fbpixel

Search icon
Search
Θέλετε τέλειο δέρμα; H μέθοδος για να βελτιώσετε την ποιότητά του
MAGAZINE

Θέλετε τέλειο δέρμα; H μέθοδος για να βελτιώσετε την ποιότητά του

Η Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος Μαρία Δόσπρα-Τσακαλίδου μάς δείχνει πώς


Η καλή ποιότητα του δέρματος αποτελεί βασική ανησυχία των σύγχρονων ανθρώπων. Φαίνεται ότι το κουρασμένο και θαμπό δέρμα μας προβληματίζει, γι’ αυτό ψάχνουμε λύσεις που θα του χαρίσουν τη χαμένη του λάμψη. Δεν είναι τυχαίο ότι οι γυναίκες με αναζωογονημένη εμφάνιση, λαμπερή όψη και υγιή επιδερμίδα νιώθουν ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση, γεγονός που έχει αντίκτυπο σε όλη τους τη ζωή!

Πώς θα τα πετύχουμε, όμως, όλα αυτά; Οι ειδικοί τι προτείνουν;

Τι είναι τα dermal fillers Restylane Skinboosters; 

Τα Restylane Skinboosters Vital & Vital light είναι μια απόλυτα καινοτόμα λύση για τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος. Πρόκειται για μια ενέσιμη θεραπεία με gel σταθεροποιημένου υαλουρονικού οξέος -μη ζωικής προέλευσης-, που πραγματοποιείται με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας, δηλαδή, με πολλούς μικρούς νυγμούς. Δεν πρόκειται για υλικό απλής μεσοθεραπείας, αλλά ούτε και για προϊόν που χρησιμοποιούμε για να γεμίσουμε βαθιές ρυτίδες. Είναι ένα ειδικά επεξεργασμένο υαλουρονικό οξύ, που εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο με την τεχνική της μεσοθεραπείας, αλλά έχει τη διάρκεια και το φυσικό αποτέλεσμα του ενέσιμου.

Σε ποιες περιοχές του σώματος εφαρμόζονται τα Restylane Skinboosters; 

Σε όλες όσες παρατηρούνται σημάδια γήρανσης, όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, το ντεκολτέ και τα χέρια.

Πώς πραγματοποιείται η θεραπεία; 

Αφού προετοιμάσουμε την περιοχή και την καθαρίσουμε σχολαστικά, χορηγούμε μικροσταγόνες (micro-droplets) υαλουρονικού οξέος στα σημεία που χρήζουν ενυδάτωσης, ελαστικότητας και λάμψης. Τα Restylane Skinboosters περιέχουν την αναισθητική ουσία λιδοκαΐνη, που μειώνει την ενόχληση κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Η εφαρμογή διαρκεί περίπου 30΄ και ο θεραπευόμενος επιστρέφει στους κανονικούς ρυθμούς του την ίδια κιόλας ημέρα.

Τι μπορούμε να περιμένουμε μετά την εφαρμογή; 

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες, η επιδερμίδα ανακτά τη χαμένη της λάμψη κι ενυδάτωση, βελτιώνεται η υφή και η ελαστικότητά της και αναπληρώνεται ο χαμένος της συνολικά όγκος. Αυτό συμβαίνει γιατί ουσιαστικά πρόκειται για θεραπεία, μια βαθιά, εκ των έσω, δηλαδή, ενυδάτωση, και όχι απλώς για έναν τρόπο να καλυφθούν οι ρυτίδες. Ως αποτέλεσμα, βελτιώνεται η όψη της ποιότητας του δέρματος.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα και ποια είναι η συχνότητα που προτείνετε για επανάληψη; 

Συνήθως, 6-12 μήνες, ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής. Η πρότασή μας για ιδανικά αποτελέσματα είναι 1 θεραπεία τον μήνα για 3 συνεχόμενους μήνες, ώστε η διάρκεια να είναι μεγαλύτερη.

doc.jpg

Ευχαριστούμε τη Μαρία Δόσπρα-Τσακαλίδου, Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο, απόφοιτο της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και ειδικευθείσα στην κρατική κλινική του Νοσοκομείου Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων. Στο ιατρείο της παρέχονται υπηρεσίες Κλινικής κι Αισθητικής Δερματολογίας.

Info: Ιατρείο 1: Λ. Παπανικολάου 76, Πεύκα, Ιατρείο 2: Λ. Παπανικολάου 142, Πεύκα, Τηλ. 2310 676787, www.dospraderma.gr, Instagram: @dospraderma και Facebook: dospraderma


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ 2021