fbpixel

Search icon
Search
Twitter: Οι -εκτός λογικής- αλλαγές του Elon Musk και τα ερωτηματικά που αυξάνονται
LIFE & CAREER

Twitter: Οι -εκτός λογικής- αλλαγές του Elon Musk και τα ερωτηματικά που αυξάνονται

Τι συμβαίνει με τη γνωστή πλατφόρμα;


Διαδοχικές αλλαγές, νέες ιδέες, διαφορετική φιλοσοφία. Από τη στιγμή που πέρασε στα χέρια του Elon Musk, ήταν ξεκάθαρο πως το Twitter θα άλλαζε σημαντικά. Ήταν ξεκάθαρο πως επρόκειτο να διαφοροποιηθεί σημαντικά σε πολλά σημεία, ωστόσο, κακά τα ψέματα, ήδη οι αλλαγές είναι παραπάνω από πολλές και προκαλούν μεγάλο εκνευρισμό στους χρήστες, που έχουν συνηθίσει κάτι πολύ διαφορετικό. Τι θα συμβεί με τη γνωστή εφαρμογή;

Αντιδράσεις κι ερωτηματικά!

Το logo και το... X

Είναι ο Elon Musk αποφασισμένος να τα αλλάξει όλα, όσον αφορά στο Twitter; Η απάντηση είναι -πλέον- κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη, καθώς ο πασίγνωστος δισεκατομμυριούχος προσπαθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε ακόμη και το αυθεντικό logo της εφαρμογής, βάζοντάς μας στην εποχή του... Χ. Αν δεν ανήκετε στους παραδοσιακούς fans του Twitter, μπορεί να μην το έχετε παρατηρήσει, αλλά πλέον η εφαρμογή έχει αλλάξει λογότυπο. Το μπλε εικονίδιο, έδωσε τη θέση του σε ένα σκέτο X,  είναι ένα σκέτο Χ, με τον Elon Musk να έχει προαναγγήλει εδώ κι αρκετό καιρό τη συγκεκριμένη αλλαγή μέσα από μία σειρά tweets. Λίγοι πίστευαν πως θα έκανε πράγματι αυτό το big step, ωστόσο, για μία ακόμη φορά τους διέψευσε όλους και προχώρησε σε μία αμφιλεγόμενη κίνηση, που ήδη έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις κι ερωτηματικά.

Από την πρώτη στιγμή, ο κόσμος στάθηκε απέναντι από τον Musk και το γεγονός ότι άλλαξε το logo μέσα σε μία στιγμή οδήγησε πολλούς χρήστες να αποχωρήσουν από την εφαρμογή, ενώ την αντίθεσή τους εξέφρασαν κι αρκετές διαφημιστικές, διακόπτοντας τη συνεργασία τους εξαιτίας της ρητορικής μίσους που επικρατεί στην πλατφόρμα από τη στιγμή που πέρασε στα χέρια του. Την ίδια στιγμή, ο Musk δηλώνει... ερωτευμένος με το γράμμα X, με τη συγκεκριμένη αλλαγή να προκαλεί πολλές και σημαντικές αντιδράσεις στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Με απόφαση του ισχυρού επιχειρηματία, στα γραφεία της εταιρίας τοποθετήθηκε ένα... super-huge φωτεινό λογότυπο με το γράμμα της πλατφόρμας και το πολύ δυνατό της φως, προκάλεσε προβλήματα στους κατοίκους της πόλης. Κάπως έτσι, η αρμόδια υπηρεσία δέχτηκε πάνω από 24 καταγγελίες μόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο κι αναγκάστηκε να κατεβάσει την πινακίδα, παρά το γεγονός ότι αρχικά της είχε απαγορευτεί η πρόσβαση στο χώρο, με τη δικαιολογία πως το λογότυπο είχε τοποθετηθεί για λίγο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης. Η απόλυτη παράνοια!

shutterstock-2221703039.jpg
Image source: Shutterstock/kovop

Διαδοχικές αλλαγές

Αν νομίζει -ωστόσο- κανείς πως οι αλλαγές αυτές σταματούν εδώ, κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος. Πρόσφατα, ο Elon Musk ανακοίνωσε πως περιορίζεται, έστω και προσωρινά, ο αριθμός των αναρτήσεων που μπορούν να βλέπουν οι χρήστες του Twitter, εξηγώντας πως ανάλογα με το είδος του κάθε προφίλ, θα υπάρχει και διαφορετικό πλαφόν στις αναρτήσεις. «Για να αντιμετωπίσουμε τα ακραία επίπεδα απόσπασης δεδομένων και χειραγώγησης του συστήματος, εφαρμόσαμε τα ακόλουθα προσωρινά όρια», ανέφερε ο γνωστός επιχειρηματίας, για να συνεχίσει: «Οι επαληθευμένοι λογαριασμοί θα έχουν όριο ανάγνωσης 6.000 αναρτήσεων την ημέρα. Οι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί θα έχουν όριο ανάγνωσης 600 αναρτήσεων την ημέρα και οι νέοι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί θα έχουν όριο ανάγνωσης 300 αναρτήσεων την ημέρα». Μία ακόμη σημαντική αλλαγή, μία ακόμη διαφορετική συνθήκη, για τους χρήστες που ανήκουν εδώ και χρόνια στη συγκεκριμένη κοινότητα και πλέον, παρακολουθούν την κανονικότητά τους να διαφοροποιείται σε τρομακτικό βαθμό.

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως ο Elon Musk είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει να προκαλεί και πολλές φορές, οι αποφάσεις του προκαλούν ερωτηματικά. Από τη στιγμή που ο διάσημος μεγιστάνας, που είναι -μεταξύ άλλων- ιδρυτής των εταιριών Tesla και SpaceX, πρόσθεσε στην αυτοκρατορία του το Twitter, ολοκληρώνοντας την εξαγορά του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όλοι περίμεναν πως θα προσπαθούσε να επιβάλλει τα δικά του «θέλω» σε όλα τα επίπεδα, όμως πλέον, ξεπερνάει και τον εαυτό του. Με το... καλημέρα προχώρησε σε μαζικές απολύσεις και μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα έκανε πολλές ακόμη σημαντικές αλλαγές, επηρεάζοντας την ταυτότητα του μέσου. Ο κόσμος παίρνει θέση απέναντί του, ακόμη και διάσημοι celebrities εκφράζουν την αντίθεσή τους με κάθε τρόπο, ωστόσο, ο Musk -για την ώρα- δε δείχνει να επηρεάζεται κι επιμένει στην ίδια ρητορική. Ποιο θα είναι το μέλλον του Twitter;