fbpixel

Search icon
Search
Travel Ideas: 5 προορισμοί-«διαμάντια» για την bucket list του 2024
ESCAPE

Travel Ideas: 5 προορισμοί-«διαμάντια» για την bucket list του 2024

Αναζητήστε τον ιδανικότερο για εσάς


Καθώς η περίοδος των διακοπών ξεκινά σύντομα, πολλοί ετοιμάζουν τις εξορμήσεις - όχι μόνο για το καλοκαίρι, αλλά και μακροπρόθεσμα. Πριν το τέλος του '24 λοιπόν, έχετε τον χρόνο για να οργανώσετε ένα ενδιαφέρον και dreamy ταξίδι σε προορισμούς, τους οποίους θα κρατήσετε στο μυαλό και στην καρδιά σας για πάντα. Εμείς, κάναμε την έρευνά μας, και σας παρουσιάζουμε τις πιο περιζήτητες προτάσεις για αποδράσεις που σίγουρα πρέπει να επιχειρήσετε μέσα στον χρόνο! 

Για μια exclusive απόδραση: Ινδονησία

xoris-titlo-D2RlY.jpg

Στο συναρπαστικό, απομακρυσμένο νησί Sumba της Ινδονησίας, το Cap Karoso είναι μια εξαιρετική πρόσφατη άφιξη όπου μπορείτε να βυθιστείτε σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον. Γιορτάζοντας την πλούσια ιστορία και τη φυσική ομορφιά της περιοχής, αυτό το «καταφύγιο»-έργο πάθους των Γάλλων Fabrice και Evguenia Ivara σχεδιάστηκε από το GFAB Architects του Gary Fell για να ενσωματωθεί στο γύρω σκηνικό, με αντίκες από το Sumban και σύγχρονη ινδονησιακή τέχνη να κοσμούν το ξενοδοχείο. Οι χώροι έχουν δημιουργηθεί με στόχο την κοινωνικοποίηση των επισκεπτών, όπως το εστιατόριο με το τραπέζι του σεφ, ο υπαίθριος κινηματογράφος και το beach club. Είναι η τέλεια βάση για να γνωρίσετε αυτή την υπέροχη τοποθεσία στον παγκόσμιο χάρτη: από το να μάθετε για τον πολιτισμό που έχει διατηρηθεί εδώ και πολύ καιρό στα τοπικά χωριά, μέχρι να κάνετε κατάδυση στην ήσυχη λιμνοθάλασσα και πεζοπορία στο πανέμορφο τοπίο.

Για μια wildlife εμπειρία: Ρουάντα

548611537.jpg

Το Only Gorilla's Nest στη Ρουάντα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία διαμονής με τα βασιλικά πλάσματα της άγριας ζωής. Το θέρετρο βρίσκεται στους πρόποδες του Εθνικού Πάρκου Ηφαιστείων και επιτρέπει στους επισκέπτες να έρθουν κοντά στους γορίλες μέσα στην εκπληκτική φυσική ομορφιά της περιοχής, με πεζοπορίες με ξεναγό μέσα στο βιότοπό τους, το ομιχλώδες δάσος μπαμπού. Περιτριγυρισμένο από δέντρα ευκαλύπτου, αυτό το ξενοδοχείου One&Only «αγκαλιάζει» το πνεύμα της περιπέτειας, με απομονωμένα δεντρόσπιτα και σουίτες που αποτελούν το άψογα σχεδιασμένο κατάλυμα, το οποίο στεγάζει τοπική τέχνη του Imigongo, μια βιβλιοθήκη με βιβλία και κιάλια για παρακολούθηση άγριων ζώων που προκαλούν δέος.

Για μια πολιτιστική αφύπνιση: Εκουαδόρ

276812737.jpg

Οι καλά οργανωμένες αποδράσεις διαμορφώνονται για να δώσουν στους ταξιδιώτες απαράμιλλη πρόσβαση στον πλούσιο πολιτισμό και τις αρχιτεκτονικές απολαύσεις ενός προορισμού. Το Εκουαδόρ και η γύρω περιοχή είναι ένας από αυτούς. Ετοιμαστείτε να θαυμάσετε μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco: Από τα σπίτια των καλλιτεχνών των Άνδεων και των μυλωνάδων με τα καπέλα του Παναμά μέχρι τις μεταμεσονύκτιες επισκέψεις σε μουσεία και γαστρονομικά hotspots, καθώς και μια διαμονή στο Mashpi Lodge - ένα ξενοδοχείο που «αιωρείται» στο φημισμένο δάσος των σύννεφων!

Το θαύμα της Riviera: Μεξικό

xoris-titlo-hg9QW.jpg

Η Riviera Maya φημίζεται για το υπέροχο πάντρεμα της τροπικής ζούγκλας και της λευκής άμμου στην ακτογραμμή της Καραϊβικής του Μεξικού - ένας προορισμός που θυμίζει καρτ ποστάλ. Το Maroma, A Belmond Hotel επέστρεψε εντυπωσιακά στην τοποθεσία αυτή, με το εμβληματικό ακίνητο να έχει δημιουργηθεί για να τιμήσει τον εξαίσιο σχεδιασμό των Μάγια, τα χειροποίητα μοτίβα και την παραδοσιακή χειροτεχνία, χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά σε όλα τα δωμάτια, τις σουίτες και τις βίλες του. Μιλώντας γαστρονομικά, υπάρχουν τέσσερις προορισμοί που μπορείτε ν' απολαύσετε εκλεκτές γεύσεις, συμπεριλαμβανομένου του νέου Woodend από τον σεφ Curtis Stone, που έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin, και του Casa Mayor από τον Μεξικανό σεφ Daniel Camacho, που υμνεί την τοπική κουζίνα.

Το μεγαλοπρεπές καταφύγιο: Ινδία

whatsapp-image-2023-09-05-at-172601.jpg

Στους λόφους κάτω από τα βουνά Aravalli του Rajasthan, το Anopura είναι ένα υπέροχο, κρυφό μέρος που περιβάλλεται από λεμονοδέντρα, δέντρα Frangipani και κατιφέδες. Μια ώρα οδήγησης βορειοανατολικά της Τζαϊπούρ, είναι ένα «καταφύγιο» για να ξεφύγετε από τη φασαρία της πόλης μέσα σε εξαιρετικές βίλες, που διαθέτουν μεγάλα λουτρά με μοναδική θέα στην ύπαιθρο. Η παραδοσιακή μαγειρική της περιοχής θα σας καταπλήξει, ενώ η πιο συναρπαστική εκδρομή που μπορείτε να επιλέξετε είναι ένα εντυπωσιακό νυχτερινό σαφάρι, όπου θα παρακολουθήσετε λεοπαρδάλεις, ινδικές αλεπούδες, ύαινες και κουκουβάγιες.