fbpixel

Search icon
Search
Το γαστρο-project στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που άλλαξε τον τρόπο που απολαμβάνουμε το ψάρι
CITY VIBES

Το γαστρο-project στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που άλλαξε τον τρόπο που απολαμβάνουμε το ψάρι

Masters of Taste: Ο Πέτρος Σέμκος, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Πσαράς αποκαλύπτει τα αγαπημένα του στέκια για ψάρι


Ο Πέτρος Σέμκος, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Πσαράς στο κέντρο της πόλης, μας μιλά για τη μαγεία της απλότητας και τη δύναμη της γεύσης, δύο συστατικά που καθορίζουν τη σχέση του με τη γαστρονομία και τις πρώτες ύλες, αλλά και τη φύση της κουζίνας που μαζί με την ομάδα του έχει συστήσει στον γαστροχάρτη της Θεσσαλονίκης.

m-taste-070-as.jpg
Πέτρος Σέμκος


1. «Καλό φαγητό». Τι είναι για εσάς; 

Η απλότητα και η νοστιμιά. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι όλη η ουσία.

2. Με ποιον τρόπο θεωρείτε πως συμβάλλετε στη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης; 

Περνώντας στα πιάτα μας την «αλήθεια» και την καθαρότητα της πρώτης ύλης που έχουμε στα χέρια μας.

3. Ποια είναι τα στοιχεία που καθιστούν το Πσαράς ξεχωριστό; 

H απλότητά του.

4. Ποιο πιάτο σας μπορείτε να πείτε πως αφήνετε «παρακαταθήκη» στη γαστρονομική ιστορία της πόλης; 

Κανένα και ταυτόχρονα όλα. Κι αυτό, γιατί απλά κάθε πιάτο που βγαίνει από αυτήν την κουζίνα αφήνει πίσω του τη δυνατή και αυθεντική γεύση του φρέσκου ψαριού, που δεν ξεχνάς εύκολα.

5. Τι πρέπει να δοκιμάσει κάποιος αυτήν τη σεζόν από το menu σας; 

Τις ωμές παρασκευές, που είναι ιδανικές για όλες τις εποχές του χρόνου. Το κριτήριό μας, άλλωστε, είναι πάντα η εποχικότητα, γι’ αυτό και επιλέγουμε πελαγίσια ψάρια, από τα πιο μικρά έως τα πιο μεγάλα.

6. Μια ενδιαφέρουσα γαστρονομική πρόταση που σας κέρδισε στην πόλη; 

Εκτιμώ κάθε project που τιμά με την εξειδίκευσή του συγκεκριμένα είδη ποτών και συνοδών παρασκευών. Η πόλη αρχίζει να δίνει σοβαρά δείγματα τέτοιων προσεγγίσεων, που με ξαφνιάζουν ευχάριστα.

7. Ποιο είναι το δικό σας στέκι που απολαμβάνετε να πηγαίνετε στην πόλη για:

Kαλό κρέας: Αναμφισβήτητα θα ξεχώριζα την Παλιά Αθήνα.

Θαλασσινά ή ψάρι: O Ιορδάνης στην περιοχή της Πολίχνης.

Καλό κρασί: Το Alea Wine bar, στο οποίο μπορεί κανείς να απολαύσει εξαιρετικές επιλογές.

Ωραία ατμόσφαιρα: Το ιδιαίτερο, ατμοσφαιρικό και all time classic Blé.

Ιδιαίτερα cocktails: Θα επέλεγα το Nectar Distillery για τις «δυνατές» προτάσεις του.

8. Ποιο είναι το πιάτο που «ζηλέψατε» και θα θέλατε να είχατε κι εσείς στο menu σας; 

Ένα spaghetti alle vongole που δοκίμασα και με εξίταρε γευστικά.

9. Θα είχε ενδιαφέρον –θα ήταν ίσως και πρόκληση- μια συνεργασία με… 

Tον έναν και μοναδικό Σωτήρη Ευαγγέλου, έναν σεφ που έχει αφήσει το γαστρονομικό στίγμα του στην πόλη, αλλά και όχι μόνο.

10. Ποιο είναι το top 3 των αγαπημένων σας εστιατορίων στην Αθήνα; 

Ξεχωρίζω με διαφορά το Ψάριστον, τη Μαργαρώ και το Γίδι. Είναι μεν ελληνικά εστιατόρια, αλλά η καθαρότητα στις γεύσεις των πιάτων τους και οι εξαιρετικές πρώτες ύλες με τις οποίες δουλεύουν τα καθιστούν μοναδικές επιλογές στην κατηγορία τους.

Info

Μητροπολίτου Γενναδίου 7, Τηλ.: 231 023 2228

Facebook: Πσαράς Ιχθυοπωλείον

Instagram: @psarasixthiopolion