fbpixel

Search icon
Search
The Top 8: Οι most-followed tik tokers του κόσμου
MAGAZINE

The Top 8: Οι most-followed tik tokers του κόσμου

Ανακαλύψτε τη λίστα με τα καλύτερα ονόματα


Το application του TikTok μπορεί να κάνει οποιονδήποτε viral. Οι relevant influencers της πλατφόρμας αλλάζουν, αλλά πολλοί έχουν καταφέρει να παραμείνουν on top στο πέρασμα των χρόνων.

1. Cédric Grolet

93fde61523514cf89dcdb367e012b90e-image1.jpg

Ο Cédric Grolet είναι ο executive σεφ ζαχαροπλαστικής του ξενοδοχείου Le Meurice στο Παρίσι και έχει συγκεντρώσει σχεδόν πέντε εκατομμύρια ακόλουθους στο TikTok. Τα clips του δείχνουν τις δημιουργικές διαδικασίες από την αρχή μέχρι το τέλος, καθώς μεταμορφώνει προσεκτικά τα συστατικά σε όμορφες λιχουδιές. Τα περίτεχνα επιδόρπιά του μοιάζουν τόσο με τα αυθεντικά αντικείμενα που αναπαριστούν, που έχουν τραβήξει την προσοχή του κοινού.

2. Sofia Richie

b691aeb20ebf-sofia-richie-honeymoon-outfit.jpg

Η Sofia Richie, κόρη του γνωστού τραγουδιστή Lionel Richie, είναι και επισήμως το καινούριο it girl του TikTok. Ο παραμυθένιος γάμος της στη Νότια Γαλλία με τον βρετανό ιδιοκτήτη δισκογραφικής εταιρίας Elliot Grainge είναι ένας βασικός λόγος που τράβηξε τόσα βλέμματα πάνω της. Μέσα από τα looks της στην τελετή, αναδείχθηκε η τεράστια μεταμόρφωσή της, η νέα της quiet luxury αισθητική και η φυσική της αύρα, με την οποία υποστηρίζει αυτό το effortless chic στιλ της. Πλέον μέσω της πλατφόρμας μοιράζεται fashion, beauty αλλά και fun videos με τους ακόλουθούς της.

3. Andrew Tate

1-dEiga.jpg

Μια αμφιλεγόμενη φιγούρα του TikTok είναι ο πρώην kickboxer και businessman, Andrew Tate. Το περιεχόμενό του έχει προβληθεί περισσότερες από 13 δισεκατομμύρια φορές και είναι γεμάτο τοξικά σχόλια μισογυνισμού. Με τα χρόνια, ο Tate άρχισε να ενισχύει αυτήν τη στάση του, αφού έβλεπε ότι αρκετοί ήταν διατεθειμένοι να ακούσουν και να ασπαστούν τη γνώμη του. Πρόκειται για ένα παράδειγμα προς αποφυγήν, που δείχνει τα αρνητικά των rising stars του TikTok. Πλέον του έχει απαγορευτεί η χρήση των social media και έχει προφυλακιστεί.

4. Addison Rae

addison-rae-headshot-by-paola-kudacki-1-1.jpg

Η Addison Rae έχει 88,7 εκατομμύρια followers στο TikTok, όπου εντάχθηκε για πρώτη φορά το 2019, ανεβάζοντας χορευτικά videos με trending τραγούδια. Έγινε μέλος του The Hype House, ενός content house του TikTok, και έπειτα συνέχισε την καριέρα της στο τραγούδι αλλά και στην ηθοποιία.

5. Khaby Lame

206487994-109223741412477-2419905884070439735-n.jpg

Ο Khaby Lame έγινε από ένας απλός εργάτης εργοστασίου ο χρήστης με τους περισσότερους followers στο TikTok, όπου κερδίζει εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να λέει λέξη. Πιο συγκεκριμένα, ο Lame μαθεύτηκε για τα βίντεό του στα οποία διακωμωδεί σιωπηλά τα υπερβολικά περίπλοκα βίντεο “life hack”, όπως το πώς να ανοίγει κανείς το παράθυρο του αυτοκινήτου. Έτσι, με ένα ελαφρύ μειδίαμα ειρωνείας, έδινε λύση σε προβλήματα που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν, σκορπίζοντας γέλιο.

6. Alix Earle

alix-earle-interview-16-copy.jpg

Η νέα βασίλισσα του TikTok δεν είναι άλλη από την 22χρονη Alix Earle. Ένα κορίτσι που μετέτρεψε τα “get ready with me” videos στο ακατάστατο δωμάτιό της σε χρυσό. Οι fans της την αγαπάνε για την απόλυτη ειλικρίνεια και αυθεντικότητά της. Στον φακό του application έχει μιλήσει για τα πάντα, από την καταπολέμηση του άγχους, της ακμής αλλά και τις ερωτικές απογοητεύσεις. Από το 2020 που έγινε ενεργή στην πλατφόρμα, δεν άργησε να αποκτήσει it girl status λίγο καιρό αργότερα, με σχεδόν 5,5 εκατομμύρια πιστούς ακόλουθους.

7. Zach King

xoris-titlo-exDpa.jpg

Αποκαλείται ο «ψηφιακός μάγος της γενιάς του» για κάποιον λόγο, καθώς τα σύντομα videos του αφήνουν τους χρήστες της πλατφόρμας με δέος και απορία. Με έδρα το Los Angeles, ο 33χρονος “digital David Copperfield” ξεκίνησε την online καριέρα του αναρτώντας βίντεο στο YouTube και στο Vine. Άρχισε να χρησιμοποιεί το TikTok ήδη από το 2016 και έκτοτε έχει προσελκύσει πάνω από 90 εκατομμύρια ακόλουθους, γεγονός που τον καθιστά το έκτο most-followed άτομο σε ολόκληρη την κοινωνική πλατφόρμα.

8. Charlie D’Amelio

charli-damelio-pura-vida.jpg

Ήταν ανταγωνιστική χορεύτρια πριν ξεκινήσει την καριέρα της στα social media το 2019, όταν άρχισε να δημοσιεύει βίντεο χορού στo TikTok. Έκτοτε κράτησε τον τίτλο του most-followed λογαριασμού για χρόνια. Πλέον, έχει μετατραπεί από TikTok sensation σε πολυδιάστατη επιχειρηματία με ένα reality show και μια επιχείρηση μόδας.

ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ, ΧΡΥΣΑ ΣΙΜΩΝΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ IOYΛIOY 2023