fbpixel

Search icon
Search
The Ultimate Summer Luxury: Το Paraty house στη Βραζιλία είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός παράδεισος
INTERIORS

The Ultimate Summer Luxury: Το Paraty house στη Βραζιλία είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός παράδεισος

Αποδράστε στο καταπράσινο σκηνικό και γίνετε ένα με τη φύση


Υπάρχει ένας θρύλος που λέει ότι η περιοχή της αποικιακής πόλης Paraty και Angra dos Reis (μεταξύ Σάο Πάολο και Ρίο ντε Τζανέιρο) έχει 365 νησιά, ένα για κάθε ημέρα του έτους. To Paraty house είναι το ιδανικό σπίτι διακοπών και αποτελείται από δύο μέρη από σκυρόδεμα, που είναι στερεωμένα και συνδεδεμένα στην πλαγιά ενός από αυτά τα νησιά. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο σύγχρονα πρίσματα ανάμεσα στις μεγάλες κολοσσιαίες πέτρες της ακτής της Βραζιλίας. Οι όγκοι προβάλλονται προς τα έξω από το βουνό, σχεδόν παράλληλα με την παραλία, σε έναν πρόβολο οκτώ μέτρων. Περιηγηθείτε σε κάθε γωνιά του μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες κι εκπλαγείτε από την εξωτική διακόσμησή του, το καταπράσινο σκηνικό και τις «ανάσες δροσιάς», που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του σπιτιού. 

mk27-paraty-nelson-kon-22.jpg

Πιο συγκεκριμένα, η κατοικία διαρθρωτικής εφευρετικότητας βρίσκει ισορροπία στην τοπογραφία της γης, αποτελώντας μια ανοιχτή πόρτα κι έναν σύγχρονο χώρο διαβίωσης «βυθισμένο» στην πρακτικά ανέγγιχτη φύση. Επίσης, στους βράχους του Paraty house, στο πυκνό τροπικό δάσος του νησιού, με τις δηλητηριώδεις αράχνες και τα άγρια ζώα, υπάρχει αυτός ο μεγάλος ορθογώνιος όγκος που καλύπτεται από πάνω με γρασίδι, ώστε να είναι σχεδόν αόρατος από την πίσω πλευρά του. Σε κάθε περίπτωση, το καταπράσινο και κατ' επέκταση εξωτικό τοπίο που περιτριγυρίζει την κατοικία καλεί τον επισκέπτη να βιώσει μια φοβερή εμπειρία διαμονής. 

tumblr-m3ry4st1ch1ruu90ro4-1280-PpdhI.png

Οι κάτοικοι επίσης φθάνουν με βάρκα: η είσοδος του σπιτιού, που προστατεύεται ήδη από την πλάκα που κυριαρχεί, αφού μπει πάνω στην άμμο, επιτυγχάνεται μέσω μιας μεγάλης μεταλλικής γέφυρας τοποθετημένης πάνω από μια κρυστάλλινη πισίνα. Η γέφυρα με τη σειρά της οδηγεί σε σκάλες που συνδέονται με τον μικρότερο όγκο της κατοικίας. Αυτός ο όγκος περιλαμβάνει το πιο βασικό μέρος των κοινόχρηστων χώρων του σπιτιού: καθιστικό, κουζίνα και χώροι εξυπηρέτησης. Ο συνεχής εσωτερικός χώρος μάλιστα έχει έκταση 27 τετραγωνικών μέτρων και τεράστια γυάλινα παράθυρα που επιτρέπουν τη μαγευτική θέα στη θάλασσα. Επιπλέον, αφήνουν το φυσικό φως να εισέλθει απλόχερα στην κατοικία και να κάνει πιο ευήλιο το δωμάτιο. 

stringio-r464-Cn5UH.jpg

Στο σπίτι μια σημαντική συλλογή επίπλων που σχεδιάστηκε, μεταξύ άλλων, από τους George Nakashima, Luis Barragan, Lina Bo Bardi, Sérgio Rodrigues, Joaquim Tenreiro και José Zanine Caldas συνδυάζονται με εκπληκτικές ταπετσαρίες κι εναρμονίζονται σε ένα πολύ ιδιαίτερο σκηνικό. Plus, τα έπιπλα που έχουν επιλεγεί δημιουργούν μια μοναστηριακή ατμόσφαιρα και συνδυάζονται υπέροχα με τους τοίχους από σκυρόδεμα. Φυσικά, υπάρχουν και πιο σύγχρονα σχέδια που προσδίδουν μια μοντέρνα νότα στη συνολική διακόσμηση του σπιτιού. Κάθε σημείο του σπιτιού είναι προσεκτικά σχεδιασμένο και πετυχαίνει μια ισορροπία ανάμεσα στο άψογο interior design και τη λειτουργικότητα. 

mk27-paraty-nelson-kon-19-igL7F.jpg

Τέλος, οι ίδιες σκάλες εισόδου οδηγούν στον πάνω όγκο που στεγάζει τα υπόλοιπα υπνοδωμάτια. Στο μπροστινό μέρος του σπιτιού, αναδιπλωμένα πάνελ ευκαλύπτου προστατεύουν τις bedroom areas από τον ήλιο. Οι χώροι που βλέπουν στο βουνό, επίσης, έχουν μικρές εσωτερικές βεράντες με γενετικό φωτισμό και η χρήση εκτεθειμένου οπλισμένου σκυροδέματος προσδίδει μια εντυπωσιακή υφή στους τοίχους. Όλη η κορυφή του σπιτιού είναι ακόμη καλυμμένη με βεράντες, παρατηρητήρια για τους κατοίκους, και για τις δηλητηριώδεις αράχνες, ή κήπο για τα γλυπτά και για τα φαρμακευτικά φυτά και τα βρώσιμα βότανα που εντοπίζονται στην περιοχή.

Περιηγηθείτε στη gallery για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας.