fbpixel

Search icon
Search
Αυτό το Πάσχα οι δρόμοι μας οδηγούν στον γοητευτικό κόσμο της Κέρκυρας
TRAVEL

Αυτό το Πάσχα οι δρόμοι μας οδηγούν στον γοητευτικό κόσμο της Κέρκυρας

Το πολυτελές MarΒella Nido με τον αυθεντικό Κερκυραϊκό χαρακτήρα του υπόσχεται να κάνει πράξη την πιο γλυκιά ελληνική φιλοξενία


Κοιτώντας προς τη νοτιοανατολική ακτή της Κέρκυρας, στον Άγιο Ιωάννη Περιστερών, η αλμυρή ομορφιά του τοπίου μας συνεπαίρνει μαγικά μέχρι να σβήσουν και οι τελευταίες ακτίνες του ανοιξιάτικου ήλιου. Κάθε γωνιά του ιερού αυτού νησιού μοιράζεται μαζί μας τη σμαραγδένια γοητεία του Ιονίου Πελάγους, ξεναγώντας μας σε ένα άκρως ατμοσφαιρικό σκηνικό που ξυπνά τις αισθήσεις. Αυτό το Πάσχα, αλλά και το καλοκαίρι που πλησιάζει, αυτή η γη μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τα διαχρονικά μυστικά της και να ζήσουμε μια παραμυθένια εμπειρία με οδηγό έναν ουρανό, γεμάτο από φωτεινά αστέρια. Συνοδοιπόρος μας σε αυτό το ονειρικό ταξίδι υπόσχεται να είναι ο Όμιλος MarBella Collection, μέσα από το πεντάστερο Adults Only MarΒella Nido, τη μοναδική πολυτελή προσθήκη του στην καρδιά του διαχρονικού θαλασσινού προορισμού.  

Περήφανο μέλος των Small Luxury Hotels in Corfu και βραβευμένο από τα Conde Nast Traveller Reader's Choice Awards ως ένα από τα 10 καλύτερα θέρετρα στην Ελλάδα, το MarBella Nido Suite Hotel & Villas προσφέρει μια γαλήνια απόδραση, αποκλειστικά αφιερωμένη σε ενήλικες. Το ξενοδοχείο ταυτίζεται με ένα άνετο και εκλεπτυσμένο καταφύγιο, λουσμένο στο ελληνικό φως. Μόλις 30 λεπτά από την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε τις διαχρονικές ομορφιές της, από την έντονη νυχτερινή ζωή μέχρι τα ιστορικά δρομάκια που σφύζουν από δελεαστικές μπουτίκ και γοητευτικά καφέ.

Ο σχεδιασμός και η αισθητική κουλτούρα MarΒella Nido έχει αντλήσει έμπνευση από την κληρονομιά της Κέρκυρας, τα φωτεινά βενετσιάνικα χρώματα, τη διατηρητέα εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Περιστερών, τη σύνδεση με τη φύση, την ατμόσφαιρα και τις παλιές κερκυραϊκές αναμνήσεις. Η ζεστή ατμόσφαιρα του νησιού αναδεικνύεται και στην εξωτερική διαμόρφωση του πολυτελούς ξενοδοχείου, χάρη στην ύπαρξη καμάρων στη σύγχρονη εκδοχή τους, αλλά και στη διάσπαση των οικοδομικών τετραγώνων, τα οποία του δίνουν την αίσθηση του χωριού. Η Κερκυραϊκή παράδοση αποκαλύπτεται επίσης σε όλες τις σουίτες του ξενοδοχείου, μέσα από τις επιλογές των χρωματικών παλετών, τα τοπικά υλικά, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις μεταλλικές πέργκολες με καλάμια και τα μοναδικά σιδερένια κιγκλιδώματα. 

Μη χάσετε το παραδοσιακό Πάσχα στην Κέρκυρα 

nido18-0451.jpg
MarΒella Nido

Το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι συνδεδεμένο με μια αξέχαστη εμπειρία, την οποία ο καθένας μας ανυπομονεί να ζήσει στο έπακρο. Το MarBella Nido έχει προνοήσει με τον πιο γλυκό τρόπο, προσκαλώντας μας να μοιραστούμε μαζί του μοναδικές στιγμές. Χάρη στο άκρως επιμελημένο του πασχαλινό πρόγραμμα, έχουμε την ξεχωριστή ευκαιρία να γίνουμε κοινωνοί στην ιερή αυτή παράδοση.

Το φροντισμένο καθημερινό του πρόγραμμα θα μας χαρίσει μια υπέροχη γνωριμία με τη διαχρονική τελετουργία του νησιού:

Κατά την παραμονή μας στην Κέρκυρα στη διάρκεια της ελληνικής Μεγάλης Εβδομάδας ας μην χάσουμε τις θρησκευτικές λειτουργίες που ξεκινούν την Κυριακή των Βαΐων με τη Λιτανεία του Έβδομου Στρατοπέδου του Αγίου Σπυρίδωνα, μια λιτανεία που πραγματοποιείται από το 1630 σε ανάμνηση της απελευθέρωσης του νησιού από τη φοβερή ασθένεια της πανώλης που το 1629 έπληξε τους κατοίκους της Κέρκυρας. Η Λιτανεία αυτή είναι η μεγαλύτερη και συμμετέχουν 18 Φιλαρμονικές του νησιού.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, μπορούμε να συμμετάσχουμε στις πρόβες τριών από τις πιο αξιόλογες Φιλαρμονικές του νησιού στις 8 το βράδυ. Τη Μεγάλη Παρασκευή, η περιφορά των Επιταφίων ξεκινά από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στις 2 μ.μ. αυτό στο Παλιό Φρούριο. Οι περιφορές συνεχίζονται μέχρι τις 9.30 μ.μ., με τους Επιταφίους να βγαίνουν από κάθε εκκλησία συνοδευόμενοι από τις ορχήστρες, τις χορωδίες και τα κοριτσάκια με τα καλάθια των λουλουδιών, γεμάτα από τα πολύχρωμα και ευωδιαστά λουλούδια που βρίσκονται στην Κέρκυρα αυτή την εποχή. Στις 10.00 το βράδυ, ο τελευταίος Επιτάφιος της Μητρόπολης βγαίνει για την περιφορά του. Μεγαλειώδης με τις φιλαρμονικές ορχήστρες, τη μεγάλη χορωδία της Μητρόπολης, τα σχολεία, τον ιερό κλήρο και τις τοπικές αρχές να παρευρίσκονται. Ακολουθώντας την παράδοση, η "Παλιά" Φιλαρμονική, παίζει το Adagio του Albinoni, η ορχήστρα "Μάντζαρος" (ντυμένη στα μπλε) παίζει το Marcia Funebre του Verdi, ενώ η ορχήστρα "Καποδίστριας" παίζει το "Sventura" του Mariani και το πένθιμο εμβατήριο του Chopin.

t-1-lipBM.jpg
Παραδοσιακό Καφενείο

Το Μεγάλο Σάββατο, η αναπαράσταση ενός τεχνητού σεισμού αποτελεί μακρόχρονη παράδοση για την εκκλησία της Παναγίας του Ξένου. Πραγματοποιείται το πρωί της ίδια ημέρας στις 6.00 π.μ. Πρόκειται για αναπαράσταση του σεισμού που περιγράφεται στο Ιερό Ευαγγέλιο, ως επακόλουθο θριαμβευτικό γεγονός της Ανάστασης του Κυρίου. Η λειτουργία της Ανάστασης θα πραγματοποιηθεί στο παρεκκλήσι Άγιος Σπυρίδων του ξενοδοχείου. Θα έχουμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε τις πασχαλινές λαμπάδες, τις οποίες θα μας προσφέρει η εξειδικευμένη ομάδα του hotel κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Μετά το «Χριστός Ανέστη» και το άναμμα των λαμπάδων, αρχίζει το παραδοσιακό τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών και ακολουθεί το Αναστάσιμο Δείπνο με παραδοσιακό ελληνικό πασχαλινό μενού, συνοδεία ζωντανής ελληνικής μουσικής.

Την Κυριακή του Πάσχα από τις 7 το πρωί κάθε εκκλησία, όπως και οι Επιτάφιοι, γιορτάζει την Ανάσταση του Χριστού με τις φιλαρμονικές ορχήστρες καθώς και τα σχολεία, τους προσκόπους, τις χορωδίες της πόλης. Το μεσημέρι, ο Ναυτικός Σταθμός Κέρκυρας στο Νέο Φρούριο, συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση, προσφέρει κέφι και χαρά με παραστάσεις παραδοσιακών ελληνικών χορών και άφθονα λαχταριστά τοπικά εδέσματα. Στις 6.30 μ.μ., η Λιτανεία της Αγίας Τριάδας στη Γαρίτσα πραγματοποιείται με την ίδια επισημότητα. Τη γιορτινή αυτή μέρα, προσφέρεται μπάρμπεκιου από τις 11:30 στον εξωτερικό χώρο, όπου είμαστε όλοι καλεσμένοι στην εορταστική ατμόσφαιρα με ούζο, κρασί και παραδοσιακούς μεζέδες. Αν ο καιρός το επιτρέπει, οι προετοιμασίες για το παραδοσιακό πασχαλινό γεύμα ξεκινούν στον υπαίθριο χώρο με το παραδοσιακό ελληνικό ψητό αρνί στη σούβλα και ακολουθεί το πασχαλινό εορταστικό γεύμα με ζωντανή μουσική. 

Ανακαλύψτε το Πασχαλινό μενού στο MarBella Nido

Για τις λαμπρές ημέρες της Ανάστασης και της Κυριακής του Πάσχα προσφέρει ένα traditional festive menu, άρτια προσαρμοσμένο στην Ελληνική, αλλά και Κερκυραϊκή κουζίνα. Στο βραδινό τραπέζι του Μεγάλου Σαββάτου, πρωταγωνιστούν η παραδοσιακή Κερκυραϊκή μαγειρίτσα με φρέσκα άγρια μυρωδικά του τόπου, αλλά και Fogatsa Corfiota, με μους αρωματισμένη με Kερκυραϊκή φογάτσα, choux με κρέμα μασκαρπόνε, πορτοκάλι, κούμ κουάτ, κρουτόν φογάτσας και τραγανή pâte sucré, τα οποία θα σερβιριστούν μετά την Ανάσταση. Την επόμενη ημέρα, το Πασχαλινό γεύμα θα διατεθεί σε μπουφέ, περιλαμβάνοντας μια σειρά επιλογών από φρέσκες σαλάτες μέχρι επιδόρπια. Στα κρύα εδέσματα, κυρίαρχο ρόλο έχει μια λαχταριστή ποικιλία αλλαντικών, τυριών, αλλά και καπνιστός σολομός, κοτόπουλο στήθος με βαλσάμικο, δενδρολίβανο και πιπεριές ξιδάτες. Στα ζεστά εδέσματα, επικρατούν τα καθιερωμένα πιάτα, αλλά πέρα από αυτά θα απολαύσουμε και τοπικές λιχουδιές, όπως Κερκυραϊκό σοφρίτο με πουρέ φρέσκιας πατάτας και παραδοσιακή παστιτσάδα με πέννες. Η νησιωτική γαστριμαργία δεν σταματά, γι' αυτό και η Κερκυραϊκή κολομπίνα κλέβει τις εντυπώσεις στην εξίσου μεγάλη ποικιλία των desserts. 

Για να ανακαλύψετε ολόκληρο το menu, μπορείτε να μπείτε εδώ

    Τα πάντα για την άνεσή σας 

    t-3.jpg
    Μια από τις σουίτες με ιδιωτική πισίνα

    Αυτό το all-suite ξενοδοχείο μόνο για ενήλικες προσφέρει μια σειρά από σύγχρονες, ευρύχωρες και άνετες σουίτες, εξασφαλίζοντας μας πολύτιμες στιγμές απόλυτης χαλάρωσης. Κάθε μια τους ξεχωρίζει για την πανοραμική θέα στη θάλασσα, καθώς και την εξαιρετική της διακόσμηση με σεβασμό στην παραδοσιακή κερκυραϊκή αρχιτεκτονική. Κάθε τύπος σουίτας είναι μια ωδή στο timeless Κερκυραϊκό design, ενισχύοντάς το με μοντέρνα στοιχεία. Η Junior Suite διακρίνεται για ζεστασιά του ξύλινου δαπέδου, συνδυασμός παραδοσιακού στυλ κρεβατιού με μοντέρνα έπιπλα και φωτιστικά, αλλά και το ντους με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα. Η Grand Terrace Junior Suite ξεχωρίζει για τα παραδοσιακά χρωματιστά πλακάκια και έπιπλα, το ενσωματωμένο σαλόνι και ξαπλώστρα, το μεγάλο εξωτερικό τζακούζι, και τη μεγάλη πέργκολα και γλάστρα με λουλούδια. Η Deluxe Junior Suite αποτελεί συνδυασμό παραδοσιακού στυλ κρεβατιού με tailor made μοντέρνα έπιπλα και φωτιστικά και διαθέτει κρεβάτι με θέα, πάγκο με μωσαϊκό στο μπάνιο και βεράντα με ενσωματωμένο καθιστικό και εξωτερικό τζακούζι ή πισίνα. Στις σουίτες πρωταγωνιστεί ο συνδυασμός ξύλινου δαπέδου και παραδοσιακών ασπρόμαυρων πλακιδίων, παραδοσιακά έπιπλα με μοντέρνο στιλ και φωτιστικά, αψίδα με χρωματιστό σοβά στο εσωτερικό και "ελεύθερη" μπανιέρα. 

    t-6.jpg
    Χαλάρωση στην κυρίως πισίνα

    Και τα πλεονεκτήματά τους δεν σταματούν εδώ. Οι περισσότερες από τις deluxe suites περιλαμβάνουν είτε ιδιωτική πισίνα είτε υδρομασάζ με εκπληκτική θέα προς το Ιόνιο Πέλαγος. Η ημέρα μας ξεκινάει με το πιο ήρεμο ξύπνημα, απολαμβάνοντας στη συνέχεια το δροσερό πρωινό αεράκι από την όμορφα διαμορφωμένη βεράντα μας με προορισμό μια αναζωογονητική βουτιά στη μεγάλη πισίνα υπερχείλισης με γλυκό νερό.

    Γαστρονομικές στιγμές

    t-9.jpg
    Το εστιατόριο San Giovanni

    Εποχικότητα, υψηλή ποιότητα και εκλεπτυσμένη αισθητική ταυτότητα πρωταγωνιστούν σε κάθε γαστρονομικό spot του MarΒella Νido. Μια άκρως γευστική διαδρομή μας μεταφέρει στη γοητεία της Κέρκυρας, της Ελλάδας και της Μεσογείου. H καταρτισμένη ομάδα των chefs προετοιμάζει με μεράκι και πάθος μια ευρεία γκάμα από λαχταριστά και υψηλής ποιότητας πιάτα, κάνοντάς μας να ανυπομονούμε για την αμέσως επόμενη δοκιμή μας. Στο κεντρικό εστιατόριο San Giovanni, έχουμε την ευκαιρία να γευματίζουμε στους πλούσιους μπουφέδες του, χαζεύοντας την απαράμιλλη θέα. Ξεκινάμε με ένα healthy breakfast στη γαλήνια ατμόσφαιρά του, είτε στα εσωτερικά, είτε στα υπαίθρια καθίσματά του και το βράδυ μας περιμένει μια exclusive σειρά από διεθνείς, αλλά και ελληνικές απολαύσεις. 

    t-8.jpg
    To à la carte εστιατόριο Apaggio
    t-8-1iCfs.jpg

    Τη δική του εκλεκτική θέση στο γαστρονομικό σύμπαν του πολυτελούς ξενοδοχείου έχει κατακτήσει το εστιατόριο Apaggio, προσφέροντάς μας εξαιρετικά σχεδιασμένες à la carte προτάσεις με τις γεύσεις και τα αρώματα της Κέρκυρας. Παρελθόν και παρόν γίνονται «ένα», χάρη στη gourmet φιλοσοφία του, η οποία υπόσχεται να δημιουργήσει μια ολιστική αισθητηριακή εμπειρία. 

    t-10.jpg
    Aquavit Pool Bar

    Από το πρωί μέχρι το βράδυ, την ξεκούρασή μας αναλαμβάνει το fresh Aquavit Pool Bar στην πισίνα του ξενοδοχείου, κατάλληλο για ένα ελαφρύ και δροσερό μεσημεριανό με τοπική γαστρονομική υπογραφή, αλλά και signature cocktails, τα οποία θα διεγείρουν τις αισθήσεις μας τα καλοκαιρινά βράδια, με τη γοητευτική συντροφιά live jazz μελωδιών. 

    t-5-6N1Vy.jpg
    Heritage Lobby Bar

    Από τη λίστα δεν λείπει το Heritage Lobby Bar το οποίο μας υποδέχεται με την πιο θερμή διάθεση. Ένα απολαυστικό απεριτίφ ή ένα premium cocktail, φτιαγμένα από τον καταρτισμένο mixologist του ξενοδοχείου είναι η ιδανική συντροφιά λίγο πριν συναντήσουμε τους φίλους μας για ένα ποτό πριν από το δείπνο ή για να περάσουμε το βράδυ μας. 

    t.jpg

    Στο παραδοσιακό ελληνικό Καφενείο, μπορούμε να απολαύσουμε δωρεάν ελληνικό καφέ και παραδοσιακά εδέσματα της χώρας μας για δύο ώρες κάθε πρωί. Κάνουμε "back to the roots" με τον πιο ραφινάτο τρόπο. 

    t-15.jpg
    Orangerie

    Στο Orangerie, ένα από τα χαρακτηριστικά σαλόνια του ξενοδοχείου, χαλαρώνουμε και απολαμβάνουμε τους ήχους της θάλασσας με τη συνοδεία ενός welcome drink ή ενός βραδινού cocktail.

    t-7-6gcgK.jpg
    Γευσιγνωσία κρασιού

    Ακόμη μια υπέροχη εμπειρία, την οποία μπορούμε να αποκτήσουμε αφορά σε μια υψηλής ποιότητας οινογνωσία. Οι εξειδικευμένοι σομελιέ του hotel μας οδηγούν σε ενδιαφέροντα αρωματικά μονοπάτια, με πρωταγωνιστές μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Ελλάδας και την ιστορία τους στον χρόνο.

    Αναζωογονήστε τη φυσική και ψυχική σας υγεία

    t-9-SgYjW.jpg
    Wellness centre

    Η ώρα της αναζωογόνησης του νου και σώματος έχει φτάσει. Στο wellness centre, μέσα από deluxe υπηρεσίες, ερχόμαστε κοντά στις στιγμές απόλυτης γαλήνης και ξεκούρασης που έχουμε ανάγκη. Με τις οργανωμένες τεχνικές μασάζ και περιποιήσεις των έμπειρων θεραπευτών μυούμαστε σε ένα αισθητηριακό ταξίδι, γεμάτο από χαλαρωτικά αρώματα και ζεστά φυτικά έλαια. Εάν επιθυμούμε να τονώσουμε τη σωματική μας υγεία, το εξοπλισμένο γυμναστήριο του ξενοδοχείου εγγυάται να μας χαρίσει το κίνητρο για να ξεκινήσουμε δυναμικά την ημέρα μας. 

    Απολαύστε τη θάλασσα 

    t-12.jpg
    Aqua Experience

    Στο MarBella Nido η επαφή μας με την ομορφιά της θάλασσας του Ιονίου είναι μονόδρομος για την πιο απολαυστική απόδραση. Το πρόγραμμα Aqua Experience, μια θαυμάσια γκάμα θαλάσσιων σπορ μας περιμένει για να εξερευνήσουμε κάθε γωνιά του πελάγους. Πέρα, όμως, από αυτό, έχουμε τη δυνατότητα να νοικιάσουμε ένα ιδιωτικό σκάφος και να ακολουθήσουμε μια private περιήγηση σε κοντινά νησιά,τις παραλίες και τα παραθαλάσσια χωριά. Το ξενοδοχείο μας προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών δημοφιλών δρομολογιών κρουαζιέρας. Αν αναζητάτε απλώς λίγη διασκέδαση κοντά στην παραλία, αναπνευστήρες, θαλάσσια ποδήλατα και καγιάκ είναι άμεσα διαθέσιμα για να τα απολαύσετε.

    Είμαστε όλοι καλεσμένοι να γιορτάσουμε το αυθεντικό Κερκυραϊκό Πάσχα στο πολυτελές MarBella Nido. Κρατήσεις από 109 ευρώ το άτομο/διανυκτέρευση με πρωινό!

    Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες! 

    Info: Αγ. Ιωάννης Περιστερών, Κέρκυρα. Tηλ. επικοινωνίας: 2661071184. E-mail: bookdirect@marbella.gr, www.marbella.gr/marbella-nido

    Facebook: @MarBellaNido, Instagram: @marbellacollectiongreece