fbpixel

Search icon
Search
Το πρώτο μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ μετά τη διάγνωσή της με Covid-19
PEOPLE & MOMENTS

Το πρώτο μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ μετά τη διάγνωσή της με Covid-19

Οι ευχές αγάπης διαδέχονται η μία την άλλη όσο η ίδια βρίσκεται σε καραντίνα


«Τα Ανάκτορα του Buckingham επιβεβαιώνουν ότι η Βασίλισσα βρέθηκε θετική στον Covid-19»: Με αυτήν την είδηση ξεκίνησε η χθεσινή μέρα, με όλους μας να απορούμε για την κατάσταση της υγείας τής ίδιας. Σε αυτό ακριβώς έρχεται ως απάντηση το γεγονός πως η ίδια βρίσκεται σε καραντίνα με ήπια συμπτώματα, ενώ παράλληλα λαμβάνει ιατρική φροντίδα.

Τις πληροφορίες κάνει γνωστές το δίκτυο British Press Association, το οποίο αποκάλυψε πως την ερχόμενη εβδομάδα -όταν η ίδια θα έχει βγει από την καραντίνα- θα εκτελέσει ορισμένες μόνο ελαφριές υποχρεώσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά της, διαμένοντας ωστόσο ακόμα στο Windsor. Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό, πως δεδομένης της μεγάλης ηλικίας της έχει προκληθεί σημαντική ανησυχία μεταξύ των Βρετανών.

Παρόλα αυτά, όπως επιβεβαιώνουν οι εκπρόσωποι της οικογένειας, το Παλάτι διαθέτει τους δικούς του γιατρούς, οι οποίοι είναι σε ετοιμότητα να φροντίσουν και να παρακολουθούν την αρχηγό του κράτους, με τον καθηγητή Sir Huw Thomas, επικεφαλής ιατρός της βασίλισσας, να αναμένεται να είναι υπεύθυνος.

shutterstock-2023812155.jpg


Μάλιστα, πολλοί ήταν αυτοί που απόρησαν σχετικά με το πώς κόλλησε, παρά το γεγονός πως τηρούσε ευλαβικά όλα τα μέτρα προστασίας. Όπως ενημερωθήκαμε, επιβεβαιώθηκε η επαφή μαζί με τον γιο της, πρίγκιπα Κάρολο, τις ημέρες όπου νοσούσε. Μάλιστα, το ενδεχόμενο λήψης αντιικών φαρμάκων εξετάζεται από τους ειδικούς, παρά το γεγονός πως μέχρι στιγμής η κατάστασή της δεν επιβάλλει κάτι τέτοιο.

Η ξαφνική ανακοίνωση για την περιπέτεια της υγείας της, κατέφθασε στα Μέσα μόλις λίγες εβδομάδες μετά τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, όπου σηματοδοτούσε την συμπλήρωση των 70 ετών της μακροβιότερης μονάρχης στον θρόνο.

Το πρώτο μήνυμα μετά την ανακοίνωση

shutterstock-436243192.jpg

Στις νέες πληροφορίες, η 95χρονη μονάρχης συνεχίζει να εργάζεται κανονικά -με μέτρο όμως- έστω και από απόσταση. Τα μηνύματα και οι δημοσιεύσεις αγάπης που λαμβάνει τη γεμίζουν με ενέργεια, με τον κόσμο να δίνει τις ευχές του, οι οποίες διαδέχονται η μία την άλλη.

Έπειτα από την ανακοίνωση της νόσησής της, η ίδια προχώρησε σε νέα ανάρτηση. Συγκεκριμένα, έγραψε: «Στέλνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στη γυναικεία ομάδα curling της Μεγάλης Βρετανίας για την εκπληκτική σας εμφάνιση και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2022 μετά από το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε χθες η ομάδα curling αντρών. Ξέρω πως οι κοινότητές σας αλλά και οι άνθρωποι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλουν τις ευχές μου σε εσάς , στους προπονητές, στους φίλους και τις οικογένειές σας που σας στήριξαν σε αυτήν τη μεγάλη επιτυχία».

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την είδηση πως νοσεί και μέσω αυτής επιβεβαιώθηκε το γεγονός πως έχει απλώς συμπτώματα κρυολογήματος, χωρίς ωστόσο να μπορεί να γιορτάσει τη μεγάλη αυτή επιτυχία με την ομάδα και τους αρμόδιους πίσω από αυτήν.

shutterstock-1684310362.jpg


Όσο για τις συνεχείς ευχές, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, έγραψε στο Twitter: «Εύχομαι να το ξεπεράσει γρήγορα και να έχει μια γρήγορη επιστροφή στην καλή κατάσταση της υγείας της». Το "God Save the Queen" φιγουράρει στην πρώτη γραμμή του Instagram και του Twitter, μέσω των οποίων ο κόσμος μοιράζεται την αγάπη του για τη Βασίλισσα.

Όσο για το άμεσο μέλλον, η ίδια ετοιμάζεται να γιορτάσει κι επίσημα το πλατινένιο Ιωβηλαίο της, τα 70 χρόνια της στον βρετανικό θρόνο. Ένα event, το οποίο θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα λάβει χώρα στη Μεγάλη Βρετανία. Όπως γνωρίζουμε θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις στους δρόμους του Λονδίνου, αλλά και το ετήσιο Trooping the Colour -όλα αφιερωμένα στη ζωή και το έργο της.