fbpixel

Search icon
Search
To αρχιτεκτονικό studio από τη Θεσσαλονίκη, Ioulia Aslanidou, ξεχωρίζει χάρη στη μοναδική σχεδιαστική προσέγγιση που ακολουθεί
MAGAZINE

To αρχιτεκτονικό studio από τη Θεσσαλονίκη, Ioulia Aslanidou, ξεχωρίζει χάρη στη μοναδική σχεδιαστική προσέγγιση που ακολουθεί

Χαρακτηρίζεται για την επιμονή και την πρωτοπορία του


Ανατρεπτικός σχεδιασμός, επιμονή στην πρωτοπορία και ακρίβεια στη λεπτομέρεια: αυτά είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία το στούντιο Ioulia Aslanidou αφήνει ως στίγμα του σε κάθε έργο που επιμελείται. Είναι το στούντιο αρχιτεκτονικής από τη Θεσσαλονίκη που έχει ξεχωρίσει χάρη στη μοναδική προσέγγιση που ακολουθεί, συνδυάζοντας παράλληλα την αισθητική με τη λειτουργικότητα και τον σεβασμό προς τα όνειρα των πελατών. Η επαγγελματική πορεία της οραματίστριάς του και αρχιτέκτονα Ιουλίας Ασλανίδου στον κόσμο της αρχιτεκτονικής ξεκίνησε το 2016 στην Ιταλία σε ρόλο yacht designer ιδιωτικών σκαφών. Αυτή η εμπειρία σημάδεψε τον δρόμο της, αποτελώντας το πρώτο βήμα προς την υπεροχή στον κλάδο της. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2018 συμμετείχε στη μελέτη και επίβλεψη κατασκευών διαφόρων αρχιτεκτονικών έργων. Χάρη στο αεικίνητο πνεύμα της, από το 2020, ίδρυσε το δικό της στούντιο στην οδό Μητροπόλεως 40. Αποστολή της εταιρίας είναι να κάνει τα όνειρα των ιδιοκτητών πραγματικότητα μέσω μιας αρχιτεκτονικής προσέγγισης που συνδυάζει πρωτοπόρες ιδέες, καινοτόμο σκέψη, υπευθυνότητα και συνέπεια.

Στο στούντιο Ioulia Aslanidou, η αρχιτεκτονική αντιμετωπίζεται με σεβασμό στη λεπτομέρεια μέσω του εργονομικού custom σχεδιασμού πάντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε έργου. Η πολυμορφία των υλοποιημένων project, -έργα ξενοδοχειακού και τουριστικού χαρακτήρα, κατοικίες, κτιριακά συγκροτήματα, καταστήματα λιανικής και εστίασης-, αποδεικνύει έμπρακτα την εμπειρία προσέγγισης και διεκπεραίωσης διαφορετικών κατηγοριών έργων. Το studio αναλαμβάνει πλήρως τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων από τις αρχιτεκτονικές μελέτες, το interior design έως και την κατασκευή τους. Αποτέλεσμα: η εξασφάλιση της αρχιτεκτονικής αρμονίας και σχεδιαστικής αρτιότητας σε κάθε έργο που υπογράφει.

ΤΗΕ PORTFOLIO

• Ennea Rooftop Bar - Monasty Hotel

olgadeikou-128-of-281-copy-z17j5.jpg


Στον 9ο όροφο του 5* ξενοδοχείου Monasty, όντας άμεσα συνδεδεμένο με τη σχεδιαστική γραμμή της ξενοδοχειακής μονάδας “Autograph Collection by Marriott”, το έργο αναδεικνύει την αίγλη του βυζαντινού κόσμου, μέσα από το minimal ύφος του. Καμπύλες γραμμές συνδυάζονται με γραμμικά στοιχεία δημιουργώντας οπτικές εναλλαγές, ενώ η χρήση φυσικών υλικών προκαλεί το αίσθημα της ζεστασιάς και της φιλοξενίας.

• Συγκρότημα κατοικιών Σπάτα

2-copy.jpg


Το συγκεκριμένο συγκρότημα κατοικιών διαθέτει εννιά διαμερίσματα, κοινόχρηστη αυλή στο πίσω μέρος, χώρο barbeque και επαρκείς θέσεις parking. Σχεδιασμένο με έμφαση στην εργονομία, συνδυάζει εξωτερικά υλικά της νέας εποχής, όπως το μέταλλο ή το σκυρόδεμα με το ξύλο. Τα διαμερίσματα αναπτύσσονται σε τρεις ορόφους, με τέσσερις διαφορετικές κύριες εισόδους, δίνοντας μία επιπλέον αίσθηση ιδιωτικότητας στους κατοίκους. 

Beyond Building, It’s Art

Info: Μητροπόλεως 40, τηλ.: 2310279299, 6980715688, iouliaaslanidou.gr, Instagram: @aslanidou_architecture

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023