Στέλιου Καζαντζίδη», αποκάλυψε ο ίδιος ο συγγραφέας.

Info: Κτήμα Γεροβασιλείου, Επανομή, Δευτέρα στις 19:00.

Have fun!