fbpixel

Search icon
Search
Το 56 m2 διαμέρισμα της interior designer Lucy Mayers στο Λονδίνο είναι μια ωδή στον μαξιμαλισμό
INTERIORS

Το 56 m2 διαμέρισμα της interior designer Lucy Mayers στο Λονδίνο είναι μια ωδή στον μαξιμαλισμό

Έντονα χρώματα και εκλεπτυσμένα pieces κάνουν κάθε χώρο να μοιάζει με εικαστικό δρώμενο


Πολλές φορές, είναι η αλήθεια ότι κάνουμε λόγο για την κατάλληλη ισορροπία και την απομάκρυνση του οπτικού θορύβου μέσω της εσωτερικής διαμόρφωσης της κατοικίας μας. Στο σημερινό μας ταξίδι στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας και στη δυτική πλευρά του Kensington, έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο  eclectic μικρό apartment της interior designer Lucy Mayers, το οποίο ξεχωρίζει για τη μαξιμαλιστική του φιλοσοφία. Με ενδιαφέροντες και έξυπνους τρόπους, κάθε χώρος παραδίδει εντατικά μαθήματα στο πως να δημιουργήσουμε μια ήρεμη ατμόσφαιρα μέσα από διακοσμητικά pieces, τα οποία ακολουθούν πιστά την κουλτούρα της υπερβολής. 

Α house like a jewel box

11.webp

Όταν πρωτογνώρισε το σπίτι της η Lucy Mayers, κανένα στοιχείο από τη διαμόρφωσή του δεν θύμιζε τη σημερινή του κοσμοπολίτικη μορφή. Οι τοίχοι διακρίνονταν από απαλές γήινες αποχρώσεις και ο μινιμαλισμός βρισκόταν σε πρώτο πλάνο. Η προσωπική της πεποίθηση και επιθυμία να αλλάξει το κεντρικό concept του είχε άμεση σχέση με μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα που είχε στο μυαλό της: Να μεταμορφώσει την κατοικία, κάνοντάς την να θυμίζει ένα κομψό κουτί που περιέχει κοσμήματα. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσε να αποκτήσει κάθε δωμάτιο τη ζωντάνια και την αισθητική ταυτότητα που σύμφωνα με την ίδια θα ήταν τα ιδανικά του.

Τhe 56m2 challenge 

220526-lucy-dovemews3516.webp

Προχωρώντας στη διαδικασία μεταμόρφωσης, το μεγαλύτερο στοίχημα ήταν τα τετραγωνικά του διαμερίσματος. Καλύπτοντας μόλις 56m2, κρίθηκε απαραίτητο το σπίτι να ανακαινιστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να ξεχνάει η ίδια, αλλά και οι προσκεκλημένοι της τον συγκεκριμένο αριθμό. Πρώτο βήμα ήταν να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις και αναβαθμίσεις στην υλικοτεχνική υποδομή, ένας παράγοντας, ο οποίος θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στους κανόνες λειτουργικότητας των χώρων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αλλαγή στο living room, το οποίο λειτουργεί πλέον ως υπνοδωμάτιο, ενώ η κουζίνα και η πρώην κρεβατοκάμαρα μετατράπηκαν σε ένα ενιαίο σαλόνι που ανοίγει στη βεράντα του τελευταίου ορόφου. Με κεντρικό κίνητρο να επικρατήσει η αίσθηση της ανοιχτωσιάς, τα περιττά ντουλάπια στο διάδρομο αφαιρέθηκαν, ώστε να υπάρχει περισσότερος χώρος σε κάθε δωμάτιο.

The smart balance 

21.webp

Η τελική εικόνα είναι συνώνυμη της έξυπνης αισθητικής ισορροπίας, χάρη στους εξεζητημένους συνδυασμούς των απαλών χρωματικών παλετών με τολμηρές και θεατρικού χαρακτήρα διακοσμητικές προσθήκες. Σε ένα εσωτερικό που «φωνάζει», όπως αυτό, η Lucy σημειώνει ότι βοηθάει να υπάρχουν επαναλαμβανόμενα μοτίβα σε όλο το χώρο, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο μια αίσθηση συνοχής. Αντιπροσωπευτικό δείγμα στη διαδικασία αυτή είναι τα βαθιά μπλε, πράσινα και ζεστά κόκκινα, τα οποία έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε κάθε δωμάτιο, συνθέτοντας με έναν πρωτόγνωρο τρόπο ένα άκρως ηρεμιστικό σκηνικό. 

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες της εντυπωσιακής κατοικίας στη gallery! 

Source: House & garden

Photos: Boz Gagovski