fbpixel

Search icon
Search
Το πιο πρακτικό bag trend για το 2024 που έχουν ήδη καθιερώσει οι celebrities
TRENDS & CATWALKS

Το πιο πρακτικό bag trend για το 2024 που έχουν ήδη καθιερώσει οι celebrities

Το clutch πρόκειται να γίνει η τσάντα που δεν θα αποχωριζόμαστε φέτος


Για πολλούς τα clutches ή αλλιώς οι τσάντες-φάκελοι ανήκουν στις τάσεις του παρελθόντος. Ωστόσο, όπως έχουμε αντιληφθεί εδώ και χρόνια, πόσο μάλλον τις τελευταίες σεζόν, η μόδα ακολουθεί συνεχώς μια κυκλική πορεία και οι παλαιότερες τάσεις επανεμφανίζονται πιο ανανεωμένες από ποτέ.

Οι οίκοι και οι σχεδιαστές έχουν διαδώσει το μήνυμα, το clutch πρόκειται να γίνει η τσάντα που δεν θα αποχωριστούμε ποτέ το 2024. Μετά από την ανάδειξη των XXL τσαντών, των μικρομοντέλων και των φωτεινών χρωμάτων, αυτό το αξεσουάρ καθιερώνεται ήδη ως η νέα It-bag της επόμενης χρονιάς.  Η λέξη "clutch" μπορεί να σας θυμίσει εικόνες από εξαιρετικά ανεφάρμοστα σχέδια, τα οποία περιέχουν τα απαραίτητα για μια βραδινή έξοδο στην πόλη. Όμως οι πρόσφατες συλλογές εισήγαγαν ένα νέο είδος που είναι ένας πρακτικός σύντροφος για τις καθημερινές δραστηριότητες - αφού τα σχέδια τους χαρακτηρίζονται από oversized σιλουέτες, οι οποίες συμπληρώνουν ιδανικά τα σύνολα των γυναικών που είναι on the go, day to night.

Αν επιστρέφει, είναι επειδή είναι εύκολο να το αρπάξουμε όταν το χρειαζόμαστε και αρκετά ευρύχωρο για όλα τα προσωπικά μας αντικείμενα. Από έντονα χρώματα μέχρι ουδέτερες αποχρώσεις, είναι σίγουρο πως θα βρείτε αυτό που χρειάζεστε για να προσθέσετε έξτρα πόντους στην εικόνα σας.

ferragamo-fall-2023-ready-to-wear-details-credit-gorunway.webp
Ferragamo fall-winter 2023-2024

On the catwalk

Η Bottega Veneta αλλά και η Ferragamo, ή ακόμα και η Miu Miu παρουσίασαν τη δική τους ερμηνεία του clutch κατά τη διάρκεια των αντίστοιχων επιδείξεων μόδας. Πιο συγκεκριμένα στη Bottega Veneta τα clutches συνοδεύτηκαν με τσάντες, καθώς μια διπλωμένη τσάντα με κροκό ανάγλυφο μεταφερόταν στο ίδιο χέρι. Περαιτέρω απόδειξη ήρθε με τη μορφή των intrecciato clutches που ακολούθησαν.

gorunawaycom.jpeg
Image source: Gorunaway.com, Bottega Veneta Fall'23

Celebs rocking them

clutch-bags-3bqdr.jpg
Image source: Backgrid, @rosiehw

Αρκετές προσωπικότητες έχουν ήδη υποκύψει στην τάση αυτή. Συγκεκριμένα, η Kendall Jenner εθεάθη να φοράει την τσάντα της Jimmy Choo με λαβή από αλυσίδα και διαμαντένιο πλαίσιο σε στιλ clutch. Άλλα fashion it girl που επιλέγουν το συγκεκριμένο σχέδιο ξανά και ξανά δεν είναι άλλες από τις Hailey Bieber, Rosie Huntington Whiteley. Το ταιριάζουν τόσο σε sleek looks που αποπνέουν quiet luxury όσο και στις πιο playful, vintage-inspired εμφανίσεις τους. Φυσικά, το εντάσσουν και στα καθημερινά τους looks. 

Άλλα trends που θα δείτε φέτος

Studs: Από παπούτσια, κοσμήματα και ready-to-wear pieces, έμφαση δόθηκε στις τσάντες με καρφιά σε κάθε δυνατή σιλουέτα στα FW'23 shoes.

Angles: Δώστε ένα διαφορετικό twist στο ντύσιμό σας με γεωμετρικές τσάντες που θα αποτελέσουν το star of the outfit.

Big bag energy: Φέτος είδαμε, και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε, oversized τσάντες που θα χωράνε κυριολεκτικά τα πάντα, με τον πιο chic τρόπο. 

Fuzzy: Προσθέστε μια απαλή πινελιά στα outfits σας επιλέγοντας μια τσάντα με faux fur τελείωμα. 

Novelty: Οι ξεχωριστές τσάντες με διαφορετικά και unexpected σχήματα βρέθηκαν αρκετές φορές στις επιδείξεις της φετινής σεζόν φέτος, αποτελώντας τα τέλεια conversation starters.

Feature image source: Backgrid, @rosiehw