fbpixel

Search icon
Search
MAGAZINE

Το πιο cool χρώμα της νέας σεζόν έχει... μεγάλη ιστορία

To cobalt blue «σαρώνει» τον κόσμο της μόδας και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το καλοκαίρι, τη θάλασσα και την Ελλάδα


Το πιο cool χρώμα της νέας σεζόν έχει... μεγάλη ιστορία

Έχει περάσει καιρός από τότε που το μπλε του κοβαλτίου ήταν στην πρώτη γραμμή των τάσεων της μόδας και η επιστροφή του φάνηκε να είναι ευπρόσδεκτη, αφού αυτό το καλοκαίρι μπαίνει στο επίκεντρο. Αντικατοπτρίζοντας χρωματικά το ελληνικό τοπίο με το βαθύ μπλε της θάλασσας και το παιχνίδι του φωτός στην επιφάνεια του νερού, αυτή η απόχρωση είναι συνυφασμένη με το στοιχείο της ελληνικότητας και το συναίσθημα της ελευθερίας.

The Color Trend

zimmermann.jpg


Το cobalt blue αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν που διανύουμε. Η επικράτησή του είχε γίνει ξεκάθαρη ήδη από τις συλλογές για τη σεζόν S/S ’23 των Loewe, με τα μίνι φορέματα, Richard Quinn, με τις κάπες, Valentino, Alexander McQueen και Prada με τα δερμάτινα φορέματα. Πρόκειται για ένα μοντέρνο, ανοιξιάτικο χρώμα που πρωταγωνιστεί στην πιο ιδανική γι’ αυτό εποχή, μια τολμηρή μπλε απόχρωση που μπορεί πολύ εύκολα να φορεθεί και να συνδυαστεί με κάθε κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Ακόμη κι αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που φοβούνται τους έντονους τόνους, ένα touch από cobalt blue είναι ένας έξυπνος και απλός τρόπος για να κάνετε το στιλ σας να ξεχωρίζει τη νέα εποχή. Μαζί με αυτό, η φετινή μόδα φέρνει στο προσκήνιο κι άλλες εκδοχές του μπλε, προτείνοντας μια μοναδική παλέτα του καλοκαιριού που παραπέμπει στη θάλασσα και τον καταγάλανο ουρανό.

The Story Behind 

missoni.jpg
Missoni, Grigio


Το μπλε του κοβαλτίου έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία: όταν η διοίκηση του Ναπολέοντα έπρεπε να βρει μια εναλλακτική λύση στην απαγορευτική για το κόστος της μέχρι τότε μπλε χρωστικής που χρησιμοποιούσε, της ultramarine, η οποία προερχόταν από lapis lazuli, ανατέθηκε στον χημικό Louis Jacques Thénard, από τον γάλλο υπουργό Εσωτερικών Jean-Antoine Chaptal, η ανάπτυξη ενός συνθετικού υποκατάστατού της. Κι έτσι «γεννήθηκε» το cobalt blue. Είναι ένα χρώμα που αγάπησαν ζωγράφοι, όπως ο Monet, o Renoir και ο Cézanne, εκθαμβωτικό, με ένταση και λάμψη. Έχει μια καλλιτεχνική επιρροή που θυμίζει τον Yves Klein και το “International Klein Blue”, το απόλυτο μπλε που εφηύρε ο γάλλος καλλιτέχνης, και, πάνω απ’ όλα, μας ξυπνάει πολύ θετικά συναισθήματα.

Outfit of the Day 

17250cdf6fa58ced8cc5c95b9f9daa1a.jpg
Kenzo, Intervista

Πώς θα το φορέσετε; Η ατέρμονη κομψότητά του μαγεύει και ταιριάζει ιδανικά με το άλλο hot trend της σεζόν, τα denims. Ιδανικός συνδυασμός είναι με το classic blue jean και κάποια λευκά στοιχεία. Μπορείτε να επενδύσετε σε κοστούμια στη συγκεκριμένη απόχρωση, ενώ για πιο ανάλαφρες all day εμφανίσεις, ένα midi dress θα σας «λύσει» τα χέρια. Η ανάμειξή του, από την άλλη, με το powder blue δημιουργεί κομψά day-to-night looks, με υψηλή αισθητική, που ταιριάζουν σε κάθε στιλ. Τέλος, πείτε «ναι» σε μια πινελιά του ακόμη και σε neutral outfits, δίνοντάς τους έτσι μια νέα δυναμική.

1

Λινό φόρεμα Etoile Coral, Hondos Center Apollonia Politia SEE MORE

2

Τσάντα, Nolah BUY HERE

3

Bαμβακερό παντελόνι, Max&Co. BUY HERE

4

Eπιχρυσωμένο ασημένιο δαχτυλίδι με σμάλτο, Antonia Karra SEE MORE

5

Μπουρνουζέ νεσεσέρ, Sun of a Beach BUY HERE

6

Ρολόι σε λευκό χρυσό 18Κ με καντρά Azzurro blue και διαμάντια Datejust 31 της Rolex, BUY HERE

7

Δερμάτινο mule The Attico, Kalogirou BUY HERE

Kεντρική φωτογραφία: H&M 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ IOYNIOY 2023