Όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν ο 27χρονος τότε χημικός Μάιλς αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα του και να ασχοληθεί επαγγελματικά με την τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Η αρχική του ιδέα; Να παρουσιάσει με έναν νέο και ξεχωριστό τρόπο το αγαπημένο του επιδόρπιο, το προφιτερόλ. Έχοντας στο πλευρό του την Αλίκη, συνάδελφο στις θετικές επιστήμες, βιολόγο, ταξίδεψε, αναζητώντας πρωτοποριακές γευστικές προτάσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου. Με αυτές τις γαστρονομικές αποδράσεις, οι δυο τους απέκτησαν γνώσεις, ερεθίσματα, και ανέπτυξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα ανοιχτά εργαστήρια. Και κάπως έτσι γεννήθηκε η αγάπη τους για τη ζαχαροπλαστική, και μετά από ειδικά σεμινάρια και δεκάδες πειράματα πάνω σε ζύμες στο σπίτι μετουσίωσαν το όραμά τους στο πρώτο τους ζαχαροπλαστείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η δουλειά ήταν αδιάκοπη στο μικρό αυτό εργαστήρι, αλλά η αριστεία της ποιότητας και των γεύσεων αδιαμφισβήτητη. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η παραγωγή διπλασιάστηκε και, για πρώτη φόρα, ουρές δημιουργούνταν μέχρι έξω, από ντόπιους αλλά και ξένους, οι οποίοι λαχταρούσαν να γευτούν αυτό το σοκολατένιο αριστουργηματικό προφιτερόλ, που από κάποιον είχαν ακούσει. Οι πειραματισμοί δε σταμάτησαν και το Choureál ανέπτυξε βήμα βήμα έναν μοναδικό τρόπο παραγωγής και λειτουργίας, προσφέροντας το ολόφρεσκο προφιτερόλ του όλη τη μέρα, με περισσότερες επιλογές, για κάθε γούστο. Η επωνυμία του έγινε συνώνυμο της εκλεκτής γεύσης και πλέον γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα.
THE VISION
Το Choureál «κερδίζει» το στοίχημα εδώ και μια 10ετία, και όχι άδικα, αφού αποτελεί το πρώτο ζαχαροπλαστείο που εξειδικεύεται στο tailor-made προφιτερόλ, αλλά και στη ζύμη των choux. Ένα μοναδικό και αυθεντικό concept που συνδυάζει τις ελληνικές και γαλλικές επιρροές, πετυχαίνοντας απόλυτη αρμονία στη γεύση. Σε μαγεύει εκ νέου σε κάθε επίσκεψη, αφού έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου προφιτερόλ Choureál, επιλέγοντας ανάμεσα σε μια πληθώρα προτάσεων σε γέμιση και toppings.
Πέραν του κλασικού με μαύρη σοκολάτα, μπορεί κανείς να «χτίσει» το προφιτερόλ του με σοκολάτα γάλακτος, λευκή, gianduja, καραμέλα, μαύρη μονοποικιλιακή με βιολογικό κακάο, ακόμα και ζεστή από το bain marie. Δεν λείπουν και οι ιδιαίτερες εποχικές προσθήκες, όπως με φιστίκι Αιγίνης, μόκα-εσπρέσο, με γλυκόριζα ή φρούτα. Λαχταριστά και νόστιμα, τα σουδάκια ξεφουρνίζονται καθ’ όλη την ημέρα και προσφέρονται τραγανά και ζεστά, με γέμιση κρέμας ζαχαροπλαστικής ή παγωτού. Η γλυκιά ιεροτελεστία ολοκληρώνεται με γαρνιτούρες από ψημένους ή καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, σαντιγί, μπισκότα, χειροποίητες μαρμελάδες αλλά και φρέσκα φρούτα. Στο Choureal, εσείς γίνεστε δημιουργός του προφιτερόλ σας και οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι!
SWEET SYMPHONY
Η εμπειρία τού να βιώνεις με όλες σου τις αισθήσεις αυτό το φρέσκο γλυκό, που φτιάχνεται μπροστά σ’ εσένα για εσένα, είναι η μετεξέλιξη της γαστρονομίας. Η περίπτωση του Choureál αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα. Οι φρέσκιες ζύμες από choux γίνονται προτεραιότητα και στη βιτρίνα του δεσπόζουν μοναδικά εκλαίρ, choux καραμελέ και Paris brest. Το μενού συμπληρώνουν το χειροποίητο παγωτό δικής τους παραγωγής, αλλά και ο κορυφαίος specialty espresso Valenio. Όλα φτιάχνονται αποκλειστικά με premium πρώτες ύλες στα εργαστήριά του: από την κρέμα ζαχαροπλαστικής, τις σοκολάτες προφιτερόλ, τη ζύμη, τη σαντιγί, τα γλάσα, τις γεμίσεις, μέχρι το παγωτό, τις γαρνιτούρες και τις πραλίνες ξηρών καρπών. Μπορεί να γίνει πιο καλό;
CHOCOLATE CONNOISSEUR
Η σοκολάτα αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζαχαροπλαστική, όπως και σε κάθε γλυκό του Choureál, το οποίο χρησιμοποιεί τις κορυφαίες στον κόσμο, όπως Noalya, Valrhona, Orfeve και Opera. Επιτυγχάνοντας μια σειρά από αποκλειστικότητες, όπως την εισαγωγή της ανερχόμενης premium σοκολάτας Noalya από την Τοσκάνη της Ιταλίας, τις σοκολάτες του διάσημου σοκολατοποιού Alessio Tessieri και διατηρώντας τις δικές του φυτείες κακάο στη Νότια Αμερική, το Choureál επισφραγίζει με επιτυχία την ιδιαίτερη ταυτότητά του, που χαρακτηρίζεται από απόλυτη ζαχαροπλαστική αριστεία.
•Παλαιών Πατρών 9 & Ελ. Βενιζέλου 20, Θεσσαλονίκη
•Διομείας 2, Σύνταγμα & Ιφικράτους 2, Χαλάνδρι, Αθήνα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024