fbpixel

Search icon
Search
Ψεύτικες βλεφαρίδες: Πώς θα τις τοποθετήσετε like a pro για εκτυφλωτικό βλέμμα
MAKE UP

Ψεύτικες βλεφαρίδες: Πώς θα τις τοποθετήσετε like a pro για εκτυφλωτικό βλέμμα

Ένας step by step οδηγός 8 βημάτων


Όπως το να μαθαίνετε να οδηγείτε ποδήλατο το να μάθετε πώς να βάζετε ψεύτικες βλεφαρίδες δεν είναι μια δεξιότητα που έρχεται εύκολα. Αλλά όποιος την έχει κατακτήσει θα σας πει ότι αξίζει την εξάσκηση. Οι ψεύτικες βλεφαρίδες μπορούν να κάνουν τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο δραματικά χωρίς το χάος της mascara και την τιμή του lash lift. Αλλά γνωρίζουμε ότι λίγα πράγματα μπορεί να είναι πιο "τρομακτικά" από το να βάζετε κόλλα κοντά στα μάτια σας και για αυτό συγκεντρώσαμε τις συμβουλές που μοιράζονται οι ειδικοί για πλήρες, φυσικό αποτέλεσμα που μαγνητίζει τα βλέμματα.

false-lashes.jpg

Βήμα 1ο: Επιλέξτε το κατάλληλο σετ βλεφαρίδων για το σχήμα των ματιών σας

Ενώ οι περισσότερες ψεύτικες βλεφαρίδες ταιριάζουν σε όλους τους τύπους ματιών, η γνώση του σχήματός σας μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή τοποθέτηση. Υπάρχουν έξι κύρια σχήματα: μόνο πάνω βλεφαρίδες, αναποδογυρισμένα, ανάποδα, με κουκούλα, στρόγγυλα και αμυγδαλωτά. Εάν έχετε "μονόφυλλα" δηλαδή καπάκια χωρίς τσάκιση, θα θέλετε ένα πιο κοντό σετ βλεφαρίδων που να είναι πιο γεμάτες στην εξωτερική γωνία για να ανοίξουν τα μάτια σας. Τα αναποδογυρισμένα μάτια ή τα μάτια που σηκώνονται ψηλότερα στην εξωτερική γωνία από την εσωτερική γωνία και τα στραμμένα μάτια (που έχουν κλίση προς τα κάτω στην εξωτερική γωνία) επωφελούνται επίσης από περισσότερο όγκο στην εξωτερική άκρη. Τα μάτια με κουκούλα -μάτια με προεξέχον κόκκαλο φρυδιού που δεν δείχνουν τσάκιση όταν είναι ανοιχτά- μπορούν εύκολα να βαρυνθούν από τις ψεύτικες βλεφαρίδες, επομένως θα θέλετε μακριές, κυματιστές βλεφαρίδες συγκεντρωμένες ακριβώς πάνω από την κόρη σας για να ανοίξουν το μάτι σας στο κέντρο. Εάν έχετε στρογγυλά μάτια επιλέξτε κατσαρές βλεφαρίδες που ανασηκώνουν και ενισχύουν την καμπύλη του σχήματος των ματιών σας. Οτιδήποτε πολύ πυκνό ή ογκώδες θα κάνει τα μάτια σας να φαίνονται μικρότερα. Τέλος, τα αμυγδαλωτά μάτια είναι παραδοσιακά τα πιο εύκολο για να τοποθετήσετε λωρίδες βλεφαρίδων, καθώς τα περισσότερα στυλ λειτουργούν καλά με αυτό το σχήμα ματιών. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε και να δείτε ποιο σας ταιριάζει περισσότερο.

Βήμα 2ο: Εφαρμόστε eyeliner

Ανεξάρτητα από το στυλ που θα επιλέξετε, θα πρέπει να βάψετε πρώτα τη γραμμή των βλεφαρίδων σας με μαύρο eyeliner για να κρύψετε τη βάση των ψεύτικών σας βλεφαρίδων. Μόλις ρυθμιστεί, είστε έτοιμοι να τις εφαρμόσετε.

false-lashes-1.jpg

Βήμα 3ο: Αφαιρέστε τις βλεφαρίδες από το κουτί

Σε αντίθεση με το τι πιστεύετε, δεν είναι τόσο απλό το να τραβήξετε και να βγάλετε τις βλεφαρίδες από το κουτί. Αν τραβήξετε τις βλεφαρίδες κατευθείαν από τη συσκευασία, κινδυνεύετε να καταστρέψετε τις τρίχες, οδηγώντας σε λυγισμένες βλεφαρίδες ή αραιές κηλίδες στη λωρίδα. Αντ 'αυτού, θα θελήσετε να κυλήσετε απαλά την ταινία με τα δάχτυλά σας για να χαλαρώσετε την κόλλα, ξεκινώντας από την εξωτερική γωνία.

Βήμα 4ο: Χαλαρώστε τη "ράχη" της λωρίδας των βλεφαρίδων

Για να δώσετε μέγεθος στις βλεφαρίδες και να ταιριάξετε με την καμπυλότητα της γραμμής των βλεφαρίδων σας, θα χρειαστεί πρώτα να μαλακώσετε τη λωρίδα. Διαφορετικά κινδυνεύετε να "σκάσουν" οι βλεφαρίδες στις εσωτερικές και εξωτερικές γωνίες όταν πηγαίνετε να τις κολλήσετε. Ένα κόλπο είναι να τυλίξετε το σκέλος γύρω από το δάχτυλό σας για ένα λεπτό, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο μακιγιάζ ή ένα στυλό. Αυτό θα σας βοηθήσει να δώσετε στη λωρίδα των βλεφαρίδων κάποια επιπλέον καμπυλότητα και θα σας επιτρέψει να ελέγξετε εάν χρειάζεται να χαλαρώσει περαιτέρω.

mascara.jpg

Βήμα 5ο: Μετρήστε τις βλεφαρίδες στο μάτι σας

Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας (ή τσιμπιδάκια για βλεφαρίδες, αν θέλετε περισσότερη ακρίβεια), ακουμπήστε τη λωρίδα βλεφαρίδων κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων σας για να δείτε αν θα χρειαστεί να την κόψετε. Η λωρίδα πρέπει να ξεκινά από εκεί που ξεκινούν οι περισσότερες φυσικές σας βλεφαρίδες. Εάν είναι πολύ κοντά στην εσωτερική γωνία του ματιού σας, θα δυσκολευτεί να παραμείνει και μπορεί να ερεθίσει τα μάτια σας. Για να προσδιορίσετε πού πρέπει να τελειώνουν, μετρήστε περίπου δύο έως τέσσερις βλεφαρίδες προς τα μέσα από την άκρη του εξωτερικού ματιού σας. Εάν υπάρχει κάποια προεξοχή, μπορεί να κάνει τα μάτια σας να φαίνονται πεσμένα.

Βήμα 6ο: Κόψτε οποιοδήποτε επιπλέον μήκος από τη λωρίδα των βλεφαρίδων σας

Χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι βλεφαρίδων (είναι κατασκευασμένο ειδικά με μικρές, αιχμηρές λεπίδες για να προσφέρουν τη μέγιστη ακρίβεια για τις λωρίδες βλεφαρίδων), κόψτε τις βλεφαρίδες στήλη από έξω – όχι από μέσα. Οι βλεφαρίδες είναι ειδικά κατασκευασμένες με επιπλέον μήκος στα εξωτερικά άκρα, οπότε μην ανησυχείτε ότι θα χάσετε όγκο.

mascara.jpeg

Βήμα 7ο: Εφαρμόστε κόλλα

Είναι εύκολο να το παρακάνετε με την κόλλα για βλεφαρίδες. Έτσι συνίσταται να χρησιμοποιήσετε την άκρη μιας καρφίτσας για να τοποθετήσετε ένα λεπτό, ομοιόμορφο στρώμα κόλλας στη ράχη των βλεφαρίδων. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα να κολλήσει η κόλλα στις βλεφαρίδες πριν την απλώσετε. Και το πιο σημαντικό: Μην φυσάτε την κόλλα για να στεγνώσει. Δεν θέλετε τα μικρόβια από το στόμα σας να φτάσουν οπουδήποτε κοντά στο μάτι σας.

Βήμα 8ο: Χρησιμοποιήστε τσιμπιδάκια για να τοποθετήσετε τη λωρίδα κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων σας

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, θέλετε η αρχή της λωρίδας των βλεφαρίδων να ευθυγραμμίζεται με το σημείο που ξεκινά ο κύριος όγκος των φυσικών σας βλεφαρίδων. Χρησιμοποιήστε ένα τσιμπιδάκι για να τοποθετήσετε πρώτα τη μέση της λωρίδας στο κέντρο του ματιού σας και μετά ωθήστε τις εξωτερικές και εσωτερικές γωνίες προς τα κάτω κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων σας. Όταν όλες οι άκρες είναι στη θέση τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας για να τσιμπήσετε απαλά τις φυσικές και τις ψεύτικες βλεφαρίδες μαζί, ώστε να αναμειχθούν.