fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

6-photo-paris-tavitian-museum-of-cycladic-art.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Νέα αρχαιολογική έκθεση με θέμα το αρχαίο θέατρο προγραμματίζει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για τα τέλη του 2023. Η νέα έκθεση, ο τίτλος της οποίας θα ανακοινωθεί σύντομα, θα είναι η πρώτη σε επιμέλεια του νέου Επιστημονικού Διευθυντή του Μουσείου, κ. Νικόλαου Καλτσά. Η έκθεση θα έχει ως αντικείμενο το αρχαίο δράμα ως έκφραση της δημοκρατικής σκέψης. Γλυπτά, αγγεία με παραστάσεις σκηνών από τραγωδίες, μικροαντικείμενα που σχετίζονται με την αμφίεση των ηθοποιών και τη λατρεία του Διονύσου, του θεού του θεάτρου, που βρίσκονται σε μουσεία της Ελλάδας και της Ευρώπης, θα πλαισιώσουν την έκθεση, έτσι ώστε ο επισκέπτης να κατανοήσει το βαθύτερο νόημα του αρχαίου δράματος και την ίδια στιγμή τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό του ρόλο. Άλλος ένας λόγος για να ανυπομονούμε για όλα όσα έρχονται από εδώ και πέρα! Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Not

dannie-jing-3gzlhroziqg-unsplash-scaled-e1620701652106.jpg

Βαθμολογία: 4/10

Πολλές φορές αναρωτιέμαι γιατί να παραμένουν άδειες οι αίθουσες τέχνης, ιδίως στην Ελλάδα... Είναι άραγε ο φόβος για την πανδημία ή μήπως απλώς έχει χαθεί το ενδιαφέρον του κόσμου γι' αυτήν; Όποια κι αν είναι η απάντηση, το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η κατάσταση είναι στενάχωρη, διότι οι προσπάθειες από τους καλλιτέχνες είναι μεγάλη, σε αντίθεση με την ανταπόκριση πολλών εκεί έξω. Ωστόσο, εγώ ακόμα πιστεύω πως η τέχνη είναι αυτή που θα βάλει το λιθαράκι της για να σωθεί αυτός ο κόσμος.

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

robert-pattinson-gq-1-r5eBY.jpg
Image source: GQ

Βαθμολογία: 9/10

Δεν ήμουν ποτέ fan του, ούτε έχω δει έστω και λίγο από το Twilight, ωστόσο πλέον έχω πειστεί πως ο Robert Pattinson είναι ένα πραγματικό icon της γενιάς του. Η απίθανη φωτογράφησή του στο GQ είναι το hot νέο των τελευταίων ημερών και όχι άδικα! Το coolness που αποπνέει αποτυπώθηκε στο έπακρο στον φακό του Jack Henry, φέρνοντας στο επίκεντρο την πιο savage & fashionable πλευρά του. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι το γεγονός πως ο ίδιος διατηρεί το low profile του, όπως τότε που τον γνωρίσαμε στον Harry Potter, κάνοντάς μας να μιλάμε για μια ήρεμη δύναμη.

Not

273187445-791547478469825-4325976305549772330-n.jpg
Image source: @parisianamour

Βαθμολογία: 3/10

Μια «ανάσα» πριν του Αγίου Βαλεντίνου και μένω ακόμα με την απορία γιατί αυτή η γιορτή να έχει τόσο εμπορικό χαρακτήρα. Ωραίες οι καρδιές, τα γλυκά και τα λουλούδια, αλλά μετά από όλα αυτά που έχουμε περάσει, νομίζω πως έχει έρθει η ώρα να στραφούμε στην ουσιαστική, ανιδιοτελή αγάπη. Στην αγάπη που είναι πάντα εδώ και που δε σβήνει. Που δε γίνεται πιο έντονη κι εκδηλωτική μια τέτοια μέρα.

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot 

master.png

Βαθμολογία: 10/10

Η απόκτηση νέων πραγμάτων έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία μας. Η νέα προσθήκη που με χαροποίησε ήταν το συλλεκτικό σχέδιο της Swatch με αφορμή τα 70 χρόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ στην μοναρχία. Σ' αυτό το ξεχωριστό σχέδιο, η Lilibet απεικονίζεται, φορώντας ένα statement καπέλο, καρφίτσα και τσάντα, ενώ δίπλα της βρίσκεται ένα από τα πιο έμπιστα σκυλιά της. Το ξεχωριστό με τη συγκεκριμένη έκδοση είναι ότι τα ρούχα της βασίλισσας αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την ημέρα. Αν επιθυμείτε να προσθέσετε μια πιο «παιχνιδιάρικη» πινελιά στην εμφάνισή σας, τότε πρέπει να επενδύσετε σ' αυτό, οπωσδήποτε!

Not

257886573-1077191173038184-590463783649440093-n.jpg
Image source: @theroyalfamily

Βαθμολογία: 4/10

Παραμένοντας στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, ο Πρίγκιπας Κάρολος διαγνώστηκε για δεύτερη φορά θετικός στον COVID-19. Η ανακοίνωση για την ασθένεια του έγινε γνωστή την Πέμπτη ενώ είχε βρεθεί μαζί με τη Βασίλισσα την Τρίτη το απόγευμα. Μέχρι στιγμής η μητέρα του δεν έχει κάποιο σύμπτωμα όπως έχει γίνει γνωστό από το Παλάτι. Μετά το θάνατο του Φίλιππου, η 95χρονη μονάρχης έχει επισκεφθεί πολλές φορές το νοσοκομείο, χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί κάτι τέτοιο να συμβεί και πάλι. 

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

alamuddin-clooney.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Ο George Clooney ανήκει στην κατηγορία των ηθοποιών που έχουν λάβει αμέτρητα βραβεία στη διάρκεια της καριέρας τους, αλλά έχω την εντύπωση πως το Elevate Prize που παρέλαβε μαζί με την Amal Clooney πρόσφατα, είναι αυτό που κατέχει πλέον μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Το ζευγάρι, που έχει ιδρύσει από κοινού το Clooney Foundation for Justice, βραβεύτηκε για τη φιλανθρωπική του δράση, που είναι κάτι παραπάνω από έντονη τα τελευταία χρόνια και μαζί, παρέλαβαν το βραβείο, σε μία ιδιαίτερη στιγμή. Σε μία δύσκολη εποχή, όπου πολύς κόσμος έχει ανάγκη από βοήθεια -μικρή ή μεγάλη δεν έχει σημασία- το ζεύγος Clooney δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο και μαζί και τον δρόμο, σε πολλούς άλλους celebrities!

Not

img-1-1.jpg

Βαθμολογία: 1/10

Τελικά υπάρχει ρατσισμός στο Hollywood και στο χώρο του θεάματος; Σύμφωνα με την Jennifer Lopez, υπάρχει! «Πάντα ένιωθα πως βρισκόμουν στον... πάτο. Πάντα! Ένιωθα πάντα πως δεν ήμουν εκείνη που έπρεπε να είναι στο δωμάτιο. Αυτό συνέβαινε λόγω του ότι είμαι μία Πουερτορικανή από το Βronx και γυναίκα», ανέφερε η πασίγνωστη super star στο πλαίσιο συνέντευξής και πραγματικά, πόσο κρίμα είναι όλο αυτό; Πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος αν δεν υπήρχαν πια όλα αυτά τα στερεότυπα.

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

8.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Το βιβλίο "Super Attractor" από την Gabrielle Bernstein είναι η νέα προσθήκη στη βιβλιοθήκη μου και ομολογώ πως αξίζει τον χρόνο σας. Δίνοντας μια ξεκάθαρη εικόνα των δυνατοτήτων του ανθρώπου μας υπογραμμίζει πως οφείλουμε να οραματιζόμαστε καθημερινά τη ζωή μας, να αποδεχόμαστε πως το σύμπαν λειτουργεί υπέρ μας, και πως οτιδήποτε έρχεται -ή δεν έρχεται- στο δρόμο μας είναι ευλογία και όχι εμπόδιο. Εγώ το πιστεύω και για εμένα λειτουργεί, μήπως να του δώσετε και εσείς μια ευκαιρία; Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Not

the-woman-in-the-house-across-the-street-from-the-girl-in-the-window-netflix-publicity-h-2022.jpg

Βαθμολογία: 2/10

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window ή αλλιώς η νέα σειρά στο Netflix που για κάποιο λόγο -που δεν καταλαβαίνω- έγινε trend. Χωρίς να ανήκω σε αυτούς που τους αρέσουν τα spoilers, θα πω πως το τέλος δε θυμίζει θρίλερ. Θυμίζει μια υπερβολή που χωρίς λόγο μπήκε στο σενάριο. Αν το σκέφτεστε, τότε να σας πω πως σίγουρα δεν αξίζει την ώρα σας.