fbpixel

Search icon
Search
Τι είναι το "Beaver Moon" και τι σημαίνει για σας;
LIFE & CAREER

Τι είναι το "Beaver Moon" και τι σημαίνει για σας;

Έρχεται στις 27 Νοεμβρίου


Η πανσέληνος φωτίζει τον ουρανό μας κάθε μήνα, με την κάθε μία να έχει το δικό της αστρολογικό νόημα - και το "φεγγάρι του κάστορα" του Νοεμβρίου δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Κάθε πανσέληνος έχει ένα συγκεκριμένο όνομα, από το "φεγγάρι του λύκου" του Ιανουαρίου έως το "ψυχρό φεγγάρι" του Δεκεμβρίου.

 Σύμφωνα με τους astrologists, η ονομασία αυτή έχει τις ρίζες της στις παραδόσεις και τις πρακτικές ορισμένων φυλών των ιθαγενών της Αμερικής και αργότερα υιοθετήθηκε από τους Ευρωπαίους αποίκους. Το φεγγάρι του κάστορα συνδέεται με την εποχή του χρόνου που οι κάστορες αρχίζουν να βρίσκουν καταφύγιο στις φωλιές τους, έχοντας συγκεντρώσει αρκετή τροφή για να αντέξουν τον χειμώνα. 

Ετοιμαστείτε, γιατί το φεγγάρι του κάστορα του 2023 πλησιάζει

Πότε είναι το φεγγάρι του κάστορα;

Η επόμενη πανσέληνος κάστορα θα φτάσει στην πλήρη του ισχύ στις 9:16 π.μ. ώρα Ελλάδας τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023. Έτσι, μπορεί να μην είναι ακριβώς εύκολο να το εντοπίσετε, αλλά κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά καθώς θα πηγαίνετε στο γραφείο τη Δευτέρα - μπορεί και να το εντοπίσετε!

Από που προέρχεται η ονομασία του;

Η πανσέληνος του Νοεμβρίου πιστεύεται ότι ονομάζεται φεγγάρι του κάστορα λόγω της υποχώρησης του ζώου ενόψει του χειμώνα - αν και άλλοι πιστεύουν ότι προέρχεται από τις παραδόσεις των Ινδιάνων της Αμερικής. Αυτή ήταν ιστορικά η εποχή που έστηναν παγίδες κάστορα πριν παγώσουν οι βάλτοι, για να εξασφαλίσουν την προμήθεια ζεστών γουναρικών για το χειμώνα.

shutterstock-2243058069.jpg

Ποιο είναι το πνευματικό νόημα της πανσέληνου το 2023;

Φέτος, το φεγγάρι του Κάστορα βρίσκεται στους Διδύμους. Σύμφωνα με τους αστρολόγους, αυτό σημαίνει:

  • Ενισχυμένη επικοινωνία και μάθηση: Η Πανσέληνος στους Διδύμους φέρνει ένα κύμα πνευματικής περιέργειας και την επιθυμία να εκφράσετε τις ιδέες σας πιο αποτελεσματικά. Είναι η καλύτερη στιγμή για να συμμετάσχετε σε συζητήσεις, να εξερευνήσετε νέες έννοιες και να αγκαλιάσετε διαφορετικές προοπτικές.
  • Κοινωνική αλληλεπίδραση και ευελιξία: Αυτή η περίοδος ευνοεί τις αυξημένες κοινωνικές δραστηριότητες και τη δικτύωση. Η διττή φύση των Διδύμων ενθαρρύνει επίσης την προσαρμοστικότητα και την αναγνώριση πολλαπλών απόψεων σε κάθε κατάσταση.
  • Εξισορρόπηση των συναισθημάτων με τη λογική: Η Πανσέληνος αναδεικνύει την ανάγκη εξεύρεσης ισορροπίας μεταξύ συναισθηματικών αντιδράσεων και λογικής σκέψης, προτρέποντας σε προβληματισμό σχετικά με την αποτελεσματικότητα της προσωπικής επικοινωνίας και των διαδικασιών λήψης αποφάσεων.

Αυτή η πανσέληνος μπορεί επίσης να φέρει μαζί της κάποιες αλλαγές στη σχέση και την καριέρα σας

Το παιχνίδι των σχέσεών σας πρόκειται να πάρει μια ώθηση "turbo". Η επικοινωνία είναι το κλειδί, και αυτή τη στιγμή είναι σαν να σας έχουν δώσει ένα χρυσό μικρόφωνο. Κουβεντιάστε με το σημαντικό σας πρόσωπο, βουτήξτε βαθιά σε αυτές τις συζητήσεις για το "τι θα γινόταν αν" ή απλά συζητήστε σαν να μην υπάρχει αύριο. Οι σχέσεις σας αποζητούν αυτές τις πραγματικές συζητήσεις.

shutterstock-2159105175.jpg

Όσο για την καριέρα σας, η επικοινωνία παραμένει σημαντική και εδώ

Αυτή η επιρροή των Διδύμων είναι η φάση της λεκτικής σας υπερδύναμης - ιδανική για να πετύχετε τις παρουσιάσεις, να γοητεύσετε τις διαπραγματεύσεις και να δημιουργήσετε μηνύματα μάρκετινγκ που κάνουν θραύση. Δικτύωση; Αυτή είναι η στιγμή για το κόκκινο χαλί σας. Χαμογελάστε σε κλαδικές εκδηλώσεις, μπείτε σε αυτά τα DMs του LinkedIn και ίσως ακόμη και να στείλετε ένα ή δύο πνευματώδη tweet

Γιατί το φεγγάρι του κάστορα αποκαλείται μερικές φορές "πένθιμο φεγγάρι";

Δεδομένου ότι το φεγγάρι του Νοεμβρίου είναι η τελευταία πανσέληνος πριν από το χειμερινό ηλιοστάσιο, ορισμένοι το αποκαλούν "φεγγάρι του πένθους" - και σύμφωνα με τις παγανιστικές παραδόσεις, είναι η ώρα να αφήσουμε πίσω μας τα προβλήματα ή τη θλίψη του παρελθόντος και να προσβλέπουμε σε μια νέα εποχή και σύντομα σε ένα νέο έτος.

Πότε είναι η επόμενη πανσέληνος;

Η πανσέληνος που ακολουθεί την πανσέληνο του Νοεμβρίου είναι η "ψυχρή πανσέληνος" του Δεκεμβρίου, η οποία ονομάστηκε έτσι λόγω των κρύων νυχτών της χειμερινής περιόδου. Θα φτάσει στο αποκορύφωμά της στις 27 Δεκεμβρίου 2023.