fbpixel

Search icon
Search
Thessaloniki's outdoor music: Οι πολυαναμενόμενες συναυλίες που θα απολαύσουμε στην πόλη
CITY VIBES

Thessaloniki's outdoor music: Οι πολυαναμενόμενες συναυλίες που θα απολαύσουμε στην πόλη

Ξένοι και Έλληνες καλλιτέχνες υπόσχονται να μας συνεπάρουν σε ένα αξέχαστο μουσικό καλοκαίρι


 Καλοκαίρι και συναυλία αναδεικνύουν με τον πιο ρομαντικό τρόπο τις ομορφιές της πόλης. Ο ήλιος δύει και υποδέχεται μαζί μας μελωδίες που γεννούν τις πιο μελωδικές και συγκινητικές αναμνήσεις. Η καρδιά της Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να καλωσορίσει το καλοκαίρι με τον πιο μαγικό και δημιουργικό τρόπο, προσκαλώντας μας να γίνουμε μέρος μιας ξεχωριστών μουσικών βραδιών. Ξένοι και Έλληνες καλλιτέχνες πρόκειται να μας συνεπάρουν σε ένα αξέχαστο κάλεσμα. Εμείς ήδη ξεχωρίσαμε μερικά από τα πολλά υποσχόμενα concerts που θα μας συντροφεύσουν στην αρχή του φετινού καλοκαιριού.

Let's take a look together!

Pink Martini στη Μονή Λαζαριστών

pink-martini-thumb.webp

Funky διάθεση, ερωτισμός και ατόφια φινέτσα διακρίνουν τη δημιουργική τους διαδρομή. Η πολυπληθής μπάντα Pink Martini καταφθάνει στη Θεσσαλονίκη, φέρνοντας τραγούδια από διαφορετικά μέρη του κόσμου, εποχές και στιλ και φτιάχνοντας το πιο μεθυστικό μουσικό κοκτέιλ του καλοκαιριού. Διαχρονικές τους επιτυχίες, αλλά και νέα τραγούδια από το καινούργιο τους άλμπουμ Thomas Lauderdale Meets the Pilgrims, θα μας συντροφεύσουν στη μουσική μας συνάντηση μαζί τους. 

Info: Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 25 - 27, Σταυρούπολη. Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 21:30. 

Ελευθερία Αρβανιτάκη Ελεωνόρα Ζουγανέλη Μαζί & το Καλοκαίρι στο θέατρο Γης

eleonora-eleftheria-mazi.webp

Δυο μελωδικές φωνές ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και ετοιμάζονται να μοιραστούν μαζί μας κομμάτια που συγκινούν, αλλά και εκείνα που χαρίζουν χαμόγελα. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, στη συνεργασία της χρονιάς, ανακοίνωσαν την πρώτη τους συναυλία για το Καλοκαίρι του 2023, στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Γης, μετά από το άκρως επιτυχημένο πρόγραμμα που παρουσίασαν τον χειμώνα, στη μουσική σκηνή VOX στην Αθήνα. Ένα πρόγραμμα, γεμάτο ένταση, πάθος και πολλή αγάπη υπόσχεται να κατακτήσει τις καρδιές μας. 

Info: Θέατρο Γης, Νταμάρι Τριανδρίας. Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 21:30.

Κωστής Μαραβέγιας Live στο Θέατρο Δάσους

maravegias-d5f.jpg

Ρομαντισμός, έξυπνο χιούμορ και εφηβική ανεμελιά διακρίνουν την ξεχωριστή καλλιτεχνική του ταυτότητα. Ο Κωστής Μαραβέγιας αποδείξει ότι είναι από εκείνους τους καλλιτέχνες που αγαπάει να εκφράζεται μέσα από τη μουσική και απολαμβάνει τις συναυλίες όσο και το κοινό που τον παρακολουθεί. Μια σειρά από πολύχρωμα πολιτισμικά μουσικά πάρτι, χάρη στις μοναδικές του ερμηνείες υπόσχονται να μας συνεπάρουν ξανά. Την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 στο Θέατρο Δάσους μας προσκαλεί να γίνουμε όλοι μια παρέα και να τραγουδήσουμε μαζί νέα και παλιά κομμάτια του που πάντα μας κάνουν να ανυπομονούμε για χορό. 

Info: Θέατρο δάσους, Δάσος Σέιχ Σου. Τετάρτη 31 Μαΐου στις 21:30. Τον Κώστα Μαραβέγια συνοδεύει η Ξένια Ντάνια. Μαζί τους: Νίκος Αγγλούπας (ηλεκτρικό μπάσο), Άγγελος Αγγελίδης (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Jim Staridas (τρομπόνι), Demian Gomez (drums και κρουστά), Χρήστος Καλκάνης (κλαρινέτο).

 Πυξ Λαξ Live στο Ανοιχτό Θέατρο Κήπου

piks-laks.jpg

Τραγουδώντας για τις παλιές και τις νέες αγάπες, οι μυθικοί πρωταγωνιστές της ελληνικής ροκ, Πυξ Λαξ, έρχονται στην πόλη μας και στο ανοιχτό θέατρο Κήπου για να μας χαρίσουν μια ξεχωριστή μουσική βραδιά. Οι ίδιοι διατηρούν ρωμαλέο το μουσικό τους σφρίγος και είναι έτοιμοι για ακόμη μια φορά να δονήσουν την ψυχή μας. Ακμαίοι και ανθεκτικοί, εκφράζουν το κλασικό, το διαχρονικό, αυτό που δε χάνεται, που δεν ξεχνιέται, που δε σβήνει από το πέρασμα του εφήμερου.

Info: Ανοιχτό θέατρο Κήπου, Τσιμισκή 153. Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 20:30.

Σταύρος Ξαρχάκος στη Μονή Λαζαριστών

xarhakos.jpg


Το μεγάλο οδοιπορικό Από τον Πόντο ως την Κρήτη - Ερόδισ’ η ανατολή και ξέφεξεν η δύση, συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη, μυώντας μας στον μαγικό και γεμάτο πολιτισμικά ερεθίσματα κόσμο του σπουδαίου Σταύρου Ξαρχάκου. Ο πλούτος της ελληνικής παράδοσης, έτσι όπως ο ίδιος τον κατανοεί και τον μεταφέρει στις μελωδίες, τις οποίες συνθέτει, θα μας μεταφέρει σε αυτήν την πολλά υποσχόμενη μουσική στάση την Τετάρτη 7 Ιουνίου στη Μονή Λαζαριστών. Στη σκηνή, πέρα από την Ηρώ Σαΐα, γνωστή για την αγάπη της και τη δεξιοτεχνία της στο δημοτικό τραγούδι, είναι ερμηνευτές – εκπρόσωποι της αυθεντικής κρητικής παράδοσης ο Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης και του ποντιακού τραγουδιού ο Αλέξης Παρχαρίδης.

Info: Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 25 - 27, Σταυρούπολη. Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 21:00. 

Κλείστε τις θέσεις σας έγκαιρα!