fbpixel

Search icon
Search
Update your style: 7+1 μυστικά για εμφανίσεις βγαλμένες σαν από σελίδες περιοδικού
STYLING TIPS

Update your style: 7+1 μυστικά για εμφανίσεις βγαλμένες σαν από σελίδες περιοδικού

Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε για super stylish looks


Οι γυναίκες που λατρεύουν τη μόδα, ενημερώνονται γι’ αυτήν και για και τις τάσεις της, επιθυμούν να είναι πάντοτε to the point και να παρουσιάζουν ολοκληρωμένα σύνολα, δίνοντας σημασία ακόμα και στην πιο απλή και μικρή λεπτομέρεια. Μέσα στις δεκαετίες και με την κυριαρχία των social media στις ζωές μας, οι fashion experts μας έχουν συστήσει πολλάκις δημοφιλή trends κι επιτυχημένες εικόνες που αποτελούν έμπνευση. 

Κι ενώ τα πράγματα αλλάζουν, τάσεις έρχονται και φεύγουν, υπάρχουν κάποια all time classic styling tips που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα βοηθήσουν κάθε μία από εμάς να κάνει το απόλυτο update στην εμφάνισή της.

1. Η ισορροπία είναι το παν: Μπορεί πλέον η μόδα να μη χωράει σε καλούπια και κανόνες αλλά κάποια πράγματα είναι must κι αυτό δεν αλλάζει. Ένα από αυτά είναι η ισορροπία. Αυτή η έννοια σχετίζεται τόσο με το δέρμα που θα μένει ακάλυπτο – αν επιλέξετε μία mini φούστα συνδυάστε την μ’ ένα πουκάμισο – όσο και τους όγκους και τα μεγέθη των κομματιών που προτιμάτε. Μην ξεχνάτε ότι μπορεί το total oversized να είναι μεγάλη τάση αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή στη δημιουργία του.

2. Shoes & pants combos: Είναι γεγονός πως ένα ζευγάρι παπούτσια μπορεί να απογειώσει ένα απλό σύνολο αλλά και να χαλάσει ένα πολλά υποσχόμενο. Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γυναίκες είναι πως δεν επιλέγουν το σωστό ύψος παπουτσιού σε σχέση με το παντελόνι τους. Αυτή η απροσεξία μπορεί να κάνει τη σιλουέτα σας να φαίνεται πολύ διαφορετική από ότι είναι στην πραγματικότητα, ενώ αν δώσετε την απαραίτητη προσοχή είναι σίγουρο πως θα χαρίσετε έξτρα πόντους στην εικόνα σας.

219474661-540338797010096-756859056733939246-n.jpg
Image source: @_jessicaskye

3. Αγαπήστε το σώμα σας: Παρατηρείται πολύ συχνά ότι επιλέγουμε τα κομμάτια που θα φορέσουμε με βάση τις τάσεις κι όχι με γνώμονα του τι μας κολακεύει. Ήρθε η στιγμή να αντιληφθούμε ότι δεν ταιριάζουν όλα σε όλους. Όποια κι αν είναι η περίπτωση για την οποία καλείστε να ντυθείτε, από την πιο απλή μέχρι την πιο επίσημη, αναγνωρίστε τα δυνατά σας σημεία και επικεντρωθείτε σ’ αυτά, ανεξαρτήτως trends.

4. Think outside the box: Η μόδα είναι τέχνη και η τέχνη είναι για τους τολμηρούς και γι αυτούς που δε διστάζουν να ρισκάρουν και να πειραματιστούν. Αφήστε τη φαντασία σας να ταξιδέψει και δώστε χρόνο στη δημιουργία των συνόλων σας. Ακόμα κι ένα item που σας αρέσει αλλά θεωρείται με την πρώτη ματιά πως δεν είναι κατάλληλο για εσάς, υπάρχει τρόπος να το εντάξετε στα looks σας. Κάντε δοκιμές και διαφορετικούς συνδυασμούς έξω από τα συνηθισμένα και θα τα καταφέρετε.

218111055-4396357653720375-7554963221384540172-n.jpg
Image source: @ninasandbech

5. Μην παραλείπετε τα αξεσουάρ: Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι για να θεωρηθεί ένα σύνολο ολοκληρωμένο πέρα από τα βασικά στοιχεία χρειάζεται και τα αξεσουάρ. Φουλάρια, κοσμήματα, headpieces αλλά και εκκεντρικές και ιδιαίτερες τσάντες θα πάνε το στιλ σας σίγουρα ένα βήμα παρακάτω. «Παίξτε» μαζί τους μέχρι να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

6. Say "yes" to coats: Ιδιαίτερα τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο τα πανωφόρια έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση μας. Καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της εικόνας μας και κάνουν την «πρώτη εντύπωση». Ακριβώς γι αυτούς τους λόγους καλό είναι να μην τα υποτιμάτε. Επενδύστε σε κλασικά κομμάτια, όπως το μπες και το μαύρο, τα οποία θα τα έχετε μια ολόκληρη ζωή αλλά και σε ιδιαίτερα χρώματα, όπως το κόκκινο, το μοβ ή το κίτρινο που θα κάνουν εντύπωση.

200604039-841839673395872-7525085486335148708-n.jpg
Image source: @vikyandthekid

7. The androgynous style: Κι όμως το ανδρόγυνο στιλ ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, αναδεικνύοντας με μοναδικό τρόπο τη θηλυκότητα τους και είναι πάντα επίκαιρο. Κλασικά κοστούμια, σακάκια αλλά και double breasted blazers θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα.

8. Δημιουργήστε τη δική σας ταυτότητα: Κάθε άτομο χαρακτηρίζεται από τη μοναδικότητα του κι αυτό ισχύει και για το στιλ του. Σίγουρα έχετε δημιουργήσει πιο πετυχημένα σύνολα αλλά κι άλλα με λιγότερη επιτυχία. Επικεντρωθείτε στην πρώτη κατηγορία, ανακαλύψτε ποιο ήταν το στοιχείο που ξεχωρίσατε και δουλέψτε πάνω σ’αυτό. Με λίγα λόγια δημιουργήστε τη δική σας ταυτότητα!