fbpixel

Search icon
Search
The art of layering: Πώς να το τελειοποιήσετε αυτή τη σεζόν, βάσει των latest trends
TRENDS & CATWALKS

The art of layering: Πώς να το τελειοποιήσετε αυτή τη σεζόν, βάσει των latest trends

Μάθετε όλα τα tips & tricks!


Η φθινοπωρινή σεζόν μας δίνει την ευκαιρία να προτιμήσουμε τα πιο άνετα ξεχωριστά κομμάτια και μας επιτρέπει, επίσης, να φορέσουμε, ταυτόχρονα, πολλά από αυτά. Αν πετύχετε το σωστό συνδυασμό, το ντύσιμο εν μέσω σταδιακά μειωμένων θερμοκρασιών μπορεί να αποδειχτεί αριστουργηματικό. Η επιτυχία του layering effect είναι μεταφρασμένη μέσω ενός multi-tasking ντύσιμου που μπορεί να σας μεταφέρει παντού, από το πρωί ως το βράδυ, και να εξαλείψει την ανάγκη για ογκώδη outerwear τις πιο δροσερές ημέρες που θέλετε να αισθάνεστε κομψές και προετοιμασμένες για όλα. 

Πώς θα επιμεληθείτε, λοιπόν, την ντουλάπα σας για την επόμενη σεζόν ώστε να πλοηγηθείτε σωστά στην τέχνη του layering αυτό το φθινόπωρο; Δείτε παρακάτω!

Tip #1: Τα basics δεν χρειάζεται να είναι βαρετά

matilda.jpeg
Image source: @djerfavenue

Καθώς το φθινόπωρο και οι πιο δροσερές μέρες και νύχτες έχουν καταφτάσει, νιώθουμε ότι είναι καιρός να διπλασιάσουμε τα βασικά ρούχα που θα μας βοηθήσουν να περάσουμε την αλλαγή της θερμοκρασίας με στιλ. Και, αυτή τη σεζόν, ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε αυτά τα βασικά κομμάτια της ντουλάπας να φαίνονται φρέσκα είναι το styling: σκεφτείτε τα business-like πουκάμισα συνδυασμένα πάνω από ένα λευκό tank top. Παντρέψτε με φαρδύ παντελόνι και ένα χαλαρό σακάκι, αυτό το look δίνει '90s-minimalist aesthetic που ταιριάζει μοναδικά με ένα ζευγάρι retro-look sneakers.

Tip #2: Δώστε στα φορέματα σας ένα χειμωνιάτικο twist

113278e0153a1e555f5608e0d04c1872.jpg
Image source: Stylecaster

Ο κρύος καιρός δεν σημαίνει ότι πρέπει να μαζέψετε όλα τα αγαπημένα σας καλοκαιρινά φορέματα - αντίθετα, κάντε τα φθινοπωρινά/χειμωνιάτικα σε συνδυασμό με έξυπνα, ξεχωριστά κομμάτια. Για παράδειγμα, τα μακρυμάνικα φορέματα με ένα παιχνιδιάρικο πλεκτό γιλέκο από πάνω είναι ιδανικά για τη μετάβαση στις πιο δροσερές μέρες. Αλλιώς feel free να κάνετε τον κλασικό trick του φορέματος πάνω από λεπτό πουλόβερ. Για να διατηρήσετε τη σιλουέτα κομψή, φορέστε knee boots και στη συνέχεια αναζητήστε την υπερμεγέθη τσάντα και κοσμήματα της επιλογής σας.

Tip #3: Αγκαλιάστε τη μονοχρωμία

matilda-DTZ0B.jpeg
Image source: @matildadjerf

Δημιουργήστε ένα monochromatic look, κάνοντας το spice up με ένα layering effect. Επιλέξτε τη βάση σας, και δουλέψτε με βάση αυτή. Συνήθως, το συγκεκριμένο εφέ μπορείτε να το πετύχετε με τα outerwear pieces σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε ένα σακάκι πάνω από ένα cardigan και να δέσετε ένα πουλόβερ γύρω από τους ώμους σας για έξτρα προστασία, σε περίπτωση που τη χρειαστείτε.

Tip #4: Double bottoms

main-hwwDp.jpg
Image source: Sophie Sahara/WWD

Πρόκειται για μια από εκείνες τις αμφιλεγόμενες τάσεις και μια από τις πιο αντισυμβατικές τεχνικές layering. Όπως είδατε και στο street style του fashion month, πολλές street stylers συνδύασαν όλη τη διασκέδαση ενός φορέματος ή φούστας με τη ζεστασιά ενός παντελονιού. Εμείς θα προτείναμε να εντάξετε το πλισέ ή να επιλέξετε ένα σετ sweater dress & cosy pants. Επίσης, το '23-'24, φαίνεται πως το underwear showing trend θα επικρατήσει - και ναι πέφτει σίγουρα κάτω από αυτήν την κατηγορία.