fbpixel

Search icon
Search
Το opening της πρώτης flagship boutique, Yannis Sergakis, στην Πόλη του Φωτός ήταν όσο λαμπερό του άξιζε
PEOPLE & MOMENTS

Το opening της πρώτης flagship boutique, Yannis Sergakis, στην Πόλη του Φωτός ήταν όσο λαμπερό του άξιζε

Στο ιστορικό Palais Royal η custom-made γαλάζια boutique θυμίζει το Αιγαίο Πέλαγος


Ο Γιάννης Σεργάκης, ο καταξιωμένος Έλληνας δημιουργός κοσμημάτων, γνωστός για την απαράμιλλη δεξιοτεχνία και τον λιτό, σύγχρονο σχεδιασμό, ανακοινώνει με χαρά τα εγκαίνια της πρώτης του αποκλειστικής μπουτίκ στο Παρίσι, στο ιστορικό Palais Royal. Το opening αυτό του πρώτου flagship καταστήματός στην Πόλη του φωτός, στον αριθμό 126 της οδού Galerie de Valois, σηματοδοτεί ένα ιδιαίτερο ορόσημο για το brand Yannis Sergakis. Τα τελευταία χρόνια, ο δημιουργός μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι, την πόλη που τον αγκάλιασε, τον ενέπνευσε και σήμερα δίνει πνοή στο όραμά του.

serghakis.jpg

Η επιλογή του Palais Royal δεν είναι φυσικά τυχαία, μιας κι έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τον Γιάννη Σεργάκη. Από τις πρώτες του βόλτες στο Παρίσι, αυτό το πλούσιο σε ιστορία και διαχρονική κομψότητα αξιοθέατο, ήταν το μέρος όπου κατέφευγε για να αποσυνδεθεί και να ηρεμήσει, να διαβάσει ή να ψωνίσει. Ήταν το μέρος όπου κάποτε ονειρευόταν να ανοίξει το πρώτο του κατάστημα: «Το Palais Royal ήταν πάντα ένας τόπος έμπνευσης για μένα, σαν μια αυτόνομη πόλη μέσα στην πόλη», λέει. «Οι κήποι, η αρχιτεκτονική, η ιστορία... εδώ το παρελθόν συναντά το παρόν, όπως ακριβώς και στα κοσμήματά μου».

6ytmb4za-guz1B.jpeg

Το νέο αυτό κατάστημα δεν αποτελεί απλά έναν χώρο φιλοξενίας των συλλογών Yannis Sergakis, παρά μετουσιώνεται σε μια ενδιαφέρουσα αντανάκλαση της ελληνικής του κληρονομιάς και της αγάπης του για το Παρίσι. Το καταξιωμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Studio AMV σχεδίασε τον χώρο ώστε να ενσαρκώνει αρχετυπικά στοιχεία της ελληνικής κουλτούρας, δημιουργώντας παράλληλα μια αβίαστη σύνδεση με τα υπόλοιπα καταστήματα του brand.

1-Kabdi.jpg

Στους τοίχους, ένα custom-made γαλάζιο χρώμα θυμίζει το Αιγαίο Πέλαγος, χαρίζοντας ένα γαλήνιο και φιλόξενο τόνο. To σκηνικό συμπληρώνεται από προσεκτικά επιλεγμένα vintage ελληνικά κομμάτια, όπως μια καρέκλα του 19ου αιώνα από την Ήπειρο, αντικείμενα κεραμικής τέχνης με την υπογραφή της Ελένης Βερναδάκη, προσεκτικά διαλεγμένα κεραμικά από τη Σκύρο της δεκαετίας του 1970 αλλά και και μια μεταξοτυπία του Γιάννη Γαΐτη.

ilukwbkn.jpeg
Yannis Sergakis

«Στόχος μας με αυτό το κατάστημα ήταν να δημιουργήσουμε έναν χώρο όπου οι επισκέπτες θα νιώθουν οικεία», λέει ο Σεργάκης. «Θέλουμε όποιος έρχεται εδώ να αισθάνεται άνετα, να παίρνει το χρόνο του, να δοκιμάζει τα κοσμήματα χωρίς να αισθάνεται ότι υπάρχει βιασύνη ή κάποια αίσθηση υποχρέωσης, χωρίς επισημότητες. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια φιλόξενη, ζεστή ατμόσφαιρα, έναν χώρο που προσκαλεί τους επισκέπτες του να αφεθούν και να απολαύσουν την εμπειρία».

ys-paris-opening-26.jpg

Το κατάστημα θα φιλοξενεί τις signature συλλογές Immortelle, Charnière και Sigma, καθεμία από τις οποίες αντικατοπτρίζει τη δέσμευση του brand Yannis Sergakis για εξαιρετική δεξιοτεχνία και καινοτόμο σχεδιασμό. Πέρα όμως από αυτές, στο κατάστημα θα φιλοξενούνται exclusive σειρές όπως η Stellaris, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικά στα ομώνυμα καταστήματα του δημιουργού στην Ελλάδα. Τέλος, εδώ θα εκτίθενται κι επιλεγμένα έργα ελληνικής τέχνης που θα εναλλάσσονται ανάλογα με τις εποχές και τις δημιουργικές διαθέσεις της ομάδας, εμπλουτίζοντας την εμπειρία shopping με ένα δυναμικό στοιχείο πολιτισμού.

ys-paris-opening-32.jpg
ys-paris-opening-31.jpg

Με αυτό το άνοιγμα, ο Γιάννης Σεργάκης προσκαλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης του φωτός να ανακαλύψουν μαζί με τα κοσμήματά του και ένα κομμάτι της ψυχής του στην καρδιά του Παρισιού. Σε μια γιορτή πολιτισμού, δεξιοτεχνίας και αγάπης για την ομορφιά που μας συνδέει όλους.

6ljruz7s.jpeg
O Γιάννης Σεργάκης με τη Γαλλίδα σχεδιάστρια κοσμημάτων, Charlotte Chesnais
ys-paris-opening-5.jpg
H διάσημη Γαλλίδα σεφ και food blogger, Εva Gaillot, γνωστή και ως The French Coconut
ys-paris-opening-15.jpg
Η Γαλλίδα δημιουργός fashion περιεχομένου, Carlota Pitarch
ys-paris-opening-11.jpg
Η Γαλλίδα fashion influencer, Marie Helene Dubois Gervais
ys-paris-opening-6.jpg
Η επιχειρηματίας EMMA SAWKO, επικεφαλής του πιο cool health spot στο Παρίσι “Wild And The Moon” και του concept store “Comptoir 102”.

Με ένα ανεπιτήδευτα cool και πλούσιο σε fashion παρουσίες event γιόρτασε το brand Yannis Sergakis τα εγκαίνια του πρώτου ομώνυμου καταστήματος στο ιστορικό Palais Royal, στην καρδιά του Παρισιού, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου. Εν μέσω της γαλλικής Eβδομάδας Μόδας και με φόντο τους ατμοσφαιρικά κομψούς κήπους του PalaisRoyal, το παριζιάνικο fashion crowd αλλά και Έλληνες φίλοι του brand έδωσαν το «παρών» για να τιμήσουν τον Έλληνα δημιουργό κοσμημάτων, Γιάννη Σεργάκη, αλλά και να γιορτάσουν την εξωστρέφεια του ελληνικού κοσμήματος στη διεθνή σκηνή της μόδας. Από την αρχή της σύστασης του, εδώ και περίπου μια δεκαετία, το jewelry brand Yannis Sergakis κατέκτησε αβίαστα και οργανικά το «απαιτητικό» γαλλικό κοινό σημειώνοντας σημαντική παρουσία σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη τη Γαλλία –μεταξύ άλλων, στο περίφημο Espace Bijoux στο luxury πολυκατάστημα Le Bon Marché.

ys-paris-opening-25.jpg

Στο πρώτο ομώνυμο κατάστημα Yannis Sergakis, στον αριθμό 126 της οδού Galerie de Valois, το γαλλικό αλλά και διεθνές κοινό θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις signature συλλογές Yannis Sergakis, όπως οι Immortelle, Charnière και Sigma, αλλά και capsule συλλογές όπως η Stellaris με συλλεκτικό χαρακτήρα που θα σχεδιάζονται ειδικά για τις ομώνυμες boutiques.

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες! 

Κεντρική φωτογραφία: Βαλέρια Ταράντο, Σια Ξαναλάτου, Γιάννης Σεργάκης, Μιμίκα Κολοτούρα, Christophe Mélard και Ιλεάνα Μακρή.