fbpixel

Search icon
Search
Το Μουσείο Ψευδαισθήσεων άνοιξε τις πύλες του στη Θεσσαλονίκη και προσφέρει μια πρωτόγνωρη εμπειρία ψυχαγωγίας
CITY VIBES

Το Μουσείο Ψευδαισθήσεων άνοιξε τις πύλες του στη Θεσσαλονίκη και προσφέρει μια πρωτόγνωρη εμπειρία ψυχαγωγίας

Με παρουσία σε περισσότερες από 30 πόλεις στον κόσμο, και στην πόλη μας


Τo Mouσείο Ψευδαισθήσεων -Museum of Illusions Thessaloniki- άνοιξε τις πύλες του στην πόλη και πρόκειται να χαρίσει μια μοναδική και πρωτόγνωρη εμπειρία διασκέδασης στους λάτρεις του είδους. Μέσα από απολαυστικά παιχνίδια, που «παίζουν» με το μυαλό σας, αλλά και φημισμένα δωμάτια, που φέρνουν τα «πάνω-κάτω» -κυριολεκτικά και μεταφορικά-, ετοιμαστείτε να ζήσετε απόλυτες στιγμές χαράς.

Πρόκειται λοιπόν, για τον πιο hot προορισμό στον κόσμο της βιωματικής ψυχαγωγίας που καταφέρνει να προσελκύει εδώ και χρόνια μικρούς και μεγάλους στους χώρους του. Αυτήν τη φορά, στην πόλη μας, βρήκε «καταφύγιο» στην περιοχή των Λαδάδικων και συγκεκριμένα στην οδό Δόξης 5. Μέσα σε ένα σε ένα ιστορικό διατηρητέο κτίριο, συνολικής επιφάνειας πάνω από 400 τ.μ., θα έχει τη δυνατότητα κανείς να απολαύσει 60 οπτικές και διαδραστικές ψευδαισθήσεις, όπως τα γνωστά, «το δωμάτιο του απείρου», «το ανάποδο δωμάτιο», «η ψευδαίσθηση της καρέκλας», «τα ολογράμματα», και πολλά ακόμη που σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν. 

reversed-room-800x0-c-default.jpg

Μάλιστα, όσοι σκοπεύουν να ζήσουν αυτήν την απόλυτη εμπειρία τους περιμένουν και νέα, ανανεωμένα εκθέματα, μεταξύ των οποίων, είναι το δωμάτιο του Μετρό, το οποίο φαίνεται πως επιτέλους έφτασε στη Θεσσαλονίκη! Παράλληλα, το διάσημο μουσείο, άνοιξε και πάλι τις πόρτες του στην πρωτεύουσα, στο ιστορικό κέντρο στο Μοναστηράκι, στην Άστιγγος 12, προσφέροντας στο κοινό ολοκαίνουργιες εμπειρίες.

Παίζοντας με το νου, τις αισθήσεις και την αντίληψη της πραγματικότητας, το μουσείο των ψευδαισθήσεων αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό, αφού τηρεί φυσικά όλα τα μέτρα πρόληψης κατά της πανδημίας, ενώ αποτελεί μια τέλεια ευκαιρία για να δημιουργήσετε αξέχαστες αναμνήσεις με φίλους, οικογένεια και αγαπημένα πρόσωπα. Ήταν μάλιστα, ο ίδιος ο Σάκης Τανιμανίδης, ο οποίος έφερε το γνωστό μουσείο στην Ελλάδα, που είχε δηλώσει ότι «η Θεσσαλονίκη είναι η πατρίδα μου και ήθελα πάντα να κάνω κάτι ξεχωριστό εκεί... κάτι που θα έχει την ίδια μαγεία που έχει αυτή η πόλη. Και αυτό είναι το Museum of Illusions Thessaloniki! Θα σας μαγέψει κυριολεκτικά!»

Μπείτε κι εσείς λοιπόν, στον συναρπαστικό κόσμο των ψευδαισθήσεων που θα τρελάνει τις αισθήσεις σας και θα σας εντυπωσιάσει. Σε έναν κόσμο που θα σας μπερδέψει εντελώς, και ταυτόχρονα θα σας εκπαιδεύσει. Μπορείτε να διοργανώσετε μια επίσκεψη εκεί, κλείνοντας online το ραντεβού και το εισιτήριο σας εδώ. Είναι το ιδανικό μέρος για να κερδίσετε νέες εμπειρίες και να διασκεδάσετε με τους φίλους και την οικογένειά σας. Δεν είναι μέρος μόνο για παιδιά, αλλά και για γονείς, για ζευγάρια, γιαγιάδες και παππούδες.

1-2.jpg

More is more

Εάν δεν σας αρκούν τα απλά διαδραστικά δωμάτια ψευδαισθήσεων κι είστε αρκετά γενναίοι κι έτοιμοι για μια υπέροχη εμπειρία, τότε δοκιμάστε να διανύσετε την Περιστρεφόμενη Σήραγγα (Vortex Tunnel), που θα σας ξετρελάνει και θα σας κάνει να νιώσετε πως όλα γύρω σας γυρίζουν, ενώ θα βρίσκεστε σε μια στερεή και επίπεδη επιφάνεια. Επιπλέον, μην ξεχάσετε να δείτε τα «πάνω-κάτω» στο Περιστρεφόμενο Δωμάτιο (Upside Down Room), αλλά και να απελευθερωθείτε στο Δωμάτιο του Απείρου (Infinity Room), όπου θα αψηφήσετε τους νόμους της βαρύτητας και των διαστάσεων και και θα τραβήξετε φωτογραφίες σε κάθε πιθανή πόζα!

Entertainment 

11.jpg

Απολαύστε τη συλλογή με τα ολογράμματα, κοιτάξτε από κοντά κάθε οφθαλμαπάτη και παρατηρήστε μέσα από κάθε κατασκευή του μουσείου. Πρόκειται για μια ευφυή και παιχνιδιάρικη υπενθύμιση ότι η αντίληψη που έχουμε για τον κόσμο, συχνά, δεν είναι παρά μια ψευδαίσθηση. Τα αυθεντικά εκθέματα άλλωστε πρόκειται να σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.

Μέσα από διασκεδαστικά και εντυπωσιακά κόλπα θα μάθεις πολλά για την όραση, την αντίληψη, τον ανθρώπινο εγκέφαλο και την επιστήμη και θα κατανοήσετε γιατί τα μάτια σας βλέπουν πράγματα που ο εγκέφαλός σας δεν μπορεί να καταλάβει. Σας προτείνουμε να αφιερώσετε χρόνο στον πάγκο με τα εντυπωσιακά και εκπαιδευτικά παιχνίδια και παζλ. Ζήστε το αδύνατο και φυσικά βεβαιωθείτε πως η κάμερά σας είναι έτοιμη να βγάλει φωτογραφίες που θα «κατακτήσουν» τα social media! 

1.jpg

Tέλος, μην αμελήσετε να περάσετε μια βόλτα και από το φανταστικό giftshop του μουσείου, όπου υπάρχουν αναμνηστικά που μπορείτε να αγοράσετε ώστε να βιώνετε και πάλι παρόμοιες τις εμπειρίες. Από παζλ ή γρίφους από τα εκπαιδευτικά Παιχνίδια Σκέψης (Dilemma Games), μια οπτική ψευδαίσθηση, μια κατασκευή για τους μικρότερους, μια σφαίρα πλάσματος ή ένα μπλουζάκι, ένα μολύβι ή ένα τετράδιο, τα αντικείμενα που προσφέρει πρόκειται να σας καταπλήξουν!

Have Fun! 

Info

Διεύθυνση: Δόξης 5, 54625, Λαδάδικα - Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2312314250

www.museumofillusions.gr