fbpixel

Search icon
Search
Sex Education: Τι υποδηλώνει η σπάνια σεξουαλική επαφή σε ένα ζευγάρι;
PSYCHOLOGY

Sex Education: Τι υποδηλώνει η σπάνια σεξουαλική επαφή σε ένα ζευγάρι;

Ένα θέμα που απασχολεί όλο και περισσότερα άτομα


Μια από τις βασικότερες απορίες τις οποίες αρκετοί άνθρωποι εκφράζουν είναι το πόσο συχνά πρέπει ένα ζευγάρι να κάνει σεξ, έτσι ώστε να θεωρείται φυσιολογικό. Εκθέτοντας κάποιες από τις βαθύτερες ανασφάλειες σχετικά με τις στενές συντροφικές σχέσεις, η συγκεκριμένη ερώτηση βάζει σε μια νοητή ζυγαριά όλα αυτά που έχετε κατά καιρούς ακούσει από φίλους αλλά και όλα αυτά που φαντάζεστε ως θεμιτά. Φυσικά, εστιάζοντας αποκλειστικά στην ποσότητα, αυτό που πολλές φορές αγνοείται από τους συντρόφους είναι το γεγονός της ποιότητας και της ικανοποίησης. 

Τhe Potential

milan-popovic-fhvpa4-fpu8-unsplash-Gbuup.jpg

Όλα ξεκινούν από το γεγονός πως δυο παρτενέρ μπορεί να έχουν διαφορετική όρεξη και να αντιλαμβάνονται τη συχνότητα εντελώς διαφορετικά. Η χαμηλή επιθυμία και η ασυμφωνία παρόλα αυτά δεν υποδηλώνουν πάντα ένα άλυτο πρόβλημα. Με τους Αμερικανούς να υποστηρίζουν σε πρόσφατη έρευνα πως η σεξουαλική επαφή μια φορά την εβδομάδα τους καθιστά χαρούμενους και με τα παντρεμένα ζευγάρια να δηλώνουν πως αυτή η συχνότητα εμφανίζεται μειωμένη, ίσως έφτασε η στιγμή για να κάνετε μια πιο συνειδητοποιημένη συζήτηση τόσο με τον σύντροφό σας όσο και με τον ίδιο σας τον εαυτό.

The Reason it Matters

lauren-richmond-ciw0zzb-oxs-unsplash.jpg

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, η συχνότητα αποτελεί μια από τις «αγαπημένες» απορίες, καθώς είναι ο μόνος απτός τρόπος να συγκριθείτε με τους γύρω σας. Τόσο απλά. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό να κατανοήσετε πως περισσότερη σημασία δίνεται -από τους ειδικούς- στους λόγους αποχής παρά στην ίδια την αποχή. Αυτό συμβαίνει καθώς πλέον δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που συνειδητά επιλέγουν το είδος μιας Sexless Relationship. Mε αυτό τον όρο να ακούγεται όλο και συχνότερα μπορείτε να κατανοήσετε πως μια τέτοια περίπτωση -η οποία είναι αποδεκτή και από τα δύο μέλη- είναι απολύτως σωστή.

The Reasons

allef-vinicius-htbiig5xv30-unsplash.jpg

Ασυμφωνία: Αν και οι ταινίες του Hollywood υποστηρίζουν το αντίθετο, οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να μην έρχονται σε σεξουαλική επαφή όταν είναι θυμωμένοι ή λυπημένοι. Αυτό, φυσικά, ισχύει για τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν χρόνιους καυγάδες, οι οποίοι οφείλονται σε μια ασυμφωνία χαρακτήρων. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, άλλωστε, η επιθυμία να μη μπορεί να ανακάμψει μέσα από πληγωμένα συναισθήματα.

Υγιεινή: Εάν θέλετε να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, σίγουρα θα παραδεχτείτε πως έχετε ακούσει ή βιώσει κάποια ιστορία που αφορά «υψηλότερα standards». Μάλιστα, οι περισσότεροι παρτενέρ, για να μη φέρουν σε δύσκολη θέση τους συντρόφους τους προτιμούν να μην εκφράζονται και να απέχουν. Έτσι, σε κάποια τέτοια περίσταση, εάν η μυρωδιά, η υφή ή η καθαριότητα του ανθρώπου που έχετε δίπλα σας, αποτελεί πρόβλημα, μη διστάσετε να μιλήσετε.

Το μενού: Οι άνθρωποι που είναι κάποιο καιρό μαζί γνωρίζουν μεταξύ άλλων τα γούστα του συντρόφου τους στο φαγητό, τις ταινίες που απολαμβάνουν καθώς και το στιλ των ρούχων που επιλέγουν. Και παρόλα αυτά δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που λόγω συστολής αρνούνται να ρωτήσουν τις σεξουαλικές προτιμήσεις του παρτενέρ τους. Με αυτό τον τρόπο, η σεξουαλική επαφή διατηρείται σε ένα επίπεδο, όπου κάποιος από τους δυο μπορεί να μην την απολαμβάνει στο μέγιστο.

Αντιστροφή: Ερχόμενο σε πλήρη αντίθεση με την παραπάνω παραδοχή, αυτό το fact δηλώνει πως παρότι οι σεξουαλικές επιθυμίες των συντρόφων είναι γνωστές, κάποιος από τους δυο -ή και οι δύο- δεν επιθυμεί να τις ικανοποιήσει. Έτσι, μέσα από συνεχόμενη άρνηση φτάνει τελικά η στιγμή που η συχνότητα της πράξης μειώνεται ή ακόμη και σταματά.

Αυτοπεποίθηση: Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, το βάρος σας ή την εξωτερική σας εμφάνιση, εάν εσείς οι ίδιοι δεν αισθάνεστε καλά μέσα στο σώμα σας, τότε αυτό θα αποτελέσει ένα εμπόδιο και στη σεξουαλική σας ζωή. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πως το δικαίωμα στην ευχαρίστηση είναι αναφαίρετο και πως η επικοινωνία με τον σύντροφό σας για τα θέματα που σας προβληματίζουν θα σας βγάλει από κάθε «αδιέξοδο». 

Είναι σημαντικό να θυμάστε πάντα ότι το ικανοποιητικό σεξ, ακόμα και αν είναι μία φορά τον μήνα, μπορεί να είναι προτιμότερο από αυτό που θα γίνει μία φορά την εβδομάδα, αλλά δε θα σας προκαλέσει σεξουαλική ευχαρίστηση ή συναισθήματα οικειότητας κι εγγύτητας. 

Είστε οι επιλογές σας, τα θέλω σας και όλα αυτά που καθημερινά σας κάνουν ξεχωριστούς!