fbpixel

Search icon
Search
Τhe Talks: Με τον event coordinator, Μάρκο Μαχαιρόπουλο
#GREEKSDOITBETTER

Τhe Talks: Με τον event coordinator, Μάρκο Μαχαιρόπουλο

Για τον λαμπερό αλλά και απαιτητικό χώρο των εκδηλώσεων


O Μάρκος Μαχαιρόπουλος έχει πολλούς τίτλους. Manager εκδηλώσεων, event coordinator, ειδικός στο art de la table. Στην πραγματικότητα είναι ο άνθρωπος που διευθύνει και ενορχηστρώνει την MR.CO, δημιουργώντας μερικά από τα πιο παραμυθένια σκηνικά σε δεξιώσεις και εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα. Δεν θα ήταν υπερβολή να τον χαρακτηρίσουμε ως μετρ του savoir vivre. Ένας σωστός οικοδεσπότης και ένας άψογος επαγγελματίας που για πάνω από δύο δεκαετίες εξειδικεύεται στο Creative Event Design και το Management. Λατρεύει τη δουλειά του, την εσωτερική ομορφιά των ανθρώπων αλλά και τη χαρά που προσφέρει σε όλους όσους τον εμπιστεύονται.

Είσαι ένας event planner πρότυπο που κατάφερες και έκανες το όνειρό σου πραγματικότητα δουλεύοντας σκληρά και πετυχαίνοντας σημαντικές κατακτήσεις. Μίλησέ μου για την πορεία σου, ένα μίνι bio, τη ζωή σου, το σημείο εκκίνησης και τη διαδρομή σου...

Τα τελευταία 24 χρόνια είμαι στον χώρο των εκδηλώσεων. Έναν όμορφο, λαμπερό και δημιουργικό χώρο αλλά και απαιτητικό. Ξεκίνησα στην υπέροχη πόλη μου, τη Θεσσαλονίκη που μου χάρισε υπέροχες στιγμές και μετά στην Αθήνα που συνεχίζει να με εκπλήσσει μετά από τόσα χρόνια. Με την ζωντάνια της και την ενέργεια της. Ταξιδεύουμε και δεχόμαστε πληροφορίες καθημερινά για να γίνουμε καλύτεροι.

Τι μέρος της ζωής σου καταλαμβάνει σήμερα η δουλειά σου, πώς ξεκίνησε αυτός ο έρωτας και πώς εξελίχθηκε;

Η δουλειά μας είναι καθημερινά μια περιπέτεια, γνωρίζουμε ανθρώπους και συνεργάτες που μας κάνουν καλύτερους και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε εμπειρίες για τους πελάτες μας που μας εμπιστεύονται και μας πιστεύουν. Η αγάπη για τη δημιουργία κρατά τον πόθο για τη δουλειά μου ζωντανό. Ο χώρος των event είναι μια περιπέτεια, που δεν τελειώνει ποτέ, είσαι σε εγρήγορση 24/7. Με την εμπειρία φυσικά έρχεται και η άνεση της ιδέας και της υλοποίησης. Είναι ένα καθημερινό challenge. Όμορφες ωραίες στιγμές, χαρά, συγκίνηση, ενθουσιασμός. Όλα αυτά που μας δίνουν ενέργεια καθημερινά να ζούμε και να υπάρχουμε και να δημιουργούμε.

Περιέγραψέ μου τα βασικά στοιχεία της δουλειάς σου και ποιο θεωρείς το πιο σημαντικό σου επίτευγμα...

Βασικά στοιχεία είναι η έμπνευση, η γνώση για όλες τις υπηρεσίες που παρέχουμε αλλά αυτή η γνώση που μας παρέχουν οι συνεργάτες μας. Ερεθίσματα καθημερινά που γεννούν ιδέες. Αισθητική και διαχείριση κρίσεων. Σημαντικό μου επίτευγμα είναι η διαχείριση καταστάσεων και ανθρώπων που μπορούν να σε βοηθήσουν να πας ψηλότερα καθώς και συναισθημάτων.

stolismos-0014.jpg

Πώς ήταν το συναίσθημα όταν έφτασε η στιγμή να πραγματοποιήσεις ένα όνειρο ζωής και πότε το ένοιωσες αυτό;

Οι συνθήκες που ξεκίνησα δεν ήταν ιδανικές, ωστόσο το συναίσθημα στην πορεία και βλέποντας ότι μπορώ να ξεπεράσω τα όρια μου, να βάζω στόχους και να ανοίξω τους ορίζοντες μου γινόταν ολοένα και πιο έντονο. Υπήρχαν στιγμές που πιστεύω ένοιωσα μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για την πορεία μου. Η αλήθεια είναι πως συνεχίζω να αισθάνομαι το ίδιο. 

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που «σπάνε τη γυάλινη οροφή» στον τομέα με τον οποίο ασχολούνται. Νοιώθεις ένας από αυτούς; Έχεις καταφέρει όσα ονειρεύτηκες;

Υπάρχουν άνθρωποι που έχω γνωρίσει και συνεργαστεί που είναι στην κορυφή της πυραμίδας σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρωτοπόροι στην δουλειά μας, οι οποίοι έκαναν βήματα που που μας άνοιξαν σημαντικούς δρόμους. Τους θαυμάζω, τους εκτιμώ και πιστεύω ότι αυτό είναι αμοιβαίο. Εμείς είμαστε ακόμη στην αρχή έχουμε μέλλον και αυτό είναι η ομορφιά στην δουλειά μας. Έχουμε κάνει πολύ όμορφες δουλειές, είμαστε περήφανοι γι' αυτές, ωστόσο έχουμε αρκετό δρόμο ακόμη. 

Ένα απαιτητικό επαγγελματικό challenge...

Απαιτητικό είναι κάθε ένα event, ενώ challenge είναι το επόμενο event που καλούμαστε να διοργανώσουμε.

Ταξιδεύεις με τη δουλειά σου σε όμορφα μέρη σε όλο τον κόσμο ως traveler. Πόσο σε έχει βοηθήσει αυτό σαν άνθρωπο και τι κρατάς στην καρδιά σου περισσότερο;

Τα ταξίδια είναι η αδυναμία μου. Εικόνες και γεύσεις, μυρωδιές και χρώματα. Αλλά κυρίως, το πιο σημαντικό για μένα είναι οι αγαπημένοι μου άνθρωποι που μοιράζομαι αυτές τις στιγμές μαζί τους.

Ποιο είναι ένα dream project που θα ήθελες να πραγματοποιήσεις στο μέλλον;

Dream project θα ήταν να κάνω ένα event σε iconic μέρος του κόσμου για καλό σκοπό, που θα βοηθήσει τον πλανήτη. Με λίγα λόγια να παρουσιάσω κάτι που θα αφήσει εποχή.

Τι θα συμβούλευες σε κάποιον που θέλει να διοργανώσει ένα event. Ποια είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να προσέξει περισσότερο και ποιες αποφάσεις χαρακτηρίζουν το αποτέλεσμα;

Αν κάποιος θέλει να οργανώσει μια εκδήλωση θα έλεγα ότι πρέπει να εμπιστευτεί τους επαγγελματίες που έχει επιλέξει, στους οποίους θα επιτρέψει την ελευθερία της σκέψης και των κινήσεων για το καλύτερο αποτέλεσμα. Το Α και το Ω πιστεύω η μουσική και ο φωτισμός. Στη συνέχεια, ο χώρος που θα γίνει η εκδήλωση μας κατευθύνει αισθητικά ή μας αφήνει ελεύθερους να δημιουργήσουμε αυτό που φανταζόμαστε. Η επιλογή των συνεργατών που θα πλαισιώσουν την εκδήλωση πρέπει να αφεθεί στην κρίση του planner, και φυσικά ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για ξεχωριστό αποτέλεσμα είναι να υπάρχει budget consciousness. 

wedtime-stories-dimitris-vera-decorations-51.jpg

Οι αντιξοότητες τι αποτέλεσμα έχουν φέρει στη δική σου ζωή;

Οι αντιξοότητες μου δημιούργησαν την ανάγκη για σκέψη και περισσότερη δημιουργία, ενώ παράλληλα κατάφεραν να με ασφαλίσουν με υπομονή και επιμονή.

Πόσο λαμπερές θα είναι φέτος οι γιορτές που πλησιάζουν; 

Για τους άλλους πολύ! Για εμάς ακόμα περισσότερο...

Η Τήνος για σένα είναι..

Το λιμάνι μου... Η αγάπη μου.

Ο ορισμός της ομορφιάς για σένα...

Ομορφιά είναι ένας καλός άνθρωπος, η ευγένεια και οι καλοί τρόποι.

Ποια ήταν η πιο μαγική στιγμή στη ζωή σου;

Η πιο όμορφη στιγμή της ζωής μου όταν ήρθε στο σπίτι μας η Lilibet.

Περίγραψέ μου με τρεις λέξεις τον εαυτό σου...

Δημιουργικός, δοτικός, εργατικός. 

Η χαρά της ζωής περιλαμβάνει...

Ταξίδια και τους αγαπημένους μας.

wedtime-stories-dimitris-vera-decorations-57.jpg

Μια έκθεση τέχνης ή ένα μουσείο που έχει κερδίσει την καρδιά σου; 

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το MET (Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης)

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου δέκα χρόνια μετά;

Με φαντάζομαι να ζω στην Τήνο και να ταξιδεύω πολύ. 

Η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει ποτέ...

Να τολμώ και ας πέσω. Θα σηκωθώ ξανά και θα συνεχίσω.

Κάτι για το οποίο είσαι περήφανος...

Για τη φερεγγυότητά μας.

Μια τέλεια μέρα θα ξεκινούσε και θα τελείωνε...

Μια τέλεια μέρα θα ξεκινούσε στο αεροδρόμιο και θα τελείωνε μ' ένα ωραίο κόκκινο κρασί.