fbpixel

Search icon
Search
STYLE PEOPLE

Το κομψό φόρεμα που προτιμούν οι A-listers όλο το χρόνο

Hint: Μπορεί να φορεθεί παντού και πάντα - μέχρι και στον ύπνο


Το κομψό φόρεμα που προτιμούν οι A-listers όλο το χρόνο

Παρόλο που το lace slip dress (δηλαδή αυτό με την λεπτομέρεια δαντέλας που παραπέμπει έντονα σε nightgown) αναδεικνύεται κατά τη διάρκεια του party season, αυτό το βασικό στοιχείο της γκαρνταρόμπας μας έχει βοηθήσει σε περισσότερους από ένα event, ενώ μερικές από εμάς έχουμε συνδυάσει το δικό μας με έξυπνο layering και στο γραφείο - αλλά και στις καθημερινές εξόδους. Οι διασημότητες επιλέγουν αυτή την elevated έκδοση των slip-dresses, με δαντελωτή λεπτομέρεια εδώ και πολλά χρόνια, βγάζοντας το από το concept του ύπνου που το έχουμε συνηθήσει και τοποθετώντας το σε εκδηλώσεις στο κόκκινο χαλί και σε επιδείξεις της Εβδομάδας Μόδας, ξανά και ξανά.

Η αναβαθμισμένη εκδοχή του κλασικού μεταξωτού slip πρωτοστάτησε πρόσφατα από μάρκες όπως η Reformation, SIR και η Rodarte, οι οποίες αντικατέστησαν τα κοψίματα με ένθετα από δαντέλα, πυροδοτώντας έτσι μια νέα τάση. 

Όσον αφορά το styling, πάρτε παράδειγμα από τους αγαπημένους μας celebs και εμπνευστείτε ελεύθερα για το πως να το ενσωματώσετε στη δική σας γκαρνταρόμπα

Alexa Chung

snapinstaapp-330103268-131798633131896-3219216458439543944-n-1080.jpg
Image source: @alexachung

Η Alexa Chung επέλεξε ένα δαντελένιο slip-dress Rodarte στην επίδειξη πασαρέλας Rodarte A/W 23 στη Νέα Υόρκη. Δημιούργησε μια απόλυτα αρμονική αντίθεση, συνδυάζοντας αυτό το bright πράσινο φόρεμα με άσπρες δαντελωτές λεπτομέρειες, με "gothic" στοιχεία, όπως αυτές τις vinyl knee boots και δερμάτινο παλτό. Το συνδύασε με sheer μαύρο καλσόν και μαύρα αξεσουάρ που "δένουν" το σύνολο ακόμα παραπάνω.

Elsa Hosk

hoskelsa.jpeg
Image source: @hoskelsa

Το διεθνές μοντέλο, Elsa Hosk, πάντρεψε ενδυματολογικά στοιχεία διαχρονικότητας αλλά και trendy κομμάτια που έχουμε δει (και συνεχίζουμε να βλέπουμε) παντού φέτος. Συνδύασε, λοιπόν, ένα midi lace slip dress με μια μακριά καμπαρντίνα σε κλασική μπεζ απόχρωση και mesh flats με λευκές κάλτσες. Φυσικά, μπορείτε να εναλλάξετε τα flats αυτά με knee boots, loafers ή μέχρι και sneakers. 

Irina Shayk

irina-shayk.webp
Image source: @irinashayk

Η Irina Shayk προτίμησε το συγκεκριμένο περίτεχνο στιλ σε μια κομψή multi-colour εκδοχή με την υπογραφή του οίκου Versace που τράβηξε τα βλέμματα. Μπορείτε φυσικά, να το φορέσετε κατά τη διάρκεια των πιο ζεστών φθινοπωρινών ημερών με μπότες και ένα δερμάτινο jacket.

Hailey Bieber

justin-bieber.webp
Image source: @justinbieber

Το street style icon, Hailey Bieber, έχει προτιμήσει το συγκεκριμένο είδος slip dress πολλές φορές, κυρίως στις πιο επίσημες περιστάσεις με ψηλοτάκουνα πέδιλα. Πρόσφατα, όμως, η εμφάνιση που συνδύασε ένα mini slip με oversized leather jacket και loafers μας τράβηξε την προσοχή, δίνοντας έναν πιο casual τόνο που αγαπήσαμε. 

Fall styling tip: Καθώς μπαίνουμε στο φθινόπωρο, σας συστήνουμε να προσθέσετε και μια ζακέτα ή ένα χοντρό πλεκτό και τις μπότες σας μέχρι το γόνατο. Όσον αφορά τα αξεσουάρ, η δαντελένια λαιμόκοψη στέκεται δυνατά από μόνη της, αλλά δείχνει επίσης κομψή σε συνδυασμό με statement χρυσά hoop earrings (όπως το είδαμε και στη Bieber)

Μπορείτε να βρείτε τόσες πολλές παραλλαγές του δαντελένιου σλιπ στην αγορά: με χοντρές ή λεπτές τιράντες, με περισσότερες και περίτεχνες λεπτομέρειες δαντέλας ή ένα διακριτικό δαντελένιο τελείωμα που απλά πλαισιώνει το φόρεμα. 

Feature image source: @haileybieber, @alexachung

1

Slip dress with lace

Max Mara BUY HERE

2

Zadig & Voltaire silk dress

Attica.gr BUY HERE

3

Butter satin dress

H&M BUY HERE

4

Lace lingerie dress

ZARA BUY HERE

5

SIR Aries silk maxi dress

MYTHERESA BUY HERE