fbpixel

Search icon
Search
Τριχόπτωση και αποκατάσταση: Απαντάμε σε όλα τα ερωτήματά σας με τη βοήθεια των ειδικών
HEALTH

Τριχόπτωση και αποκατάσταση: Απαντάμε σε όλα τα ερωτήματά σας με τη βοήθεια των ειδικών

H Seneca Medical Group εξειδικεύεται σε θέματα τριχόπτωσης και στην αποτελεσματική αντιμετώπισή τους


Είναι γεγονός ότι η τριχόπτωση είναι ένα θέμα που απασχολεί μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, αντρών αλλά και γυναικών. Μπορεί η καθημερινή απώλεια τριχών - από 80 έως 100 - να είναι φυσιολογική και για τα δύο φύλα, ωστόσο, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτήν, επηρεάζεται αυτομάτως η διάθεση και η ψυχολογίας μας. Το σημαντικότερο λοιπόν, είναι να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να σταματάμε να αγχωνόμαστε γι' αυτήν, αλλά και να πάρουμε τον δρόμο για την καταπολέμησή της. Πώς γίνεται να μην στρεσάρεσαι περισσότερο όταν βλέπεις καθημερινά τα μαλλιά σου να πέφτουν; Από τη μία, κάθε είδους αντίδραση πρέπει να γίνεται δεκτή, από την άλλη, οι μύθοι γύρω από την τριχόπτωση είναι πολλοί, και η αλήθεια είναι πως μόνο οι ειδικοί μπορούν να προσφέρουν λύσεις και να ξεκαθαρίσουν τυχόν ανακρίβειες. 

Ερωτήματα όπως, «Που οφείλεται η τριχόπτωση στις γυναίκες;», «Μπορούμε να τη σταματήσουμε;», «Και μετά τη διάγνωση τι», «Ποιες είναι οι καλύτερες μέθοδοι για να την αντιμετωπίσεις;» θέτονται συχνά, κι εμείς αποφασίσαμε να δώσουμε απαντήσεις! Έτσι, λοιπόν, πριν λίγες μέρες επισκεφτήκαμε τη Seneca Medical Group, την κλινική που εξειδικεύεται σε θέματα τριχόπτωσης προκειμένου να μιλήσουμε με τους experts γι' αυτό το ζήτημα.

Η δερματολόγος, Φωτεινή Κοντογιάννη μάλιστα σημειώνει: «Η αραίωση ή απώλεια των μαλλιών, δημιουργεί άγχος και ανασφάλεια. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, κατανοούμε ότι τα δυνατά και πλούσια μαλλιά αποτελούν ένδειξη υγείας, ελκυστικότητας καθώς και νεότητας.»

Ποιες είναι οι προτιμότερες θεραπείες κατά της τριχόπτωσης; 

Οι θεραπείες χωρίζονται στις συστηματικές που λαμβάνονται από το στόμα (αντιανδρογόνα, βιταμίνες, κ.α.), σε συντηρητικές – τοπικές (λοσιόν, σαμπουάν) και μεσοθεραπεία μαλλιών (PRP) οι οποίες βοηθούν στο να καθυστερήσουν την τριχόπτωση και να ενισχύσουν το τριχωτό. Θα πρέπει όμως, να γνωρίζουμε πως καμία από τις παραπάνω θεραπείες δεν πρόκειται να επαναφέρει όλες τις τρίχες που έχουν χαθεί. Λύση σε αυτό δίνει η χειρουργική αποκατάσταση με μικρομεταμόσχευση τριχοθυλακίων (Direct FUE). Αυτό, που ενδεχομένως δεν γνωρίζουν αρκετοί είναι το γεγονός πως η μία θεραπεία δεν αναιρεί την άλλη. Δηλαδή, το γεγονός πως κάποιος μπορεί να κάνει μεταμόσχευση μαλλιών δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να κάνει PRP. Οι θεραπείες βοηθούν τα δικά μας μαλλιά. Το DNA σίγουρα δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

ay54320-edit-gt29F.jpg

Τι διάρκεια έχει μια μεταμόσχευση μαλλιών και πόσο επώδυνη είναι η διαδικασία;

Η μεταμόσχευση μαλλιών διαρκεί 4-6 ώρες, γίνεται με τοπική αναισθησία και για αυτό είναι πρακτικά ανώδυνη. Η μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών Direct FUE της SENECA χρησιμοποιεί τριχοθυλάκια, τα οποία εξάγονται από το πίσω μέρος της κεφαλής και εμφυτεύονται, το καθένα ξεχωριστά, στην περιοχή που πάσχει από τριχόπτωση. Η διαδικασία πραγματοποιείται μόνο από γιατρούς πιστοποιημένους από το Training & Research Centre της SENECA, οι οποίοι τηρούν τα αυστηρά πρωτόκολλα ποιότητας της Seneca Medical Group. Το αποτέλεσμα είναι 100% φυσικό, που θα διαρκέσει μια ζωή, σε κάθε περίπτωση ασθενή με τριχόπτωση ή ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία. Στην Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Μαλλιών, η θεραπεία εγχέεται στην περιοχή που υποφέρει από τριχόπτωση για να τονώσει την ανάπτυξη των μαλλιών και να καθυστερήσει περαιτέρω αραίωση.

Κεφάλαιο τριχόπτωση και γυναίκες: Που οφείλεται;

Οι αλωπεκίες, όπως είναι και ο επιστημονικός όρος για την τριχόπτωση χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: Τις ουλωτικές και τις μη ουλωτικές. Στην κάθε κατηγορία ανήκουν πολλές με συχνότερες στις ουλωτικές αλωπεκίες, τον θυλακικό λειχήνα και τον ερυθηματώδη λύκο. Οι μη ουλωτικές οφείλονται σε πολλά αίτια κάποια από αυτά είναι: Λήψη φαρμάκων, ορμονικοί παράγοντες, νοσήματα θυρεοειδούς, έλλειψη σιδήρου, αυτοάνοσα νοσήματα όπως η γυροειδής αλωπεκία, συστηματικά νοσήματα, stress, απώλεια μετά τον τοκετό και η ανδρογενετική αλωπεκία. Όσον αφορά το τελευταίο, την ανδρογενετική αλωπεκία στις γυναίκες θα λέγαμε πως μπορεί να εμφανιστεί από την έναρξη της εμμήνου ρύσεως.

ay54403-edit.jpg

Μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με επιτυχία; 

Η ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία στις γυναίκες είναι κυρίως κληρονομούμενη και η συχνότερη αιτία απώλειας. Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως η έγκαιρη διάγνωση και έναρξη της θεραπείας είναι θεμελιώδης. Αφενός για να εμποδίσουμε την περαιτέρω απώλεια και αφετέρου για να βοηθήσουμε την αύξηση της διαμέτρου ή και την επανέκφυση των τριχών. Όσον αφορά τις υπόλοιπες αιτίες θα πρέπει να τις αξιολογήσουμε διαφορετικά.

Γιατί κάποιος να επισκεφτεί τη Seneca Medical Group;

6-JnRHF.jpg

Αρχικά, στη Seneca διαθέτουμε 35 χρόνια εμπειρίας με ισχυρή παρουσία σε Ελλάδα και εξωτερικό με αποκλειστική εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Έπειτα, παρέχουμε εξατομικευμένη διάγνωση από την ιατρική μας ομάδα έτσι ώστε να γίνει ένα πλάνο θεραπείας ξεχωριστά για τον κάθε ασθενή. Τέλος, οι θεραπείες εφαρμόζονται αποκλειστικά και μόνο από γιατρούς με εμπειρία και ειδικότητες που προτείνει ο ΙΣΑ.

Τέλος, αν έχεις τριχόπτωση, ένα ραντεβού με τους ειδικούς της Seneca θα σε βοηθήσει να μάθεις όλες τις σύγχρονες μεθόδους όπως προϊόντα και βιταμίνες για την τριχόπτωση, μεσοθεραπεία μαλλιών (PRP), μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική Direct FUE αλλά και να κάνει μία εξατομικευμένη διάγνωση της τριχόπτωσης, δίνοντας λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.