fbpixel

Search icon
Search
Travel lovers: 4+1 ταξίδια στο εξωτερικό που πρέπει να κάνετε asap
ESCAPE

Travel lovers: 4+1 ταξίδια στο εξωτερικό που πρέπει να κάνετε asap

Ιδανικοί προορισμοί που πρέπει να βρίσκονται στην travel list σας


Υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα φθινοπωρινό getaway, σε κάποια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης; Αν αυτή η σκέψη σας δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα, είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα short-trip εκτός των ελληνικών συνόρων, στο μέρος που σας ταιριάζει και καλύπτει τα δικά σας «θέλω». Η Μαδρίτη με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της, το Λονδίνο που μπαίνει σταδιακά σε festive-mood και το σαγηνευτικό Παρίσι, αποτελούν ιδανικές επιλογές γι' αυτή την περίοδο και σίγουρα θα κερδίσουν μία θέση στην καρδιά σας. Ετοιμάστε τη βαλίτσα σας κι απολαύστε ένα σύντομο break που θα σας αναζωογονήσει, επιστρέφοντας με γεμάτες μπαταρίες στην καθημερινότητά σας.

Απολαύστε την κάθε στιγμή!

Μαδρίτη

madrid.jpg

Ηλιόλουστη, μαγευτική, με ιδιαίτερες μυρωδιές και μοναδικά vibes. Αυτή είναι η Μαδρίτη. Η ισπανική πρωτεύουσα αποτελεί πόλο έλξης όλη τη χρονιά, ωστόσο, ειδικά αυτή την περίοδο αποκτά μία άλλη, μία διαφορετική ομορφιά. Η πόλη αυτή τα συνδυάζει όλα αρμονικά. Τα σπουδαία μουσεία, με τα καταπράσινα τοπία, αλλά και τις παραδοσιακές πλατείες που παραπέμπουν σε μία άλλη εποχή, με τους μεγάλους δρόμους με τα επιβλητικά κτήρια που ξεχωρίζουν για το μοντέρνο design τους. Ο Paseo del Arte, ένας από τους πιο όμορφους δρόμους της, θεωρείται must-visit για τους λάτρεις της τέχνης, καθώς φιλοξενεί μερικά από τα σπουδαιότερα μουσεία τέχνης, όπως το Prado και το Reina Sofía. Στο Prado, συναντά κανείς τη μεγαλύτερη συλλογή Ισπανών καλλιτεχνών παγκοσμίως, ενώ το Reina Sofía φιλοξενεί έργα μοντέρνας τέχνης, όπως η Guernica του Pablo Picasso. Must-visit αποτελεί -επίσης- το Palacio Real, ενώ απαραίτητη είναι και μία βόλτα στο Palacio de Cristal.

Λονδίνο

shutterstock-90849980.jpg

Το Λονδίνο είναι μία πόλη που έχει συνδεθεί με τα Χριστούγεννα και τις γιορτές κι ήδη, από τώρα, έχουν ξεκινήσει οι στολισμοί. Είναι μία πόλη που μαγνητίζει τα βλέμματα κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, για πολλούς διαφορετικούς λόγους κι αν δεν το έχετε κάνει ήδη, αξίζει πραγματικά να την επισκεφθείτε. Μιλώντας για τα must-visit places, η Oxford Street αποτελεί -φυσικά- πόλο έλξης, με τα χιλιάδες χρυσά κι ασημένια φωτάκια και τα δεκάδες αστέρια να διαμορφώνουν ένα παραμυθένιο σκηνικό, που μαγεύει μικρούς και μεγάλους, όπως και το Westminster, που είναι χτισμένο ανάμεσα στον ποταμό Τάμεση, το Mayfair και το Belgravia. H ιδανική μέρα στο Λονδίνο, ολοκληρώνεται με μία βόλτα στο Soho, που συνορεύει νότια με τη μικρή, πολυσύχναστη Chinatown και την τουριστική πλατεία Leicester, διάσημη για τις πρεμιέρες των ταινιών της. Στο Soho συναντά κανείς τα πιο φημισμένα bar και clubs της πόλης και διάφορα εστιατόρια, τα οποία προτιμούν ακόμη κι οι πιο γνωστοί celebrities.

Παρίσι

shutterstock-113654788.jpg

Η πόλη των ρομαντικών, των ερωτευμένων, των ανθρώπων που ξέρουν πώς να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Το Παρίσι μοιάζει πάντα λαμπερό, σαγηνευτικό, πανέμορφο. Ειδικά για αυτούς που αγαπούν τα ταξίδια, θεωρείται must-visit προορισμός και δεν είναι τυχαίο ότι όσοι το επισκέπτονται, θέλουν συνεχώς να επιστρέφουν σε αυτό. Η Πόλη του Φωτός είναι γεμάτη με αξιοθέατα και spots που προσφέρονται για εξερεύνηση και φημίζεται για τη γαστρονομία της, ενώ οι δρόμοι, οι πλατείες, τα επιβλητικά κτήρια, οι κήποι και τα μνημεία καλούν τους visitors να τα απολαύσουν. Στην go to list όσων βρίσκονται στο Παρίσι, είναι φυσικά μία επίσκεψη στον Πύργο του Άιφελ, την Αψίδα του Θριάμβου και τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων, αλλά και μία βόλτα στην Μονμάρτρη. Επίσης, πόλο έλξης αποτελεί και το Λούβρο, που συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά μουσεία της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, αλλά και οι Bερσαλλίες, ενώ αν είστε λάτρεις του shopping, είναι σίγουρο πως ερωτευτείτε αυτή την πόλη!

Βενετία

shutterstock-525482512.jpg

Η Βενετία μοιάζει να είναι βγαλμένη από αναγεννησιακό παραμύθι, με τα γραφικά γεφυράκια της, τα φιδωτά κανάλια, τα παραδοσιακά οικήματα και το στοιχείο του γοτθικού ρυθμού, που κυριαρχεί παντού σε κάθε σημείο της. Είναι μία πόλη που συνδέει το παρελθόν με το παρόν, έχοντας σαφείς οθωμανικές και βυζαντινές επιρροές κι έχει καταφέρει να κρατήσει αναλλοίωτο τον αυθεντικό της χαρακτήρα, στο πέρασμα των χρόνων. Αν αυτό που ζητάτε, είναι μία ρομαντική απόδραση λίγο πριν από την περίοδο των γιορτών, τότε η Βενετία θα σας προσφέρει ακριβώς αυτό και πολλά περισσότερα, καθώς προσφέρεται για ένα χαλαρωτικό break σε ένα μαγευτικό τοπίο που παραπέμπει σε μία άλλη εποχή. Η Piazza San Marco, είναι η πιο διάσημη πλατεία της πόλης κι εκεί, δεσπόζει το πασίγνωστο λιοντάρι της Βενετίας, ενώ must-visit θεωρείται η εκκλησία του Αγίου Μάρκου και το παλάτι του Δόγη, για να θαυμάσετε την πανοραμική θέα της Βενετίας. Εξίσου δημοφιλής, είναι και η Γέφυρα των Στεναγμών, από την οποία μεταφέρονταν οι φυλακισμένοι από το παλάτι στη φυλακή, ενώ δε θα πρέπει να φύγετε από την πόλη αν δεν κάνετε μία ρομαντική βόλτα με μία γόνδολα. Θα τη λατρέψετε!

Βιέννη

viennacover.jpg

Η Βιέννη είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις ομορφότερες στην Ευρώπη. Διαθέτει αμέτρητα αξιοθέατα, μουσεία και έργα τέχνης κι οι visitors έχουν την ευκαιρία να δουν πολλές διαφορετικές εικόνες στη διάρκεια της παρουσίας τους σε αυτήν. Η πρωτεύουσα της Αυστρίας, ανήκει στις πόλεις που αποκτούν μία πιο ιδιαίτερη ομορφιά την περίοδο των γιορτών, καθώς οι ντόπιοι αντιμετωπίζουν τους χριστουγεννιάτικους εορτασμούς με ιδιαίτερη σοβαρότητα, ξεκινώντας από τις αρχές του Νοέμβρη τους στολισμούς. Η αλήθεια είναι πως η θερμοκρασία πέφτει αρκετά αυτό το διάστημα, ωστόσο, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες αξίζει να επιλέξετε μία βόλτα με ένα ποδήλατο, προκειμένου να γνωρίσετε την αθέατη πλευρά της πόλης. Αν είστε λάτρεις της τέχνης, must-visit θεωρείται μία επίσκεψη στη συνοικία των μουσείων, καθώς σε αυτή την γραφική περιοχή θα συναντήσετε πολύ ιδιαίτερα κτίρια και σπουδαία μουσεία. Επίσης, το σπίτι του Mozart συγκεντρώνει παραδοσιακά πολύ κόσμο και συχνά διοργανώνονται σε αυτό και συναυλίες, ενώ δε θα πρέπει να παραλείψετε να κάνετε κι ένα coffee-break σε κάποιο από τα μικρά cafés που βρίσκονται στα πιο μικρά στενάκια της πόλης και θυμίζουν κάτι από το παρελθόν, με τη μοναδική αύρα τους. 

Ήρθε η ώρα για ένα ταξίδι!