fbpixel

Search icon
Search
True or False? Tελικά οι κρύσταλλοι δουλεύουν στα αλήθεια;
WELLNESS

True or False? Tελικά οι κρύσταλλοι δουλεύουν στα αλήθεια;

Τα θεραπευτικά, δυναμωτικά και προστατευτικά οφέλη των κρυστάλλων είναι αμφισβητήσιμα


Τελικά οι κρύσταλλοι κάνουν όντως δουλειά; Είμαστε σίγουροι ότι πολλοί από εσάς διαβάζοντας ανά καιρούς διάφορα άρθρα ή παρακολουθώντας ακόμη και σχετικά βίντεο, το έχετε αναρωτηθεί. Αλλά αν, όπως πολλοί Χολυγουντιανοί insiders και wellness guru, πιστεύετε στα επιστημονικά ή πνευματικά οφέλη πίσω από αυτές τις πέτρες, τότε καλό θα ήταν να δείτε πώς να τα αξιοποιήσετε στο έπακρο. 

Let's start! 

Τι κάνουν πραγματικά οι κρύσταλλοι;

Yπάρχει περιορισμένη επιστημονική εξήγηση πίσω από τη δύναμή τους. Αξίζει να πούμε ότι ποτέ δεν έχουν διεξαχθεί νόμιμες μελέτες που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς ότι οι κρύσταλλοι εκπέμπουν δονήσεις που επηρεάζουν το μυαλό και το σώμα μας, ωστόσο, είναι γεγονός ότι ορισμένες πέτρες μπορούν να μεταφέρουν ενέργεια. Το 1880, ο Γάλλος φυσικός Pierre Curie (σύζυγός της Marie Curie) ανακάλυψε ότι η πίεση σε διάφορους κρυστάλλους - συμπεριλαμβανομένου του χαλαζία, του τοπάζι και της τουρμαλίνης - δημιουργούσε ηλεκτρισμό. Αυτό το φαινόμενο, που ονομάζεται πιεζοηλεκτρικό φαινόμενο, είναι ο λόγος που οι κρύσταλλοι χρησιμοποιούνται ως βασικά στοιχεία σε υπολογιστές, οθόνες τηλεοράσεων, iPhone και δορυφόρους. Αν και είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτοί δημιουργούνται μέσα στη γη με κρυστάλλωση, μια επιστημονική διαδικασία, οι μυστικιστικές πτυχές τους είναι εξίσου αξιοσημείωτες. Αν πρόκειται για παράδειγμα με κρυστάλλινο χαλαζία που χρονολογείται πριν από 300 εκατομμύρια χρόνια – κάθε κομμάτι του έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά, ανάλογα με το πώς δημιουργήθηκε μέσα στον χρόνο και το περιβάλλον γύρω του».

darius-bashar-mlmzvffgwga-unsplash.jpg

Πώς χρησιμοποιείτε τους κρυστάλλους για πρώτη φορά;

Όταν λαμβάνετε για πρώτη φορά τους κρυστάλλους σας, συνιστάται να τους καθαρίσετε από τυχόν προηγούμενες ενέργειες που μπορεί να είχαν πάρει. Μπορείτε να τους λούσετε σε φυσικό αλμυρό νερό, είτε πρόκειται για τρεχούμενο ποτάμι είτε για κολπίσκο – κάθε φυσική πηγή κάνει. Εναλλακτικά, το μούλιασμα τους σε αλατόνερο στο σπίτι με φυσικά άλατα είναι επίσης μια λύση. Στη συνέχεια, μια μέρα της νέας ή πανσελήνου, αφήστε τους έξω και βάλτε μια πρόθεση/ευχή για κάθε κρύσταλλο. Μόλις την ορίσετε, ξεχάστε την και συνεχίστε τη μέρα σας. 

dan-farrell-qaynp9ccw9e-unsplash.jpg

Πώς πρέπει να ενσωματώσετε τους κρυστάλλους στην καθημερινή ζωή;

Κάθε τύπος κρυστάλλου έχει μια μοναδική ενέργεια και σκοπό. Σκεφτείτε τον καθαρό χαλαζία ως τον to-go κρύσταλλο. Είναι γνωστός ως ο κύριος «θεραπευτής» που ενισχύει τα οφέλη όλων των άλλων κρυστάλλων σας. Αυτό που έχει τόσο ιδιαίτερο είναι ότι μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας ανάλογα με την ημέρα. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες βοηθούν με τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα και φέρνουν την αληθινή σας εσωτερική φωνή στον κόσμο. Αν χρειάζεστε γείωση, κοιτάξτε τη μαύρη τουρμαλίνη που προσφέρει εστίαση και διαύγεια. Για κουράγιο και δύναμη, όμως, επιλέξτε ακουαμαρίνα. Είναι η πέτρα που χρησιμοποιείται για προστασία όταν ταξιδεύετε και ανοίγει τα κανάλια σαφούς και εγκάρδιας επικοινωνίας. Ο ροζ χαλαζίας ενεργοποιεί το τσάκρα της καρδιάς και προάγει την άνευ όρων και την αγάπη του εαυτού σας, ενώ ο αμέθυστος είναι ιδανικός για να διατηρήσετε την καλή ενέργεια στο σπίτι σας. Ο κιτρίνης - γνωστός ως citrine - λειτουργεί στη θετικότητα και την αισιοδοξία, και είναι επίσης ο λίθος της ευημερίας, επομένως είναι υπέροχο να τον έχετε μαζί σας στο γραφείο ή στον χώρο εργασίας σας.

collins-lesulie-ljvr6xdsxva-unsplash-2.jpg

Που πρέπει να τους κρατάτε;

Με απλά λόγια, οπουδήποτε αισθάνεστε ότι είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς. Για παράδειγμα, είναι ωραίο να αφήνετε τον κρύσταλλο να σας καθοδηγήσει για το πού να τον τοποθετήσετε. Είναι μια εξαιρετική πρακτική που μας επιτρέπει να αξιοποιούμε τη διαίσθησή μας και να μην τρομάζουμε από αυτήν – γι΄αυτό και δεν υπάρχει λάθος απάντηση. Μπορείτε επίσης να έχετε έναν καθαρό χαλαζία πάντα μαζί στην τσάντα σας, ώστε να τον νιώθετε επάνω σας. Plus, μπορείτε να προσθέσετε ροζ χαλαζία, μαλαχίτη ή ροζ οπάλιο, στο μπάνιο σας - ακόμα και γύρω από τη μπανιέρα σας, έτσι ώστε να βυθίζεστε πλήρως σε χαλαρωτική και θετική ενέργεια ενώ λούζεστε. Μην ξεχνάτε πάντα να μοιράζεστε την ευγνωμοσύνη σας μαζί τους - όπου και αν βρίσκονται.