fbpixel

Search icon
Search
To die for: Οι πιο εντυπωσιακοί κήποι στον κόσμο που «μυρίζουν» φθινόπωρο
ESCAPE

To die for: Οι πιο εντυπωσιακοί κήποι στον κόσμο που «μυρίζουν» φθινόπωρο

Breathtaking gardens που έχουν τον τρόπο να σαγηνεύουν


Η φύση αυτήν την περίοδο έχει «ντυθεί» με τις φθινοπωρινές αποχρώσεις και η μαγεία κορυφώνεται. Ανά τον κόσμο, δεν είναι λίγοι οι κήποι που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και μας κάνουν να ονειρευόμαστε με τα μάτια ανοιχτά. Απίθανες οάσεις, άνθη και φυτά εποχής και φανταστικές διακοσμητικές λεπτομέρειες που αξίζουν την προσοχή μας και μας γεμίζουν έμπνευση.

Take a look!

Château de Villandry, Γαλλία

Και ποιος δε γνωρίζει αυτούς τους θεαματικούς κήπους στη Γαλλία, που η ομορφιά τους ξεπερνάει κάθε φαντασία! Ο χώρος όπου φιλοξενείται σήμερα ο θρυλικός πύργος Château de Villandry, έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε μια όαση που μας αφήνει κυριολεκτικά με ανοιχτό το στόμα, χάρη στη μοναδική διαρρύθμισή του και της προσεγμένες λεπτομέρειες που του δίνουν χαρακτήρα. Οι κηπουροί του εργάζονται σχεδόν επί καθημερινή βάση, ώστε να έχουν εξασφαλισμένα αυτό το dreamy αποτέλεσμα που θυμίζει λαβύρινθο στην πιο παραμυθένια εκδοχή του.


New York botanical Garden, Νέα Υόρκη

Ο βοτανικός κήπος της Νέας Υόρκης δε θα μπορούσε να λείπει από αυτήν τη λίστα, καθώς προσφέρει μια φανταστική εμπειρία απόδρασης 250 στρεμμάτων για τους κατοίκους της πόλης στην καρδιά του Bronx. Το Ωδείο Enid A. Haupt της βικτοριανής εποχής, στο μεταξύ, επιτρέπει στους επισκέπτες να ανακαλύψουν εσωτερικές ερήμους, καταρράκτες κι ένα τροπικό τοπίο που περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη συλλογή εσωτερικών φοινίκων στον κόσμο. Ο iconic αυτός κήπος, επίσης, στεγάζει περισσότερες από 650 ποικιλίες αρωματικών τριαντάφυλλων, ενώ το φθινόπωρο γεμίζει με κολοκύθες κι extra δραστηριότητες, ενόψει του Halloween.


Humble Administrator's Garden, Κίνα

Ένας ιδανικός τόπος για την απόλυτη χαλαρωτική εμπειρία και τη σύνδεση με την chinese αισθητική, που για χρόνια όρισε με τον τρόπο της την αρχιτεκτονική και τον χώρο του art & design. Πανύψηλα δέντρα, σπάνια είδη φυτών και λουλουδιών και βραχώδη σημεία για ξεκούραση είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τη γοητεία αυτού του θεαματικού location στην περιοχή Suzhou, στην Κίνα. Να σημειωθεί πως ο αυτοκρατορικός απεσταλμένος και ποιητής Wang Xianchen, ήταν ο πρώτος που είχε την ευκαιρία να απολαμβάνει την ομορφιά και τις ανέσεις αυτού του κήπου, καθώς φτιάχτηκε για χάρη του.


Generalife, Ισπανία

Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς κήπους σε ολόκληρη την Ισπανία. Βρίσκεται στην πόλη Granada και αποτυπώνει τα χρώματα κάθε εποχής, τα οποία εναλλάσσονται ανάλογα με τον καιρό και δημιουργούν μια εικόνα βγαλμένη από παραμύθι μιας άλλης εποχής. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να απολαύσει ανενόχλητος τη βόλτα του, να γίνει «κομμάτι» τη φύσης και να χαλαρώσει στο έπακρο. Στην προκειμένη περίπτωση, η μαγεία φαίνεται να λαμβάνει σάρκα και οστά!


Villa d'Este, Ιταλία

Μια ιστορική έπαυλη του 16ου αιώνα στο Tivoli της Ιταλίας, 32 χιλιόμετρα ανατολικά της Ρώμης, που διαθέτει ένα από τα πλέον εντυπωσιακά συγκροτήματα κήπων και σιντριβανιών του κόσμου. Πρόκειται για ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, ενώ οι κήποι της με τα δεκάδες μνημειώδη σιντριβάνια επηρέασαν την εξέλιξη της κηποτεχνίας και της αρχιτεκτονικής τοπίου σε όλη την Ευρώπη κι έγιναν σύμβολο της αναγεννησιακής αισθητικής. Πολλοί, μάλιστα, κήποι ανά τον κόσμο έχουν υλοποιηθεί με βάση αυτό το πρότυπο, το οποίο είχε εμπνευστεί ο σπουδαίος Ιταλός designer Pirro Ligorio.

Κεντρική φωτογραφία: Villa d'Este