fbpixel

Search icon
Search
Tι δείχνουν για εσάς τα χρώματα που επιλέγετε στα ρούχα
PSYCHOLOGY

Tι δείχνουν για εσάς τα χρώματα που επιλέγετε στα ρούχα

Ανακαλύψτε και δείτε τις μέχρι πρότινος επιλογές σας με άλλο μάτι


Είναι γεγονός ότι πολλές φορές μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να περάσουμε διάφορα μηνύματα μέσω αυτής, ακόμα και άθελά μας. Ας μην ξεχνάμε ότι η ψυχολογία μας παίζει σχεδόν σε όλες τις καταστάσεις ρόλο στη ζωή μας, και η επιλογή των outfits μας δεν μπορούσε να μην είναι μια αυτές. Γι' αυτό κι εμείς ξεχωρίσαμε τι ακριβώς σημαίνουν τα χρώματα που ξεχωρίζουμε και συχνά επιλέγουμε στα ρούχα μας και φυσικά τι δείχνουν αυτά για την προσωπικότητά μας. 

Ανακαλύψτε τι αποκαλύπτουν για εσάς οι επιλογές σας στην χρωματική παλέτα!

Μαύρο

5-TWwDa.jpg

Το μαύρο τείνει να είναι το χρώμα, που επιλέγουν οι περισσότεροι άνθρωποι στα ρούχα τους– γεγονός που γίνεται κατανοητό, αφού είναι εύκολο να συνδυαστεί με τα πάντα και να παραμένει κομψό όλες τις ώρες. Οι σκούρες αποχρώσεις εμπνέουν δυναμισμό, κυριαρχία και δείχνουν ένα πρόσωπο αυστηρό, που ξέρει τι θέλει μέσα στο χώρο. Ωστόσο, μπορεί να φέρουν αρνητικές σκέψεις, καθώς συχνά αναδεικνύουν επιθετικές διαθέσεις, σε αντίθεση με τις πιο χρωματιστές «ζωντανές» επιλογές.

Κίτρινο

shutterstock-1290006127.jpg

Τα κίτρινα χρώματα στα ρούχα υποδεικνύουν ένα «ανώτερο» μυαλό, που μπορεί να συγκεντρωθεί εύκολα και να επιτύχει το στόχο του. Οι τύποι προσωπικότητας που προτιμούν τη συγκεκριμένη απόχρωση τείνουν να έχουν τάσεις διαφυγής, χωρίς απαραίτητα να είναι ντροπαλοί και εσωστρεφείς. Είναι δύσκολο να «δαμάσουμε» αυτούς τους ανθρώπους. «Λογική» και «συνέπεια» είναι δύο επίθετα που χαρακτηρίζουν τον τύπο προσωπικότητας, που προτιμά το κίτρινο χρώμα στα ρούχα.

Πορτοκαλί

shutterstock-762171544.jpg

Πρόκειται για ένα από τα πιο «κοινωνικά» χρώματα της παλέτας. Τα άτομα που επιλέγουν το πορτοκαλί στα ρούχα τους δείχνουν συχνά εξωστρέφεια και αγάπη στους φίλους τους. Μάλιστα, ο τύπος προσωπικότητας, που το προτιμά είναι συνήθως πιο ευτυχισμένος σε επαγγέλματα, τα οποία περιλαμβάνουν συναντήσεις ομάδων και προωθούν την συμμετοχή πολλών ανθρώπων σε διάφορα projects.

Κόκκινο

shutterstock-581320522.jpg

Γνωρίζατε, ότι οι άνθρωποι τείνουν να ριψοκινδυνεύουν περισσότερο όταν έρχονται συχνά αντιμέτωποι με το κόκκινο χρώμα; Εάν σας ελκύουν οι κόκκινες αποχρώσεις στα outfit σας, τότε αυτό υποδηλώνει εξωστρέφεια, πάθος, ενέργεια και έναν τύπο προσωπικότητας, που επιθυμεί να ζει στο έπακρον. Οι άνθρωποι που αγαπούν τα κόκκινα ρούχα μπορεί επίσης να είναι επιθετικοί, ενεργητικοί και βιαστικοί, μιλώντας ελεύθερα για τα συναισθήματά τους. Ως επί το πλείστον, η επιλογή του κόκκινου, δείχνει ένα άτομο, που κρίνει χωρίς δεύτερη σκέψη τους ανθρώπους και δε φοβάται να εκφράζει τις απόψεις του.

Extra Tip: Όταν πρόκειται για κάποιο job interview, καλό θα ήταν να αποφύγετε το συγκεκριμένο χρώμα, καθώς μπορεί να μεταφέρει το λάθος μήνυμα στον συνομιλητή και εν δυνάμει εργοδότη σας.

Πράσινο

3-ew9Lj.jpg

Οι άνθρωποι που αγαπούν το πράσινο χρώμα στα ρούχα τείνουν να ζουν σε καλές γειτονιές, έχουν πολλούς φίλους και είναι αρκετά κοινωνικοί. Οι ίδιοι, είναι επίσης ιδιαίτερα φιλικοί προς το περιβάλλον και έχουν μια καλή αίσθηση ισορροπίας. Αυτοί οι τύποι προσωπικότητας επιτυγχάνουν να τρώνε υγιεινά και προσέχουν συνολικά τον εαυτό τους. Είναι πολύ προσεκτικοί σε ό,τι αφορά την κοινωνική τους θέση, τη φήμη και την οικονομική κατάσταση τους.

Μπλε

5-roF15.jpg

Το μπλε χρώμα στα ρούχα δείχνουν συχνά φρεσκάδα, γαλήνη και πίστη. Μερικές φορές, ο τύπος προσωπικότητας που επιλέγει το συγκεκριμένο χρώμα τείνει να είναι πνευματώδης και σαρκαστικός. Οι γυναίκες, που λατρεύουν τις μπλε αποχρώσεις στα outfits τους επιθυμούν να δημιουργήσουν έναν αέρα μυστηρίου γύρω τους, μαζί με έντονη επιβολή για την αίσθηση της μόδας.

Extra Tip: Επιλέξτε το navy blue για να δείξετε ότι τα έχετε όλα «υπό έλεγχο», καθώς αυτό απεικονίζει την ηρεμία, την αλήθεια, την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια.

Μoβ

6-2P1SM.jpg

Το μoβ χρώμα χρησιμοποιούταν αποκλειστικά από τους βασιλείς στο παρελθόν. Σήμερα, αναδεικνύει έναν τύπο προσωπικότητας, που έχει μεγάλη αγάπη για την τέχνη, τη δημιουργικότητα, αλλά και τη φαντασία. Οι άνθρωποι που επιλέγουν το συγκεκριμένο χρώμα, διακρίνονται επίσης από μια βαθιά σοφία και γνώση. Παράλληλα, είναι αρκετά γοητευτικοί, ωστόσο επιρρεπείς στην κυκλοθυμία τους.

Λευκό

3-vScLS.jpg

Το λευκό αποτελεί για αιώνες το Νο1 σύμβολο αγνότητας και καλοσύνης –γεγονός που εξακριβώνεται από την επιλογή του από εκατομμύρια νύφες στον κόσμο. Παρόλα αυτά, μπορεί να είναι εξίσου κομψό και εντυπωσιακό με το μαύρο. Οι λευκοί τόνοι αναδεικνύουν την απλότητα και την ακρίβεια, ενώ συνάμα παραμένουν «καθαροί». Η επιλογή του δείχνει έναν άνθρωπο ειλικρινή, με ξεκάθαρα και έντιμα συναισθήματα που δεν επιθυμεί να κρύβεται από τίποτα και κανέναν.