fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Θέλετε έντονες μακριές βλεφαρίδες; Με αυτά τα tricks θα τις αποκτήσετε

Πιο φυσικές και πιο εντυπωσιακές από ποτέ


Θέλετε έντονες μακριές βλεφαρίδες; Με αυτά τα tricks θα τις αποκτήσετε

Οι μακριές και πυκνές βλεφαρίδες οδηγούν στην πραγματικότητα σε έντονα, σαγηνευτικά μάτια. Το πρόβλημα είναι ότι για τις περισσότερες γυναίκες οι μικρές βλεφαρίδες είναι ένα μόνιμο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουν. Η επιστημονική εξήγηση είναι πως οι ρίζες τους είναι μόλις 2 χιλιοστά κάτω από το δέρμα, με αποτέλεσμα να πέφτουν πολύ εύκολα. Ακόμη, το μέγεθος τους που είναι μεταξύ 6 και 12 χιλιοστών, έχει ως αποτέλεσμα να λεπταίνουν και να κονταίνουν όσο περνάει ο καιρός. Πρέπει λοιπόν να μάθετε να τις περιποιήστε για να τις διατηρείτε σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό.

victorianordmark-face-skin-beauty.jpg
@victorianordmark


Παρακάτω συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. 

Αφαιρέστε το μακιγιάζ από τις βλεφαρίδες σας

Η μάσκαρα φράζει τις βλεφαρίδες, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να αναπνεύσουν, με αποτέλεσμα να αρχίζουν να στεγνώνουν και τελικά να πέφτουν. Για την αφαίρεση της δοκιμάστε μια εξαιρετικά απαλή φόρμουλα που θα τις καταπραΰνει. Τα θρεπτικά έλαια καθαρισμού και τα κρεμώδη καθοριστικά μπορούν να κάνουν θαύματα. Ακόμη, μην τρίβετε το μακιγιάζ σας για να το αφαιρέσετε καθώς θα βλάψετε την επιδερμίδα των βλεφαρίδων σας και θα τις σπάσετε. Η καλύτερη τεχνική καθαρισμού είναι να μουσκέψετε ένα βαμβάκι με το ντεμακιγιάζ των ματιών σας, να το τοποθετήστε στα μάτια σας και να το αφήσετε για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια σκουπίστε απαλά το μακιγιάζ σας.

Εφαρμόστε θεραπείες θρέψης

Υπάρχουν θεραπείες που θα ενισχύσουν τις βλεφαρίδες σας και θα αποτρέψουν την πτώση τους. Τα συστατικά που θα σας σώσουν είναι έλαια όπως η καρύδα ή το jojoba. Φυσικά, σε όλα αυτά μην ξεχνάτε το καστορέλαιο καθώς είναι εμπλουτισμένο με απαραίτητα λιπαρά οξέα, ωμέγα 6 και 9. Θρέφει και ενισχύει την ανάπτυξη των βλεφαρίδων και μόλις σε λίγες ημέρες μπορείτε να δείτε διαφορά. Οι βλεφαρίδες σας θα είναι πιο δυνατές από ποτέ. 

deborah-morais-skin-makeup-beauty.jpg
Deborah Morais

Βρείτε τις κατάλληλες κρέμες

Μπορείτε να επενδύσετε σε κρέμες και serum που ενισχύουν τις βλεφαρίδες και υπόσχονται να σας αφήσουν με αποτέλεσμα που θα θυμίζει lash lift, μόλις σε λίγες εβδομάδες. Φυσικά, μπορείτε να τις ενισχύσετε και μέσω της διατροφής σας καθώς μια ισσοροπημένη δίαιτα με βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία θα γίνει ο δικός σας σύμμαχος σε όλα όσα θέλετε να πετύχετε. 

Μην επιλέγετε τα λάθος προϊόντα

Είναι πολύ εύκολο τα λάθος προϊόντα να καταστρέψουν τις βλεφαρίδες σας. Κρατήστε τα standards σας υψηλά όταν πρόκειται για τις ουσίες που τοποθετείτε στην επιδερμίδα σας. Και φυσικά, αν αγαπάτε τις αδιάβροχες μάσκαρα, τότε να έχετε κατά νου ότι μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Έτσι, ένα λιπαρό καθοριστικό είναι απαραίτητο. Ο χρυσός κανόνας που θα πρέπει να ακολουθείτε είναι να εφαρμόζετε μάσκαρα που δεν περιέχει μεγάλη ποσότητα πυριτίου. Η ουσία αυτή τις κάνει να φαίνονται πιο πυκνές αλλά τελικά τις καταστρέφει, αν δεν ξέρετε πως να την αφαιρέσετε αποτελεσματικά. Μάλιστα, αν θέλετε να έχετε ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, τότε μπορείτε να επενδύσετε και σε βιολογικό μακιγιάζ ματιών. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως η περιοχή γύρω από τα μάτια σας είναι ευαίσθητη και πρέπει να τη χειρίζεστε με εξαιρετική προσοχή. Ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω και περιποιηθείτε τις βλεφαρίδες σας, ώστε να τις δείτε να μεταμορφώνονται σε πιο πυκνές και έντονες.

 Πολλαπλασιάζει τις βλεφαρίδες αποκαλύπτοντάς τις μία προς μία, για πιο πυκνό αποτέλεσμα

Πολλαπλασιάζει τις βλεφαρίδες αποκαλύπτοντάς τις μία προς μία, για πιο πυκνό αποτέλεσμα

Big By Definition Mascara, Sephora Collection, Sephora

BUY ME
 Με προβιταμίνη Β5 που χαρίζει αίσθηση απαλότητας στις βλεφαρίδες

Με προβιταμίνη Β5 που χαρίζει αίσθηση απαλότητας στις βλεφαρίδες

Fan Fest Fanning & Volumizing Mascara, Benefit Cosmetics, Sephora

BUY ME
 Μάσκαρα με πυκνωτικές ίνες σε σχήμα καρδιάς και λάδι από σπόρους κάνναβης

Μάσκαρα με πυκνωτικές ίνες σε σχήμα καρδιάς και λάδι από σπόρους κάνναβης

KUSH Waterproof Mascara, Milk Makeup, Sephora

BUY ME