fbpixel

Search icon
Search
Under Our Radar: Τα νησιά της Ευρώπης που θα ανακαλύψουμε το 2023
ESCAPE

Under Our Radar: Τα νησιά της Ευρώπης που θα ανακαλύψουμε το 2023

Προορισμοί στους οποίους ανυπομονούμε να βρεθούμε


Από τις απόκρημνες ακτές της Μεσογείου μέχρι τα ειδυλλιακά σημεία του Αιγαίου, η Ευρώπη διαθέτει άφθονα και υπέροχα νησιά. Αλλά για να ξεφύγετε από τις καλοκαιρινές πολυπληθείς μαζώξεις, μπορείτε πάντα να κατευθυνθείτε σε μέρη που δεν είναι τόσο γνωστά και ίσως πιο δύσκολα προσβάσιμα. Παρακάτω, σας παρουσίαζουμε μερικά από τα πιο hot ευρωπαϊκά νησιά, στα οποία μπορείτε να περάσετε αξέχαστες στιγμές φέτος το καλοκαίρι - και όχι μόνο! 

Escape now! 

The Azores, Πορτογαλία

shutterstock-1454652251.jpg

Το αρχιπέλαγος των Αζορών, απομονωμένο στη μέση του Ατλαντικού, είναι τόσο μαγευτικό που μερικές φορές μοιάζει να αποτελεί την «ευρωπαϊκή απάντηση» στη Χαβάη. Με δραματικά ηφαιστειακά τοπία, άγριους καταπράσινους λόφους, ψηλά βράχια, σπηλαιώδεις λίμνες με κρατήρες και ιαματικές πηγές, τα εννέα νησιά αποτελούν την πιο γοητευτική απόδραση. Το São Miguel είναι το μεγαλύτερο και θα σας προσφέρει την πιο εντυπωσιακή ξενοδοχειακή και γαστρονομική εμπειρία, αλλά καλό θα ήταν να δώσετε σημασία και στα μικρότερα - όπως το καταπράσινο και πλούσιο σε καταρράκτες Flores και το μικροσκοπικό με ιδιαίτερο χαρακτήρα Corvo, για κάτι ακόμα πιο γαλήνιο. Υπάρχει αφθονία άγριας φυσικής ομορφιάς για να απολαύσετε σε όλα τα νησιά, με το καθένα να διαφέρει εντελώς από το άλλο, από την παρατήρηση φαλαινών και δελφινιών στα γαλανά νερά μέχρι την πεζοπορία στους λόφους των τροπικών δασών - ή ακόμη και στην υψηλότερη κορυφή της χώρας, το όρος Pico.

192195904-344943977051046-7099418834283454606-n.jpg

Πού να μείνετε: Το Sensi Azores Nature and Spa, ένα όμορφα ανακαινισμένο αγροτόσπιτο σε μια μεγάλη έκταση που συναντάει τη θάλασσα και «βυθίζει» τους επισκέπτες στο γύρω τοπίο. Χαλαρώστε στις εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, απολαύστε το πλούσιο μενού του spa και επιλέξτε ένα δωμάτιο με θέα στη θάλασσα. Ένα άλλο ορμητήριο που ξεχωρίζει είναι το Octant Furnas, με θερμικές πισίνες που είναι ανοιχτές 24 ώρες το 24ωρο και μεταφέρουν τους επισκέπτες σε ένα ήρεμο ταξίδι αισθήσεων...


Salina, Ιταλία

shutterstock-549836902.jpg

Μέρος του μαγευτικού αρχιπελάγους των Αιολικών νησιών βόρεια της Σικελίας, η Salina προσφέρει έναν ρομαντικό συνδυασμό της υπαίθρου και της ακτής, με ένα καταπράσινο τοπίο αλλά και παραλίες με βότσαλα. Διαθέτει μια σειρά από γοητευτικά χωριά, όπου οι trattorias που βρίσκονται στην Τυρρηνική Θάλασσα σερβίρουν φρέσκα ψάρια και διαθέτουν όμορφα στενά δρομάκια, που μέσα τους θα ανακαλύψετε μικροσκοπικά καφενεία με νόστιμο σικελικό street food. Οι δίδυμες κορυφές των σβησμένων ηφαιστείων της Salina προσφέρουν επίσης ειδυλλιακές διαδρομές για πεζοπορία, όπου σχεδόν σε κάθε γωνιά αποκαλύπτονται σκηνικά, που συναγωνίζονται εκείνες της ακτής Amalfi και των ιταλικών λιμνών, χωρίς τα πλήθη. Φροντίστε να κλείσετε ένα ταξίδι με σκάφος για να δείτε από κοντά τα γειτονικά της νησιά, και απολαύστε επίσης το επιβλητικό θέαμα των ενεργών ηφαιστείων του κοντινού Stromboli στο ηλιοβασίλεμα.

xoris-titlo-oNeO6.jpg

Πού να μείνετε: Στο Principe di Salina είναι ένα απολαυστικό boutique ξενοδοχείο που «λάμπει» μέσα στο ηφαιστειακό τοπίο. Με μόνο 12 δωμάτια, είναι οικείο και φιλόξενο, ενώ τα μπαλκόνια και η infinity pool του βρίσκονται σε ιδανική τοποθεσία για να απολαύσετε την ατελείωτη θέα των Αιολίων.


Île d'Aix, Γαλλία

shutterstock-1559436023.jpg

Η εξαιρετικά όμορφη Île de Ré έχει γίνει γνωστός ως αγαπημένος προορισμός διακοπών του παρισινού τζετ σετ, αλλά η Île d'Aix - η μικρότερη και πιο ιδιαίτερη «μικρή αδελφή» της, που βρίσκεται επίσης στην περιοχή Charente-Maritime της γαλλικής ακτής του Ατλαντικού - είναι μια λιγότερο γνωστή και πολύ λιγότερο πυκνοκατοικημένη εναλλακτική λύση. Πραγματοποιείστε μια βόλτα στα γραφικά δρομάκια (στο νησί κινείστε ως επί το πλείστον χωρίς αυτοκίνητα) και στις μεταξένιες αμμουδιές του, οι οποίες είναι θεϊκές. Δεδομένου του μικρού μεγέθους του, μπορεί να γίνει μια επιλογή για μονοήμερες εκδρομές τους καλοκαιρινούς μήνες. 

2-c4ywx.jpg

Πού να μείνετε: Στο Hôtel Napoléon, που είναι ένα κομψό, γαλανόλευκο boutique hotel με μόλις 18 δωμάτια, κοντά στο λιμάνι. Όπως είναι φυσικό, είναι απαραίτητο να κάνετε κράτηση πολύ νωρίτερα!


Lošinj, Κροατία

shutterstock-1766237363.jpg

Το νησί Lošinj είναι μια γαλήνια τοποθεσία στην Αδριατική Θάλασσα, όπου η έντονη ποικιλία χρωμάτων αποτελεί μια πανδαισία για τα μάτια - από τα γαλάζια νερά και τα ανθισμένα πευκοδάση μέχρι τα πολύχρωμα σπίτια στο λιμάνι και τα κινηματογραφικά ηλιοβασιλέματα. Το νησί προσελκύει εδώ και καιρό επισκέπτες που επιθυμούν να βιώσουν τις μοναδικές, σύμφωνα με πληροφορίες, θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού αέρα του, αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο από το απόλυτα εντυπωσιακό φυσικό του περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της γραφικής αρχιτεκτονικής, των περιηγήσεων με δελφίνια, καθώς και της πλούσιας ιστορίας και του πολιτισμού που εκτίθενται στην πόλη Mali. Όσοι αναζητούν ένα λιγότερο εμφανές σημείο, ωστόσο, θα πρέπει να κατευθυνθούν προς το όμορφο χωριό Veli Lošinj και το γειτονικό του αλιευτικό λιμάνι Rovenska.

alhambra-hotels-villa-4.jpg

Πού να μείνετε: Το Boutique Hotel Alhambra & Villa Augusta βρίσκεται στον κόλπο Čkat και αποτελείται από δύο βίλες που συνδέονται μεταξύ τους με ένα μοντέρνο κτίριο, όπου η αρχιτεκτονική του αιώνα συναντά εκλεπτυσμένα, σύγχρονα χαρακτηριστικά - κλείστε ένα δωμάτιο με μπαλκόνι για να απολαύσετε την υπέροχη θέα στη θάλασσα. Εν τω μεταξύ, το εστιατόριό του, Alfred Keller, που έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin σερβίρει τοπικές κροατικές σπεσιαλιτέ, ενώ οι θεραπείες του spa του είναι εμπνευσμένες από το γύρω περιβάλλον.


Isles of Scilly, Ηνωμένο Βασίλειο

shutterstock-1420751708.jpg

Κοντά στο νοτιοδυτικό άκρο της ακτής της Κορνουάλης, αυτό το παρθένο, χαμηλό νησιωτικό σύμπλεγμα περιλαμβάνει πέντε κατοικημένα νησιά. Το St Mary's είναι το μεγαλύτερο και με τις καλύτερες διασυνδέσεις, το Tresco είναι ήσυχο και χωρίς αυτοκίνητα, το St Agnes έχει πλάτος μόλις ένα μίλι, αλλά όλα είναι άγρια και μαγευτικά και διαθέτουν παραλίες που παραμένουν απομακρυσμένες από τις ορδές της ηπειρωτικής χώρας. Οι κάτοικοι του Scillonians απολαμβάνουν τη ζωή σε αργούς ρυθμούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συμμετέχουν σε ασχολίες που συναρπάζουν τους επισκέπτες - από μια βαρκάδα και πεζοπορία μέχρι το golf και το θαλάσσιο κολύμπι στα εύκρατα νερά του Gulf Stream.

3-hPmrI.jpg

Πού να μείνετε: Το Star Castle στο St Mary's είναι ένα χαρακτηριστικό, οικογενειακό ξενοδοχείο που διαθέτει: από δωμάτια του κάστρου του 16ου αιώνα μέχρι εξοχικά σπιτάκια μέσα σε απομονωμένους κήπους. Το φαγητό και το κρασί είναι απόλυτα γευστικά, όπως και τα φρέσκα θαλασσινά που αλιεύονται καθημερινά από το ξενοδοχείο.

Κεντρική φωτογραφία: The Azores, Πορτογαλία