fbpixel

Search icon
Search
Θέλετε πιο μακριές βλεφαρίδες; Ξέρουμε 5 τρόπους να τις αποκτήσετε
FACE & BODY

Θέλετε πιο μακριές βλεφαρίδες; Ξέρουμε 5 τρόπους να τις αποκτήσετε

Επιλέξτε για τον Δεκέμβριο την πιο φυσική εκδοχή σας


Ομολογουμένως, στον κόσμο του makeup, δεν υπάρχει τίποτα πιο κουραστικό από το να πρέπει να βγάλετε τη μάσκαρα ή τις ψεύτικες βλεφαρίδες σας μετά από μια βραδινή έξοδο. Είναι ένα βήμα το οποίο οι περισσότερες γυναίκες κάνουν ανεπιτυχώς και τελικά καταλήγουν με μαύρες γραμμές και μουντζούρες κάτω από τα μάτια. Έτσι, όταν ο καθαρισμός του προσώπου δεν γίνει επιτυχώς, όσα skincare steps και αν ακολουθήσετε, τελικά θα ξυπνάτε με τα υπολείμματα της μάσκαρα. Αυτό μακροπρόθεσμα μπορεί να σας δώσει και επιπλέον λεπτές γραμμές. Ωστόσο, αν έχετε δικές σας φυσικές και έντονες βλεφαρίδες δε χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα. Όπως σε κάθε περίπτωση, έτσι και εδώ υπάρχουν tips και tricks για πιο έντονο αποτέλεσμα, χωρίς προσπάθεια. 

mascara-1.jpg

Ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό και θα αποκτήσετε πιο γεμάτες και πιο μακριές βλεφαρίδες από ποτέ.

Αλλάξτε τη ρουτίνα μακιγιάζ των ματιών σας

Πριν ακολουθήσετε οποιοδήποτε από τα επόμενα βήματα, το πιο σημαντικό είναι να βεβαιωθείτε ότι η ρουτίνα σας δεν πρόκειται να "σαμποτάρει" οποιοδήποτε μελλοντικό στόχο έχετε. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα απαλό ντεμακιγιάζ και μια μάσκαρα που ξεπλένεται εύκολα και πείτε "αντίο" στα αδιάβροχα προϊόντα ματιών. Αυτά στεγνώνουν τις βλεφαρίδες σας με αποτέλεσμα να γίνονται πολύ εύθραυστες. Θα πρέπει επίσης να αλλάζετε τη μάσκαρα σας κάθε τρεις μήνες για να αποφύγετε τα βακτήρια που συσσωρεύονται καθώς και το πιο στεγνό αποτέλεσμα. Όσο για εσάς που αγαπάτε τις ψεύτικες βλεφαρίδες, μπορεί στιγμιαία να φαίνονται καταπληκτικές, αλλά η μακροχρόνια ζημιά, από την κόλλα, μπορεί να σας κάνει να αλλάξετε γνώμη.

Χρησιμοποιήστε ορό για την ενίσχυση των βλεφαρίδων πριν από το μακιγιάζ σας

Ενώ κάποια serum για βλεφαρίδες μπορεί να είναι σε μεγάλο βαθμό απογοητευτικά επειδή δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο υπόσχονται, μερικά πράγματι λειτουργούν. Επιλέξτε το αγαπημένο σας προϊόν βάσει των συστατικών του και όχι βάσει του brand. Αναζητήστε συστατικά όπως η βιματοπρόστη που ενισχύει το μήκος, το πάχος και το χρώμα των βλεφαρίδων. Μάλιστα μελετάται ακόμη και ως μέσο που συμβάλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης των βλεφαρίδων και των φρυδιών σε ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.

mascara.jpeg

Αφαιρέστε απαλά το μακιγιάζ ματιών

Στο τέλος της ημέρας, φροντίστε να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας για να αποφύγετε η μάσκαρα να σκληρύνει τις βλεφαρίδες. Όταν βγάζετε το μακιγιάζ, αποφύγετε να σκουπίζετε πολύ σκληρά την περιοχή. Αντιθέτως, κάντε το όσο πιο gently μπορείτε, αφήνοντας 30 δευτερόλεπτα το ντεμακιγιάζ ή το καθαριστικό σας πριν προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το προϊόν. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι δεν τρίβετε υπερβολικά τα μάτια σας, καθώς αυτό συμβάλλει στο σπάσιμο.

Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

Το ελαιόλαδο, είναι γνωστό για τη μαγική του ικανότητα να επιμηκύνει και να ενδυναμώνει τα μαλλιά. Ακριβώς το ίδιο μπορεί να κάνει και με τις βλεφαρίδες κάνοντας τις πιο μακριές, πιο γεμάτες και πιο μαλακές. Αυτό φυσικά οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και στο ότι έχει ενυδατική δράση. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια αχρησιμοποίητη βούρτσα από μάσκαρα για να κατανείμετε ομοιόμορφα το λάδι. Αν παρόλα αυτά σας ενοχλεί κάτι στη μυρωδιά ή στη σύσταση του, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε το λάδι καρύδας. Βάλτε λίγο στις άκρες των δακτύλων σας και τρίψτε τις βλεφαρίδες σας απαλά για επιπλέον ενδυνάμωση.

mascara.jpg

Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε βιοτίνη

Η βιοτίνη, μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγματος Β, βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, των μαλλιών, των ματιών, του ήπατος, ακόμη και του νευρικού σας συστήματος. Όπως οι τροφές πλούσιες σε σίδηρο, η βιοτίνη βοηθά στην προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών και αξίζει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να την προσθέσετε στη διατροφή σας. Καθώς οι βλεφαρίδες σας είναι πρακτικά τρίχες, δοκιμάστε να την παίρνετε σε συμπλήρωμα ή να τρώτε περισσότερα φυλλώδη λαχανικά, σολομό και αυγά για να φτάσετε στα επιθυμητά αποτελέσματα.