fbpixel

Search icon
Search
Travel lovers: 5 brand new ξενοδοχεία στην Ευρώπη που μαγνητίζουν τα βλέμματα
TRAVEL

Travel lovers: 5 brand new ξενοδοχεία στην Ευρώπη που μαγνητίζουν τα βλέμματα

Μοναδικοί προορισμοί εκτός Ελλάδας


Αναμφίβολα, η Ελλάδα είναι μία χώρα που διαθέτει μαγευτικά μέρη και δεκάδες διαφορετικούς προορισμούς, που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Ωστόσο, κακά τα ψέματα ένα ταξίδι στο εξωτερικό μετά από τόσο καιρό έχει τη δική του αξία, καθώς έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε νέες κουλτούρες, να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους που ενδεχομένως έχουν εντελώς διαφορετικές απόψεις για τη ζωή από εμάς και γενικότερα, βγαίνουμε από την comfort zone μας. 

Αν έχετε κι εσείς στο μυαλό σας ένα τέτοιο ταξίδι, αλλά δεν έχετε βρει τον κατάλληλο προορισμό, δε χρειάζεται να αγχώνεστε γιατί υπάρχει λύση. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο εμβληματικά, ξενοδοχεία που είτε άνοιξαν τις πόρτες τους φέτος, είτε θα το κάνουν μέσα στο επόμενο διάστημα και σας περιμένουν για στιγμές απόλυτης χαλάρωσης κι αναζωογόνησης.

Φτιάξτε τη δική σας to do list!

Palácio de Canavezes, Porto, Portugal

titlo-Wjfr2.jpg

Το Πόρτο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας και για πολλούς, μία από τις πιο όμορφες συνολικά της Ευρώπης. Βρίσκεται στα βόρεια της χώρας κι από την πρώτη κιόλας στιγμής, ο χαρακτήρας της πόλης θα σας κλέψει την καρδιά. Τα πολύχρωμα σπίτια στις όχθες του ποταμού Douro, οι μεσαιωνικοί πύργοι, τα υπέροχα εστιατόρια και τα παραλιακά κελάρια στο λιμάνι είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που χαρακτηρίζουν το Πόρτο. Μέσα στο 2021, ωστόσο θα αποκτήσει ένα ακόμη "στολίδι", καθώς θα ανοίξει στην πόλη το Palácio de Canavezes με την εκθαμβωτική θέα και τους απέραντους κήπους. Ένα μέρος με πλούσια ιστορία, καθώς στο παρελθόν εκεί ήταν τα ιαματικά λουτρά, αποκτά νέα ταυτότητα, ωστόσο διατηρεί την ομορφιά του και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του αναλλοίωτα.

Hotel Castello di Reschio, Umbria, Italy

3-T5BJU.jpg

Μήπως θέλετε να επισκεφθείτε την Ιταλία; H Ούμπρια βρίσκεται ανάμεσα στην Τοσκάνη και τη Ρώμη. μακριά από τους κεντρικούς οδικούς άξονες της Ιταλίας κι έχει καταφέρει με το πέρασμα των χρόνων να διατηρήσει έναν αυθεντικό χαρακτήρα, παρά το γεγονός ότι διαθέτει μοναδική ομορφιά. Πρωτεύουσα της είναι η Περούτζια, που μετράει σήμερα περίπου 170.000 κατοίκους. Στα τέλη του Μαίου άνοιξε τις πόρτες του στην πόλη το boutique Hotel Castello di Reschio. Πρόκειται για ένα ακόμη ιστορικό κτίριο του 10ου αιώνα, που ανακαινίστηκε και με μερικές luxurious, elegant touches μεταμορφώθηκε σε ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο που έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα επάνω του. Περιβάλλεται από αρκετό πράσινο, διαθέτει μία μεγάλη πισίνα και προσφέρεται για στιγμές απόλυτης χαλάρωσης μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Cheval Blanc, Paris

w1900-q65-4.jpeg

Το Παρίσι είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας κι αποτελεί μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης. Ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 2.187.526 κατοίκους κι ο συνολικός πληθυσμός της μητροπολιτικής περιοχής σε 12.628.266. Περιβάλλεται από μεγάλα δάση, ενώ ο ποταμός Σηκουάνας συνδέει την πόλη με το εσωτερικό της Γαλλίας και πιο συγκεκριμένα με την Βουργουνδία και την Μάγχη, χωρίζοντας παράλληλα το Παρίσι σε δύο άνισες όχθες. Από τη μία, υπάρχει η δεξιά όχθη, όπου κυριαρχούν οι επιχειρήσεις και τα χρηματιστήρια κι από την άλλη η αριστερή, που θεωρείται ο παραδοσιακός τόπος διαμονής διανοουμένων και καλλιτεχνών. Σε απόσταση αναπνοής από το Λούβρο συναντά πλέον κανείς το Cheval Blanc που θα ανοίξει τις πύλες του σύντομα. Φέρει την υπογραφή του φημισμένου, interior designer, Peter Marino και μεταξύ άλλων διαθέτει μία εντυπωσιακή roof terrace, αλλά κι ένα εστιατόριο, όπου το menu επιμελεί ο michelin-star chef, Arnaud Donckele.

One&Only Portonovi, Montenegro

w1900-q65-3.jpeg

Το Μαυροβούνιο ή Μοντενέγκρο βρίσκεται στην νοτιοανατολική Ευρώπη κι αποτελεί ανεξάρτητο κράτος από το 2006, με πληθυσμό που φτάνει τις 620.739 κατοίκους. Έχει ακτές στην Αδριατική θάλασσα και συνορεύει με την Κροατία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Σερβία και τέλος, την Αλβανία. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη είναι η Ποντγκόριτσα. Το One&Only άνοιξε τις πόρτες του κι ετοιμάζεται να φιλοξενήσει κόσμο από κάθε γωνιά του πλανήτη. Διαθέτει μεταξύ άλλων έξι μεγάλες πισίνες, μία ιδιωτική παραλία, εντυπωσιακούς κήπους που παραπέμπουν στη Βενετία, γήπεδα τένις και φυσικά το Chenot Espace Health & Wellness Spa. Το menu στο Sabia restaurant έχει την υπογραφή του γνωστού chef, Giorgio Locatelli και θα σας μαγέψει!

Can Ferrereta, Mallorca, Spain

11-spoum.jpg

Η Μαγιόρκα είναι η μεγαλύτερη από τις Βαλεαρίδες Νήσους και θεωρείται ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν τις παραλίες και τον τρόπο ζωής της Μεσογείου. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Πάλμα ντε Μαγιόρκα, ένα μέρος με πλούσια ιστορική κληρονομιά. Διαθέτει αμέτρητα μοντέρνα εστιατόρια, μπαρ και γκαλερί, ενώ σημείο κατατεθέν της αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια ο γοτθικός καθεδρικός ναός που η ανέγερσή του ξεκίνησε το 1230 και ολοκληρώθηκε τον 1601. Ωστόσο πλέον, τα βλέμματα στρέφονται στη νότια ακτή, όπου δεσπόζει το εντυπωσιακό Can Ferrereta. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο, που φέρει την υπογραφή της ομάδας του Sant Francesc Hotel Singular στην Πάλμα. Αυτό το μοναδικό δημιούργημα του 17ου αιώνα μετατράπηκε σε ένα εντυπωσιακό boutique hotel, που περιβάλλεται από τεράστιους καταπράσινους κήπους και για πολλούς αποτελεί τον "παράδεισο της αρχιτεκτονικής". Το minimalist Mediterranean restaurant, Ocre, βρίσκεται στο εσωτερικό του και σερβίρει παραδοσιακά, signature πιάτα της ισπανικής κουζίνας.

Enjoy!

Κεντρική φωτογραφία: Can Ferrereta