fbpixel

Search icon
Search
Timeless design: Tips για να δημιουργήσετε μια διαχρονική διακόσμηση στην κατοικία σας
INTERIORS

Timeless design: Tips για να δημιουργήσετε μια διαχρονική διακόσμηση στην κατοικία σας

All time classic ιδέες & λύσεις για κάθε decor lover


Η διαχρονικότητα αποτελεί έναν «θησαυρό» που αν καταφέρετε να τον αποκτήσετε δεν θα προβληματιστείτε ποτέ για το οτιδήποτε, γιατί το timeless look είτε αφορά την ενδυμασία είτε την διακόσμηση της κατοικίας μας, έχει την δύναμη να ξεπεράσει όλες τι τάσεις που κυριαρχούν. Πολλά στοιχεία μας πείθουν πως η all time classic διακόσμηση ταιριάζει σε κάθε τύπο κατοικίας, καθώς όχι μόνο αντέχει στο πέρασμα του χρόνου, αλλά αντικατοπτρίζει ακόμα και το προσωπικό μας στυλ χωρίς να ξεπερνάει τις μοντέρνες και σύγχρονες θεματολογίες.

Εάν θέλετε και εσείς να πετύχετε μια αβίαστα διαχρονική διακόσμηση στον χώρο σας, προσδίδοντάς του μια ευχάριστη νότα ακολουθήστε τις παρακάτω προτάσεις!

Προτιμήστε φυσικά αντικείμενα

timeless-5.png

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τον λόγο που όσες φορές και να επισκεφτείτε την φύση δεν θα την βαρεθείτε ποτέ; Εάν όχι, είναι απόλυτα φυσιολογικό γιατί η απάντηση είναι πως δεν την έχετε βαρεθεί και ούτε θα κουραστείτε ποτέ να την βλέπετε και να την απολαμβάνετε! Όσα περισσότερα φυσικά αντικείμενα τοποθετήσετε στον χώρο σας τόσο πιο γρήγορα θα έρθετε σε «επαφή» με την φύση. Τι υλικά θα σας προσφέρουν αυτό το μοναδικό συναίσθημα; Μια ιδιαίτερη επιλογή είναι το ξύλο είτε το προτιμήσετε στην κατασκευή του δαπέδου σας είτε σε διακοσμητικά στοιχεία -όπως το αγαπημένο σας coffee table όπου περνάτε τις περισσότερες ώρες τις ημέρας απολαμβάνοντας το καφεδάκι σας, το dining table σας, bowls ή γενικά διακοσμητικά που να τηρούν την ιδιαίτερη φιλοσοφία του “wabi-sabi”, που προωθεί ένα πολύ ξεχωριστό μήνυμα την ομορφιά στην ατέλεια. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε διάφορα υφάσματα που να είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά –όπως το βαμβάκι, καθώς και να προσθέσετε πολλά φυτά εσωτερικού χώρου, χαρίζοντάς σας ηρεμία και γαλήνη.

Επιλέξτε έπιπλα με λειτουργικότητα

timeless-1.png

Η λειτουργικότητα είναι το Α και το Ω σε έναν χώρο. Σκεφτείτε πως εάν κυριαρχεί μόνο η αισθητική χωρίς πρακτικά κομμάτια, δεν θα μπορείτε να χαλαρώνετε σωστά μετά από τις δύσκολες μέρες γεμάτες υποχρεώσεις. Αντιθέτως θα προκαλείται στο εαυτό σας πολλά αρνητικά συναισθήματα -όπως το άγχος και η πίεση! Για να το αποφύγετε δεν θα χρειαστείτε πολλά πράγματα, παρ’ μόνο λίγο από τον χρόνο σας για να δημιουργήσετε ένα στοχευμένο home plan. Πιο συγκεκριμένα, εάν διαθέτετε μικρούς χώρους καλό είναι να επιλέξετε down-to-earth furniture και να χρησιμοποιείτε έπιπλα ή αντικείμενα με πολλαπλές χρήσεις – όπως εάν θέλετε ένα τραπέζι στην κουζίνα για να απολαύσετε το γεύμα σας, αλλά ταυτόχρονα θέλετε να το χρησιμοποιήσετε και σαν home office για να κάνετε την δουλειά σας, πρέπει να επιλέξετε κάτι το οποίο θα ικανοποιεί αυτές τις ανάγκες. Plus, στην αγορά κυκλοφορούν έπιπλα τα περισσότερα από τα οποία ακολουθούν πιστά τις τάσεις γι' αυτό θα πρέπει να κάνετε την έρευνα σας με ιδιαίτερη προσοχή και να διαλέξετε μια timeless απόχρωση, με στόχο να εξετάσετε αν σας προσφέρει αυτό που πραγματικά έχετε ανάγκη – όπως η άνεση και η χαλάρωση.

Ακολουθήστε τον κανόνα “Less is more”

timeless-2.png

Η φράση “Less is more” έχει την τάση να μας σώζει γενικά από διάφορες καταστάσεις. Είτε η κατοικία μας είναι πολύ μικρή είτε πολύ μεγάλη, ότι κι αν συμβαίνει, πάντα το να έχουμε λιγότερα βοηθάει! Δεν είναι απαραίτητο να είμαστε όλοι μας μινιμαλιστές, αλλά καλό είναι να διαθέτουμε αντικείμενα που πραγματικά χρειαζόμαστε και μας προσφέρουν χαρά. Πως μπορούμε να το καταφέρουμε; Κάνοντας σωστή επιλογή στα χρώματα και στα έπιπλα! Επιλέξτε γήινες αποχρώσεις και ταυτόχρονα διαλέξτε βασικά έπιπλα – όπως ένας καναπέ και δίπλα του ένα απλό coffee table και εάν θέλετε να του δώσετε extra δόση μαξιμαλισμού, προσθέστε μαξιλάρια με διάφορα prints και pop χρώματα, καθώς και τοποθετήστε πάνω από το τραπεζάκι deco books.

Πείτε «ναι» στις neutral αποχρώσεις

timeless-3.png

Σίγουρα ένας λαμπερός κοραλλί τοίχος ή οι τολμηρές λωρίδες μπορεί να δημιουργούν έναν χώρο φιλόξενο και διασκεδαστικό, αλλά μην ξεχνάτε πως οι τάσεις εξασθενούν γρήγορα. Αυτό σημαίνει πως εάν θέλετε ένα διαχρονικό αποτέλεσμα, που να παραμένει όμορφο όλες τις εποχές του χρόνου είτε χειμώνας είναι είτε καλοκαίρι θα πρέπει να προτιμήσετε ουδέτερα χρώματα – όπως οι μπεζ τόνοι, το απαλό γκρι και το λευκό. Οι γήινες αποχρώσεις μπορεί να μοιάζουν με βαρετά χρώματα, αλλά η απλότητα τους θα σας προσφέρει αυτό που ζητάτε, την διαχρονικότητα! Πως μπορείτε να τους προσδώσετε παραπάνω ενδιαφέρον και στυλ; Με την επιλογή φωτεινών χρωμάτων ή διάφορων γεωμετρικών μοτίβων σε μαξιλάρια, με ένα έργο τέχνης γεμάτο με ζεστές αποχρώσεις – όπως το κεραμιδί, το καφέ, το μουσταρδί και το navy blue, ακόμα και με την τοποθέτηση τολμηρών χρωμάτων σε κουρτίνες.

Δώστε βάση στην ποιότητα

timeless-4.png

Η ποιότητα αποτελεί πρωτεύον στοιχείο στην ζωή μας. Αυτό το καταλαβαίνουμε με πολλούς τρόπους, σκεφτείτε τους ανθρώπους που έχετε στην ζωή σας, την διατροφή σας, τα ρούχα σας, καθώς και τα έπιπλα που χρησιμοποιείτε στην διακόσμηση σας, αν αυτά έχουν υψηλή ποιότητα σας προσφέρουν όμορφα συναισθήματα και ασφάλεια. Άρα, αντιλαμβάνεστε τη σημαντικότητα της. Όσο πιο καλή ποιότητα έχει ένα αγαθό τόσο περισσότερο αντέχει στον χρόνο. Μπορείτε να κάνετε έρευνες σε διάφορα φυσικά και διαδικτυακά καταστήματα, ακόμα και σε vintage, να ψάξετε με προσοχή τα υλικά τα οποία είναι κατασκευασμένα, όπως εάν επιλέξετε δέρμα είτε σε μια πολυθρόνα είτε σε έναν καναπέ, θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί, γιατί το δέρμα με το πέρασμα του χρόνου φθείρει και φυσικά αυτό θα δώσει άλλη εντύπωση στον χώρο. Τέλος, αυτό είναι ένα πολύ θετικό χαρακτηριστικό, διότι αν δώσουμε περισσότερη βάση στην ποιότητα και όχι τόσο στην ποσότητα, θα μειωθεί η υπερκατανάλωση.