fbpixel

Search icon
Search
To νέο business lounge στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης προσφέρει μια ολιστική εμπειρία
MAGAZINE

To νέο business lounge στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης προσφέρει μια ολιστική εμπειρία

Xάρη στο ολοκαίνουριο Aegean Lounge που υπογράφει η αρχιτεκτονική ομάδα K- Studio


Η ομάδα του διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικού γραφείου K-studio ανέλαβε τoν interior σχεδιασμό του project, χρησιμοποιώντας τα χρώματα της ελληνικής αεροπορικής εταιρίας, μέσα από μια λιτή προσέγγιση, επηρεασμένη από την κυκλαδίτικη αύρα που στέφθηκε με τεχνολογίες αιχμής. Το σχεδιαστικό team αποκαλύπτει κάθε λεπτομέρεια για τον χώρο, που έρχεται να χαρίσει μια νέα, πολυπολιτισμική ταυτότητα στη Θεσσαλονίκη, εξελίσσοντάς τη σ’ έναν σύγχρονο ταξιδιωτικό προορισμό.

0d8e6aadbe779054867756479c1fb5e6-xl.jpg
K-STUDIO TEAM | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: POV STUDIO, ΕΚΤΟΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ

Ποια είναι η σχεδιαστική φιλοσοφία του Aegean Lounge στη Θεσσαλονίκη; Ο σχεδιασμός στηρίχθηκε σε τρεις πυλώνες-πηγές έμπνευσης. Αφενός έχουμε την παραδοσιακή, νησιώτικη αρχιτεκτονική με τις ροϊκές γεωμετρίες, τις καμπύλες ακμές και το μπλε της ελληνικής θάλασσας. Αφετέρου ο δυναμισμός των νέων αεροσκαφών της Aegean και των χώρων τους, με τους οποίους προσπαθήσαμε να συντονιστούμε, αντλώντας σχήματα, υλικά και υφές, έφερε τη διάσταση της τεχνολογίας αιχμής στο δικό μας σχέδιο, με υλικά όπως το τζάμι, το ανοδιωμένο inox και ένα ανάγλυφο ταβάνι που κρύβει τις υψηλές μηχανολογικές απαιτήσεις ενός lounge. Αφορμή υπήρξε και η νέα εταιρική ταυτότητα της Aegean, που αποτέλεσε ισχυρή αφετηρία, ώστε να αποτυπώσουμε στον χώρο και στην επίπλωση το νέο πρόσωπο της εταιρίας.

Τι θέλατε να πετύχετε, ποια ήταν η πρόσκληση και ποια πιστεύετε ότι είναι τα δυνατά του σημεία; Πρόθεσή μας εξαρχής ήταν να δημιουργήσουμε μια ισορροπία μεταξύ του efficiency, που απαιτεί η λειτουργία ενός τέτοιου χώρου, και της άνεσης που αποζητά ο επιβάτης για μια πιο ευχάριστη εμπειρία ταξιδιού. Μέσα σ’ ένα πολυσύχναστο περιβάλλον και εν μέσω των γρήγορων ρυθμών των ταξιδιωτών, ήταν σημαντικό να διασφαλίσουμε τον προσωπικό τους χώρο, προσφέροντάς τους μια σειρά από επιλογές, για να απολαύσουν την παραμονή τους, μ’ έναν καφέ ή κάποιο έδεσμα, με συντροφιά ή ηρεμία. Το lounge είναι μια προέκταση του αεροπλάνου, η μετάβαση σε αυτό, άλλωστε, γίνεται αδιάκοπτα, κι έτσι υπάρχει ένα συνεχές νήμα εμπειρίας. Έτσι, κληθήκαμε να συσχετίσουμε αυτά τα δύο στάδια ενός ταξιδιού, να επεκτείνουμε την αίσθηση που απολαμβάνει ο επιβάτης, μέσα από στοιχεία όπως οι καμπύλες γεωμετρίες, τα δερμάτινα καθίσματα και μια γενική φιλοσοφία προηγμένης τεχνολογίας. Τα ανοξείδωτα πανέλα με το βαθύ μπλε χρώμα το κάνουν σίγουρα ξεχωριστό, το ίδιο και η επιλογή των φωτιστικών διά χειρός της καλλιτέχνιδος Céline Wright, σαν ένα νεύμα στα ανάλαφρα φτερά του νέου logo.

aegean-lounge-009-as.jpg

Έχοντας εμπειρία στον σχεδιασμό αεροδρομίων, τι νέο θεωρείτε ότι φέρνει το SKG lounge και ποια είναι η σύνδεσή του με την πόλη; Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με πολλούς λόγους για να την επισκεφτεί κανείς, επαγγελματικούς ή και αναψυχής. Αντίστοιχα, δέχεται καθημερινά πολύ διαφορετικούς επισκέπτες. Ήταν σημαντικό, λοιπόν, ο χώρος αυτός να μπορεί να ανταποκριθεί με ευελιξία σε όλα αυτά τα σενάρια ταξιδιού: από τον συχνό επιβάτη που πετά μόνος έως τα μέλη μιας οικογένειας που -ενδεχομένως- ταξιδεύουν πρώτη φορά, τον κουρασμένο επαγγελματία που αποζητά ηρεμία μέχρι αυτόν που συνεχίζει με business meetings.

aegean-lounge-014-as.jpg

Τι θεωρείτε ότι απολαμβάνει περισσότερο ένας επισκέπτης του lounge; Η πολυμορφία και η ευελιξία που έχει, όπου ο κάθε επιβάτης μπορεί να βρει τη γωνιά που του αναλογεί και το ότι εξυπηρετεί τις ανάγκες του με άνεση και φροντίδα, πιστεύουμε και ελπίζουμε πως θα εκτιμηθούν. Επιπλέον, η συνεχής εμπειρία ταξιδιού που προσφέρει η Aegean και εκτείνεται αδιάλειπτα ως και το lounge.

aegean-lounge-017-as.jpg

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021