fbpixel

Search icon
Search
Το Orazio 31 στη Νάπολη είναι ένα φίνο διαμέρισμα με αναπάντεχα design στοιχεία
INTERIORS

Το Orazio 31 στη Νάπολη είναι ένα φίνο διαμέρισμα με αναπάντεχα design στοιχεία

Με την υπογραφή της αρχιτεκτονικής ομάδας Primo Atelier


Το Orazio 31 αποτελεί ένα εκλεκτικό διαμέρισμα - «κόσμημα» που βρίσκεται στον πιο εμβληματικό λόφο της Νάπολης, το Posillipo. Το σπίτι έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε, να περιέχει δύο κύριους όγκους, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στις απέναντι πλευρές του. Αυτοί, διαχωρίζουν αντίστοιχα τις λειτουργίες του χώρου - είναι ο ένας επενδυμένος με καρυδιά Canaletto, και ο άλλος με ροζ ξύλο. 

3-IcV4C.jpg

Το διαμέρισμα διαθέτει επίπεδο σχήμα που ανοίγει προς τη θάλασσα, σαν την πλώρη ενός πλοίου που κατευθύνεται προς το Castel dell' Ovo. Όλα τα έπιπλα, όπως η νησίδα της κουζίνας και η μεγάλη ντουλάπα με τον εκπληκτικό κρυφό φωτισμό, έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ad hoc για το έργο με εξατομικευμένο τρόπο για τις ανάγκες του πελάτη. Η ατμόσφαιρα φιλοξενίας είναι εμφανής σε κάθε σημείο, καθώς και η ιδέα για τη δημιουργία ενός χώρου που εμπνέεται από τις πρωταγωνιστικές τάσεις του σήμερα.

Η πρόσβαση στο master bedroom και στο μπάνιο των guests δεν είναι φανερή καθώς γίνεται μέσω της ντουλάπας, που ουσιαστικά οριοθετεί την περίμετρο των χώρων. Το μοντέρνο σπίτι χαρακτηρίζεται από ένα σύνολο στοιχείων που «δονούνται» στο φως, «ζεστά» υλικά που θυμίζουν πολύτιμους φυσικούς λίθους, φιλικά προς τον χρήστη, και τα οποία περιέχουν μοναδικές τεχνολογικές λεπτομέρειες.

1-TVpoF.jpg

To interior design ισορροπεί μεταξύ των κλασικών και μοντέρνων γραμμών και συνδυάζει την άνεση και τη λειτουργικότητα με την υψηλή αισθητική. Το ροζ χρώμα ταιριάζει υπέροχα με το ξύλο και το λευκό, ενώ οι σκούρες αποχρώσεις και συγκεκριμένα το μαύρο χρώμα κυριαρχεί στους πιο προσωπικούς χώρους, όπως το μπάνιο και τα δωμάτια.

Αντικείμενα που διαθέτουν σύγχρονο «αέρα» έχουν ταιριάξει τέλεια σε έναν χώρο που σου ανεβάζει τη διάθεση και δίνει σημαντική βαρύτητα στο φως και πως αυτό μπορεί να επηρεάσει την εικόνα του σπιτιού. Διακοσμητικά κομμάτια με ξεχωριστή ιστορία αλλά και πιο φουτουριστικές γραμμές και trendy items όπως το centre piece, ο μεγάλος δίχρωμος καναπές, αναδεικνύουν το διαμέρισμα σε μία αναπάντεχη πραγματικά «έκρηξη» σχεδιασμού. 

Οι σιλουέτες των επίπλων και των φωτιστικών χαρακτηρίζονται από την καμπυλότητα και συνδυάζονται μοναδικά σε έναν χώρο που αποφεύγει τις γωνίες κι επιζητά την casual and elegant αισθητική. Τα ποιοτικά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή αναδεικνύονται μέσω της διαμόρφωσης του design, το οποίο αποπνέει αυθεντικό και κομψό ιταλικό αέρα! 

2-3ftIs.jpg

Η ασάφεια των υλικών και των σχημάτων δίνει στο τελικό αποτέλεσμα μια ιδιαίτερη ποικιλία αισθήσεων, ενώ η ευελιξία του φωτισμού καταφέρνει να μετριάσει το feeling, δίνοντας στιγμές ηρεμίας. Παράλληλα, η συνολική διακόσμηση δίνει προσοχή στα επιμέρους βασικά στοιχεία, καθιστώντας το παιχνίδισμα του φωτός, πρωταγωνιστή αυτής της «θεατρικής παράστασης», που έχει ως φόντο την αρχιτεκτονική της Νάπολης.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery! 

Φωτογραφίες: Primo Atelier