fbpixel

Search icon
Search
Το Anantara Grand Hotel στο Άμστερνταμ φέρνει το "indigenous luxury" στην Ευρώπη
DESIGN NEWS

Το Anantara Grand Hotel στο Άμστερνταμ φέρνει το "indigenous luxury" στην Ευρώπη

Το ιστορικό κτίριο έλαβε ένα απίστευτα εντυπωσιακό make-over


Το Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam είναι ένα από τα πιο διάσημα πολυτελή ξενοδοχεία στο Άμστερνταμ. Ενώ το ακίνητο ιδρύθηκε ως ένα ταπεινό καφενείο του 19ου αιώνα, έχει γίνει πλέον ένα από τα μεγαλοπρεπέστερα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας. Μπορείτε να χαθείτε στις αίθουσές του, με κάθε βήμα και στροφή τους να επιφυλάσσουν υπέροχες εκπλήξεις. 

Το Anantara Grand Hotel Krasnapolsky στο Άμστερνταμ έκανε ένα soft opening τον περασμένο Απρίλιο και υποδέχεται τους επισκέπτες, ενώ βάζει τις τελευταίες πινελιές στην τελική δόση των δωματίων, των σουιτών και ορισμένων κοινόχρηστων χώρων.

505997374.jpg

Τοποθεσία

Το ξενοδοχείο διαθέτει την πιο περιζήτητη τοποθεσία στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Dam με θέα το Βασιλικό Παλάτι και λίγα λεπτά με τα πόδια από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, τα μουσεία και τις εμπορικές περιοχές. Η πλατεία είναι επίσης μία από τις κύριες αρτηρίες για τα τραμ, ενώ ο σταθμός Rokin του μετρό απέχει δευτερόλεπτα. Στα κοντινά αξιοθέατα περιλαμβάνονται το Σπίτι της Άννας Φρανκ και το Rijksmuseum. 

505997348.jpg

Στιλ & χαρακτήρας

Το ιστορικό ξενοδοχείο πέντε αστέρων προέκυψε από το νέο πολωνικό καφενείο (Nieuwe Poolsche Koffiehuis), το οποίο αγοράστηκε το 1856 από τον Adolph Wilhelm Krasnapolsky. Στην εποχή του, ο ήταν πρωτοπόρος - έχτισε το δικό του σφαγείο, πρόσθεσε ηλεκτρικά φώτα και ακόμη και το δικό του εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας - αλλά το κομμάτι της αντίστασής του ήταν αναμφίβολα ο Χειμερινός Κήπος, ένα πανύψηλο θερμοκήπιο με θολωτή οροφή και φοίνικες στη μέση του ξενοδοχείου. Υπάρχει ακόμα και σήμερα και, με το χαρακτηριστικό ασπρόμαυρο δάπεδο από σκακιέρες, παραμένει ένα κομψό κεντρικό στοιχείο της ανακαίνισης και του rebranding του Anantara.

Μέχρι το 2022, χαρακτηριζόταν ως ιδιοκτησία της NH, οπότε η εταιρεία το ανύψωσε και το ανακαίνισε σε μία από τις premium επιχειρήσεις της Anantara. Επενδύθηκε μια περιουσία για την αναβάθμισή του ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προσδοκίες για ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Δεν έχει τίποτα το μπουτίκ - διαθέτει 402 δωμάτια και τα πάντα είναι γυαλιστερά, με σύγχρονα γλυπτά και ασπρόμαυρες φωτογραφίες να διακοσμούν τους ισόγειους χώρους και τους μακρόστενους διαδρόμους. Αυτοί οι διάδρομοι σε στιλ αστρόπλοιου σε μπεζ χρώμα συνεχίζονται για χιλιόμετρα, με τις σκάλες να καταλήγουν συχνά σε αδιέξοδα, κάνοντάς σας να αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε μέσα σε έργο τέχνης του Escher. Τα εστιατόρια και τα μπαρ μοιάζουν εντελώς ασύνδετα μεταξύ τους, συμβάλλοντας στην αίσθηση ότι αυτό το ξενοδοχείο στεγάζει ένα σύνολο προσωπικοτήτων.

a9191cafdd3d2a5bb996f125489a912baaec07ec.webp

Πλούσιες γεύσεις σε ένα εκπληκτικό περιβάλλον

Στα πρώτης κατηγορίας εστιατόρια στο Άμστερνταμ του Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam το φαγητό είναι μια γιορτή για όλες τις αισθήσεις. Θαυμάστε τη θέα στην πλατεία Dam Square με απογευματινό τσάι και σαμπάνια στο Grand Café Krasnapolsky. Ξεκινήστε ένα ταξίδι ανακάλυψης με ένα μενού γευσιγνωσίας από τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ και απολαύστε βραβευμένα κοκτέιλ στο μυστικό αυτό κρησφύγετο. Εκτός αυτού, το βραβευμένο Anantara Spa με χαλαρωτικές θεραπείες είναι must-try!

anantaragrandhotelkrasnapolskyamsterdamspaoutdoorrelaxationareajph.jpg

Asian expansion

Το Μάιο που άνοιξε επίσημα το ξενοδοχείο, ολοκληρώθηκε ένα έργο 18 μηνών που επιβλέπει ο γενικός διευθυντής Arne Heuwekemeijer, που είναι γεννημένος στο Άμστερνταμ και επιστρέφει στην πατρίδα του μετά από 19 χρόνια εργασίας σε πολυτελή ξενοδοχεία στην Ασία. Υπάρχουν πλέον επτά ξενοδοχεία Anantara στην Ευρώπη - μια επέκταση που ξεκίνησε το 2016 με την εξαγορά δύο ξενοδοχείων Tivoli στην Πορτογαλία, τα οποία άνοιξαν το 2019, και συνεχίστηκε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους με το πρώτο ξενοδοχείο στη Γαλλία - το ξενοδοχείο Belle Epoque Anantara Plaza Nice με θέα στην Promenade des Anglais.

Από το 2001 που ξεκίνησε ως μια ιδιαίτερα ασιατική μάρκα στην Ταϊλάνδη, η Anantara μέσα σε μόλις 22 χρόνια επεκτάθηκε στις Μαλδίβες, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Σήμερα υπάρχουν 47 Anantara σε 27 χώρες. Και, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει ακίνητα στην Αμερική, ψηφίστηκε πέρυσι από την USA Today ως η καλύτερη μάρκα πολυτελών ξενοδοχείων στον κόσμο.