fbpixel

Search icon
Search
Το Sugar Angel συμπληρώνει 10 χρόνια και η εμπνεύστριά του, Αγγελική Μεϊμάρη, μιλά γι’ αυτήν την εκπληκτική πορεία
MAGAZINE

Το Sugar Angel συμπληρώνει 10 χρόνια και η εμπνεύστριά του, Αγγελική Μεϊμάρη, μιλά γι’ αυτήν την εκπληκτική πορεία

Το πιο γλυκό «ταξίδι» στο κέντρο της πόλης


Λαχταριστά, αφράτα γλυκά, που δημιούργησαν ένα νέο lifestyle. Καφές στο πιο ρομαντικό περιβάλλον, με θέα υπέροχα πλαισιωμένες και ονειρικές, τρισδιάστατες τούρτες. Εκπληκτικά συναρπαστικές βιτρίνες, που σε κάθε ανανέωσή τους κατόρθωσαν να συγκεντρώνουν όλη την πόλη, για να τις θαυμάσει από κοντά.

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται από τη μέρα που το πρωτότυπο concept του Sugar Angel κατέκτησε τις καρδιές του κόσμου της Θεσσαλονίκης - και όχι μόνον. Αναρωτιέμαι, πώς προέκυψε η ιδέα για αυτόν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του;

Η υλοποίησή του στο κέντρο της πόλης ξεκίνησε τελείως απρόσμενα. Ήταν οι φίλοι μου περισσότερο που με ενθάρρυναν να ασχοληθώ με αυτό. Λατρεύω τα παιδιά, τα γλυκά και τα λουλούδια, αλλά εκτιμώ ιδιαίτερα και το καλόγουστο. Το Sugar Angel ήταν ο τρόπος να τα δέσω όλα αυτά μαζί. Μέχρι πριν, οι τούρτες που δημιουργούσα με πολύ μεράκι ήταν αποκλειστικά παιδικές. Έτσι, εμπνεύστηκα να φέρω ένα εντελώς διαφορετικό σε χαρακτήρα μαγαζί. Όσα λατρεύω συμπεριλήφθηκαν σε αυτό. Για χρόνια με ρωτούσαν ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας και τελικά κατάλαβα ότι ήταν ακριβώς αυτή: να συνδυάζεις αυτά που αγαπάς. Ποτέ δεν το είδα ως χόμπι, αλλά πολύ επαγγελματικά.

Ποιο είναι το δικό σας background story που οδήγησε στη δημιουργία του;

Τα γλυκά ξεκίνησαν να δημιουργούνται μαζί με τα παιδιά μου. Ως μαμά, όταν άρχισα να στήνω τα πρώτα τους πάρτι, κατάλαβα ότι ήθελα περισσότερο να τα φτιάχνω εγώ, παρά να τα αγοράζω. Τότε δεν προσπαθούσα να είναι τέλεια, αλλά περισσότερο ήθελα να τα δημιουργούμε μαζί και να χαιρόμαστε. Πριν από αυτό σπούδαζα Ιστορία Τέχνης και Σχέδιο Μόδας, γι’ αυτό και είμαι πολύ διαισθητική και είχα άπειρες ιδέες να υλοποιήσω.

Γιορτάζοντας σήμερα, και αναλογιζόμενη το χθες, πώς θα λέγατε πως ήταν αυτή η πορεία;

Θεωρώ ότι πριν από 10 χρόνια ήταν όλα πιο ανέμελα. Ονειρευόμασταν περισσότερο. Δεν ήταν μια δεκαετία συνηθισμένη ούτε για την Ελλάδα ούτε σε παγκόσμιο επίπεδο. Προσωπικά, διατήρησα το όνειρο, γιατί καταρχήν ως άνθρωπος είμαι υπερβολικά εργατική. Για μένα, η αγαπημένη μου μέρα είναι πάντα η Δευτέρα. Κατέβαλα μεγάλες προσπάθειες για να κρατηθεί η γεύση και η ποιότητα ψηλά, να μη λείψουν οι βιτρίνες. Μείωνα από άλλα, όμως ποτέ από αυτά, διότι σε καμία περίπτωση δε γινόταν να είμαι λιγότερο καλή απ’ ό,τι πριν. Κάθε χρόνο έπρεπε να έχω κάνει ένα βήμα μπροστά, γιατί και ο κόσμος ερχόταν πλέον αυξητικά. Αυτό που τονίζω τελευταία είναι ότι: «Μπορεί να υπήρξαν καλύτερες εποχές, αλλά αυτή είναι η δική μας». Δε θα μας δοθεί άλλη και σε αυτήν θα πρέπει να προσπαθήσουμε.

s-a-002-asb.jpg

Τι εισπράττετε από τον κόσμο που σας προτιμάει σταθερά;

Το μαγαζί βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και νιώθω τυχερή γι’ αυτό. Το να ζεις κάθε μέρα εδώ είναι εμπειρία. Παραδόξως, ο κόσμος του Sugar Angel αλλάζει συνέχεια ηλικιακά μέσα στην ημέρα. Από τις κύριες που θα απολαύσουν τον καφέ τους το πρωί και τα επαγγελματικά ραντεβού, μέχρι τους φοιτητές που θα έρθουν το μεσημέρι και τα ζευγάρια ή τις φίλες, το βράδυ. Πλέον, όλοι μας επισκέπτονται συνειδητά, για να χαρούν αυτό τον συνδυασμό του καφέ με γλυκό. Είμαι πάρα πολύ ευγνώμων για τον καθένα που με στηρίζει. Έχω μία ιστορία την οποία διηγούμαι και συγκινούμαι ιδιαίτερα κάθε φορά: ένα ζευγάρι γνωρίστηκε εδώ, δημιουργήσαμε μαζί τις τούρτες για τους αρραβώνες και τον γάμο τους και τώρα έρχεται το παιδάκι τους και διαλέγει το ίδιο τις δικές του, τις οποίες συζητάμε πλέον σαν μια οικογένεια. Είναι τόσο ευχάριστο αυτό: κάποιος να σε εμπιστεύεται στις πιο ιδιαίτερες και χαρούμενες στιγμές του.

Σκέφτομαι πως σε μια σειρά από γλυκές αλχημείες και τεχνικές έχετε την πρωτιά, καθώς τις συστήσατε πρώτη στην πόλη. Μιλήστε μας γι’ αυτό.

Φυσικά! Η Red Velvet ήταν η πρωτοτυπία του Sugar Angel. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έγινε ανάρπαστη και -όχι μόνο αυτό- δημιούργησε μία νέα τάση. Υπήρξε μία απόλυτα δική μας επιτυχία, μαζί με το Carrot Cake ή το Cheesecake Oreo. Η γεύση που έχουμε πετύχει σε αυτά τα γλυκά είναι πραγματικά αξεπέραστη. Μετά οι τούρτες για τα παιδικά πάρτι με τη ζαχαρόπαστα, οι τρισδιάστατες τούρτες για γάμους ή βαφτίσεις αποτελούν κομμάτι της ταυτότητάς μας.

344126699-6578074492216176-1439582462075049645-n.jpg

Όμως, είναι και όλες αυτές οι ευφάνταστες βιτρίνες που έχετε φέρει όλα αυτά τα χρόνια, που ποτέ δεν πέρασαν απαρατήρητες. Μάλιστα, έγιναν κομμάτι της εμπειρίας που προσφέρετε, ένας επιπλέον λόγος για να επισκεφτεί κανείς το Sugar Angel. Πώς ξεκίνησε όλο αυτό;

Αγαπώ τη διακόσμηση και με κουράζει η σταθερότητα, γι’ αυτό και θέλω να έχω πάντα μία γωνία, τόσο στο σπίτι μου όσο στο μαγαζί, την οποία θα μπορώ να ανανεώνω συνεχώς, για να νιώθω ότι κάτι αλλάζει. Τα ζαχαροπλαστεία τότε συνήθιζαν να δημιουργούν βιτρίνες μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα, καθαρά για εμπορικούς λόγους. Εγώ το κομμάτι αυτό το είδα με διαφορετική ματιά και προσπάθησα να το εξελίξω. Δε βάζω τα προϊόντα ποτέ στις βιτρίνες, τις κρατάω σαν ένα δημιουργικό σύμπαν δικό μου. Τα concept τα έχω πολλούς μήνες πριν φτιαγμένα στο μυαλό μου, οπότε με την υλοποίηση του ενός, έχω προχωρήσει ήδη στο επόμενο. Και όλο αυτό γίνεται απόλυτα προσωπικά - από την ιδέα μέχρι το στήσιμο. Δεν ακολουθώ τις εποχές. Η συχνότητα των αλλαγών έρχεται από το πόσα κατά καιρούς με εκφράζουν.

Περνώντας στη νέα εποχή σας πλέον, ποια στοιχεία έχετε στόχο να ανανεώσετε;

Λόγω των γενεθλίων, μεγαλώνουμε τα ψυγεία μας. Όταν ξεκινήσαμε είχαμε 5 τούρτες, ενώ τώρα έχουμε 18 γεύσεις που παράγονται καθημερινά, όσο εμείς ταυτόχρονα ανακαλύπτουμε ακόμη περισσότερες. Δημιουργούμε και πολλές νέες τούρτες αλλά και γλυκά, τα οποία ο κόσμος θα μπορεί να τα παίρνει σε πακέτο, όπως macarons, cupcakes, σου. Από τον Μάιο, θα υπάρξει μία πάρα πολύ δυνατή ανανέωση. Για το καλοκαίρι, ετοιμάζουμε πολλά κοκτέιλ για τα απογεύματα και οι βιτρίνες μας επιστρέφουν ακόμη πιο δυναμικά.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρό σας για το Sugar Angel;

Ένα μαγαζί στην Αθήνα! Απλά, επειδή είναι δικό μου δημιούργημα και έχω υποχρεώσεις ως μητέρα, το έχω παγώσει λίγο. Όμως αυτή η ιδέα είναι ένα όνειρο το οποίο σίγουρα θα πραγματοποιηθεί. Έχουμε ήδη κόσμο από την πρωτεύουσα που μας στηρίζει και μας αγαπάει ιδιαίτερα. Συνεργαζόμαστε και με πολλά μαγαζιά στα οποία στέλνουμε τα μπισκότα μας, τα cupcakes, τα γλυκά μας. Οπότε ξέρω πως σίγουρα είναι ένα βήμα που θα πετύχει.

Τι είναι αυτό που σας δίνει ώθηση για το αύριο;

Η αγάπη του κόσμου με κάνει να είμαι αισιόδοξη γι’ αυτό που κάνω, όσο δύσκολες και να είναι οι εποχές. Στο τέλος, καθημερινά, εισπράττω την αγάπη του και λέω ότι τελικά όλο αυτό αξίζει τον κόπο. Δυστυχώς, η εποχή στην οποία προσπαθούμε δεν είναι για μεγάλες νίκες, αλλά ακόμη και το γεγονός ότι παλεύουμε είναι αξιοθαύμαστο. Κι αν δίνουμε πάρα πολλά για να πάρουμε πολύ λίγα, δε θέλω να χάσουμε τον οπτιμισμό μας. Πιστεύω ότι, όταν κάνεις κάτι και το αγαπάς, πάντα έχει νόημα ο αγώνας σου.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ MAIOY 2023