fbpixel

Search icon
Search
Τριχόπτωση: Οι τροφές για να την καταπολεμήσετε άμεσα
HEALTH

Τριχόπτωση: Οι τροφές για να την καταπολεμήσετε άμεσα

Η διατροφή δρα καθοριστικά και στην ενδυνάμωση της τρίχας


Τα μαλλιά μας τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες διαδραματίζουν, για το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, ζωτική σημασία για την εξωτερική εμφάνιση, επιδρώντας έμμεσα και στην αύξηση της αυτοπεποίθησης. Βέβαια, πολλοί δεν αντιλαμβάνονται πως η ποιότητα της τρίχας είναι ευαίσθητη και χρήζει ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να διατηρείται υγιής και να αποφεύγονται κοψίματα. Συνεπώς, η τακτική έκθεσή τους σε αξεσουάρ, όπως το πιστολάκι ή η μασιά, το ντεκαπάζ, ο λανθασμένος τρόπος χτενίσματος, η κληρονομικότητα και φυσικά οι τροφές που καταναλώνουμε είναι πιθανές αιτίες για την περίπτωση της τριχόπτωσης. Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από την εικόνα που επικρατεί μετά το μπάνιο σας, βουρτσίζοντας τα μαλλιά σας, τότε οφείλετε να ξεκινήσετε από τον βασικό παράγοντα που θα σας βοηθήσει να τα ενισχύσετε εκ των έσω. Αυτός δεν είναι άλλος από την υγιεινή ισορροπημένη διατροφή, η οποία είναι το πρώτο βήμα, ώστε να τα διατηρήσετε πλούσια.

Ποιες τροφές, λοιπόν, θεωρούνται σωτήριες για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης;

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε 6+1 από αυτές και αποχαιρετήστε το πρόβλημα οριστικά!

Βρώμη

shutterstock-1402089434.jpg

Το απόλυτο healthy superfood πέρα από τα πολλαπλά οφέλη του, δρα θετικά και στην ποιότητα της τρίχας, καθώς περιέχει φυτικές ίνες, σίδηρο, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και ψευδάργυρο. Εντάξτε το στο πρωινό σας γεύμα, με όποιον τρόπο σας αρέσει να το καταναλώνετε, smoothie, porridge, σε γιαούρτι και χαρείτε τα «δυνατά» σας μαλλιά.

Φακές

shutterstock-747954196.jpg

Από μικρή ηλικία οι γονείς μας δεν είχαν άδικο που επέμεναν να τις καταναλώνουμε κι αυτό πλέον μπορούμε να το αντιληφθούμε. Ένα γεύμα που θα συμβάλλει στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής, ενισχύοντας παράλληλα και την ανάπτυξη της τρίχας. Ο οργανισμός έχει ανάγκη από την συχνή είσπραξη πρωτεϊνών, σιδήρου και ψευδάργυρου, στοιχεία τα οποία μας βοηθούν γενικά να διατηρούμε την υγεία μας σε καλά επίπεδα. Extra tip:
ρίξτε λίγο ξύδι για παραπάνω γεύση, συνοδεύστε τες από τυρί και ελιές και το εξαίρετο γεύμα σας είναι έτοιμο!

Αυγά

shutterstock-1337417504.jpg

Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες, σίδηρο, ψευδάργυρο, βιοτίνη και άλλα μέταλλα προσφέρουν δυνατά, λαμπερά μαλλιά. Ένα εύκολο τρόφιμο που οι περισσότεροι από εμάς το διαθέτουμε στο ψυγείο μας και δεν απαιτεί μαγειρικές γνώσεις, ούτε την πολυτέλεια του χρόνου. Υπάρχουν πληθώρα υγιεινών συνταγών: δοκιμάστε τα αυγά benedict με συνοδεία αβοκάντο ή καπνιστού σολομού, αυγά μάτια ή βραστά, σαφώς και ομελέτα πλούσια σε λαχανικά.

Καρύδια

shutterstock-766161868.jpg

Τα συστατικά που συμπεριλαμβάνουν τα καρύδια είναι οι πρωτεΐνες, το μαγνήσιο, το ασβέστιο, καθώς και σημαντικές βιταμίνες για την υγεία. Ο ρόλος τους δεν περικλείεται γύρω μόνο από την θρέψη των μαλλιών, αλλά συμβάλλουν και στην αποκατάσταση των τριχοθυλακίων που έχουν υποστεί βλάβη, που σίγουρα χρειαζόμαστε όλοι μας. Η υιοθέτησή τους στην ρουτίνα σας δεν θα σας δυσκολέψει, αρκεί να τα αποθηκεύσετε σε ένα σακουλάκι και στο πρόγευμά σας να καταναλώνετε μια μικρή ποσότητα.

Ψάρι

shutterstock-355831013.jpg

Ο λόγος που τα μαλλιά σας χρειάζονται το ψάρι στην διατροφή σας είναι λόγω των συστατικών που περιέχει, όπως τα λίπη, τα οποία είναι φυσική πηγή των λιπαρών οξέων ωμέγα 3. Με την ένταξή του στα γεύματα σας τουλάχιστον μια φορά την βδομάδα θα διαπιστώσετε μια μεγάλη διατροφή ως προς την ποιότητά τους, ενισχύοντας τη τρίχα. Επίσης, παράλληλα θα αποκτήσετε και λείο δέρμα και καλύτερη όραση, δεδομένου πως λειτουργεί ευεργετικά σε αυτούς τους τομείς.

Γιαούρτι

shutterstock-639093655.jpg

Οι θρεπτικές ουσίες του γιαουρτιού και oι πρωτεΐνες του είναι αρκετά για να σας προσφέρουν την «χαμένη υγεία» που αναζητάτε στο κεφάλι σας. Συγκεκριμένα, διεγείρουν τη ροή του αίματος κάτω από το τριχωτό της κεφαλής και προάγουν την υγιή ανάπτυξή τους. Πόσο μάλλον, εάν βάλετε μέσα και λίγη ποσότητα μέλι, τόσο το καλύτερο, για να δράσουν και τα συστατικά του σε συνδυασμό με το γιαούρτι.

Σπανάκι

shutterstock-1903083607.jpg

Ισχυρό «αντίδοτο» στην περίπτωση της τριχόπτωσης, βοηθώντας καθοριστικά την τρίχα. Αυτό συμβαίνει χάρη στην περιεκτικότητά του σε ψευδάργυρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, β-καροτένιο, καθώς και σε απαραίτητες βιταμίνες, όπως C, Ε και Κ, βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Η διατροφή μας το χρειάζεται ανεξαιρέτως.

Φροντίστε τα μαλλιά σας μια για πάντα!