fbpixel

Search icon
Search
Το Εdge house είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπίτια της Μυκόνου
DESIGN

Το Εdge house είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπίτια της Μυκόνου

Με την αρχιτεκτονική υπογραφή των Leventis Architects


Το Edge House απέχει μόλις 10 λεπτά από την πόλη της Μυκόνου είναι μια σύγχρονη καλοκαιρινή βίλα 360 τ.μ., σχεδιασμένη να πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ζωής καθώς και να γίνει μια προαστιακή κατοικία που συνδυάζεται επιτυχώς με το φυσικό τοπίο της περιοχής. Η εντυπωσιακή κατοικία αποτελείται από δύο διαμερίσματα: το κύριο και το υπόγειο σπίτι. Η κύρια κατοικία φιλοξενεί τους εσωτερικούς χώρους καθιστικού και τραπεζαρίας καθώς και το κυρίως υπνοδωμάτιο, τρία υπνοδωμάτια σουίτες με ιδιωτικά μπάνια και επιπλέον κοινόχρηστο χώρο ως αίθουσα παιχνιδιών. Το υπόγειο σπίτι είναι μια ακόμη κατοικία που βρίσκεται στο κάτω μέρος του οικοπέδου με πλήρη θέα στη θάλασσα και αυξημένο επίπεδο ιδιωτικότητας σε σχέση με τους κοινόχρηστους χώρους της κύριας κατοικίας. Περιλαμβάνει δύο υπνοδωμάτια με ενσωματωμένα κουζινάκια και ξεχωριστές βεράντες στο μπροστινό μέρος.

3-I8Nlm.jpg

Με περισσότερους από τρεις υπαίθριους χώρους καθιστικού, το Edge House φαίνεται να είναι το τέλειο θέρετρο για να απολαύσει κανείς ηλιοθεραπεία, απεριόριστη θέα στη θάλασσα και το δροσιστικό δροσερό αεράκι του Αιγαίου. Οι επιλογές είναι άκρως δελεαστικές είτε πρόκειται για μια ξαπλώστρα στη βεράντα, ή κάτω από την πέργκολα, οι υπαίθριοι καναπέδες γύρω από την πισίνα για βραδιές κάτω απ' τα αστέρια ή την ιδιωτικότητα του αίθριου έξω από το υπόγειο τμήμα της βίλας. Ένα βυθισμένο τζακούζι μεγάλης κλίμακας είναι σχεδόν το ένα τρίτο της πισίνας.

Ο εσωτερικός χώρος έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να φιλοξενεί τους επισκέπτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο όταν χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους είτε περνούν τον χρόνο τους ιδιωτικά σε οποιαδήποτε από τις σουίτες του σπιτιού. Το ισόγειο του σπιτιού φιλοξενεί το μεγάλο σαλόνι και τραπεζαρία ακριβώς μπροστά από τον ημι-ανοιχτό χώρο κουζίνας. Μία από τις σουίτες υπάρχει στο ισόγειο για να παρέχει ευκολότερη πρόσβαση στους χώρους του σπιτιού χωρίς τη χρήση σκάλας. Στο ίδιο επίπεδο, η εξωτερική διαρρύθμιση, δύο χώροι καθιστικού, μπάρμπεκιου και τραπέζι φαγητού βρίσκονται όλα στην περίμετρο της πισίνας. Στον επάνω όροφο υπάρχουν δύο ακόμη δωμάτια. Ένα από αυτά, το master bedroom έχει άμεση πρόσβαση σε βεράντα με θέα στην πισίνα και τη θάλασσα. H άπλετη πανοραμική θέα στη θάλασσα και την παραλία Καλό Λιβάδι είναι διαθέσιμα από οπουδήποτε μέσα ή έξω από το σπίτι.

2-ojbEN.jpg

Όλα τα υπνοδωμάτια περιλαμβάνουν μπάνια με πινελιές ανάλαφρης καλοκαιρινής διάθεσης που κάνουν τους χώρους να φαίνονται φρέσκοι, light και cosy. Oι χώροι είναι πλήρως λειτουργικοί και πληρούν τα πρότυπα μιας μόνιμης κατοικίας όλο το χρόνο χωρίς συμβιβασμούς.

1-7IDqv.jpg

Στον υπαίθριο χώρο, η επιβλητική πισίνα του Edge House είναι μήκους 21 μέτρων με εμπνευσμένο σχήμα και έξυπνη κατάτμηση της περιοχής της. Έχοντας τόσο ένα ρηχό όσο και βαθύ μέρος, ο σχεδιασμός της επιτρέπει να διαχωρίζεται από ένα αυτόνομο βυθισμένο σαλόνι που βρίσκεται πίσω από τα πλωτά πλακόστρωτα σκαλοπάτια που λειτουργούν επίσης ως μονοπάτι από το κύριο σπίτι στην περιοχή της πισίνας.

Ανατρέξτε στη gallery για περισσότερες φωτογραφίες!