fbpixel

Search icon
Search
The Talks: Mε την Τίμη Μουφτόγλου
#GREEKSDOITBETTER

The Talks: Mε την Τίμη Μουφτόγλου

Με αφορμή την 45ετή επέτειο των Elegance Stores


Η ιστορία του Elegance του πιο εμβληματικού καταστήματος με εσώρουχα στη Θεσσαλονίκη που έχει διαγράψει μια εντυπωσιακή διαδρομή στην καρδιά της πόλης ξεκινάει το 1977 όταν ο πατέρας της Τίμης, Χρήστος Μουφτογλου έκανε το όνειρο του πραγματικότητα. Άνοιξε το πρώτο κατάστημα με αντικείμενο το εσώρουχο, homewear και μαγιό στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, φέρνοντας για την τότε εποχή μια πρωτόγνωρη luxury αύρα στην αγορά με τα πιο ιδιαίτερα lingerie brands από όλο τον κόσμο. Στην πορεία του χρόνου θέλοντας να επεκταθεί και καθώς μεγάλωνε η «οικογένεια», προστέθηκε και το ανδρικό είδος και η ομάδα κατάφερε να συνεργαστεί με τις κορυφαίες εταιρίες από όλο τον κόσμο. Για την πορεία του μάλιστα αυτή βραβεύτηκε αρκετές φορές παγκοσμίως.

Ο Χρήστος Μουφτόγλου και η Έφη... Ήταν και θα είναι για μένα ένα αχτύπητο δίδυμο, ένα ζευγάρι που παρά τις διάφορες τους συμπλήρωναν ο ένας τον άλλον, οι γονείς μου, τα πρότυπά μου, οι μέντορες μου, δυο άνθρωποι που θαύμαζα και θαυμάζω για την ενέργεια, τον χαρακτήρα, το ήθος, την τόλμη και την δύναμη που είχαν και έχουν. Ακόμα και τώρα που έχει φύγει ο πατέρας μου, ακόμα νιώθω ότι «είναι εδώ» είχε τόσο δυνατή παρουσία που τον «βρίσκουμε μπροστά μας» καθημερινά.

as-andraos-catalog-3311940-fvi-ss23-01.jpg

Οι συλλογές σας έχουν κάτι το ξεχωριστό αφού εξειδικεύεστε εδώ και χρόνια στο ποιοτικό underwear, το όνειρο κάθε γυναίκας. Πώς αποκτήσατε αυτήν την ιδιαίτερη ταυτότητα;

Νομίζω έχει να κάνει με το μεράκι και τη φιλοσοφία πρώτα του πατέρα μου και στη συνέχεια της μητέρας μου, που ήρθε για να συμπληρώσει τη δουλειά που ξεκίνησε ο πρώτος και να την οδηγήσουν μαζί στην κορυφή. Αρχικά, υπάρχει τεράστια γνώση πίσω απ' όλο αυτό, την οποία φυσικά έχουν μεταδώσει και σε εμάς και φροντίζουμε να τη συντηρούμε και να τη μεταδίδουμε, εκπαιδεύοντας όλους μας τους συνεργάτες. Οπότε υπάρχει μια σταθερότητα κι εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Εlegance. Παγκοσμίως επίσης, δεν νομίζω ότι υπάρχει multibrand κατάστημα στο είδος μας με τόση ποικιλία, εξειδίκευση και γνώση επάνω στα είδη τα οποία δουλεύουμε τόσα χρόνια. 

Ποια θεωρείτε την κορυφαία σας συνεργασία; 

Αν έπρεπε να διαλέξω θα έλεγα και για συναισθηματικούς την κορυφαία - για εμένα - εταιρία στο είδος της Andres Sarda. Φυσικά όμως, δεν μπορώ να παραλείψω και την εταιρία Maaji που ήμασταν οι πρώτοι που εισάγαμε στην Ευρώπη και από τότε έχει απίστευτη εξέλιξη και άνοδο κάθε χρόνο. 

Ποιο είναι το είδος γυναίκας που αγαπάτε να απευθύνεστε;

Αγαπώ τις γυναίκες που έχουν άποψη, που ξέρουν τι θέλουν αλλά είναι ανοιχτές στο να δοκιμάσουν κάτι καινούριο, που τους αρέσει να φροντίζουν τον εαυτό τους και έχουν καταλάβει την αξία αυτού... Σε γενικές γραμμές είτε άντρας είτε γυναίκα, λατρεύω να έρχεται κάποιος και να μου ζητάει να τον βοηθήσω να βρει αυτό που «ονειρεύτηκε» γιατί ξέρω ότι πάντα μα πάντα θα το βρω! 

as-andraos-catalog-3311915-fvi-3311959-fvi-ss23.jpg

Πώς προσδιορίζεται το luxury σήμερα και πόσο σχετίζεστε μ’ αυτό;

Το luxury για εμένα δεν είναι απαραίτητα συνώνυμο με το υπερτιμημένο και το αντίστροφο. Όσο αφορά το είδος μας σίγουρα υπάρχουν εταιρίες πολυτελείας που χρησιμοποιούν κορυφαίες πρώτες ύλες, έχουν απίστευτη κατασκευή και design.

Πώς εξελίσσεται το Elegance και τι ακολουθεί; Ποιο είναι το στίγμα της δεύτερης γενιάς;

Είναι κάτι «ζωντανό» που συνεχίζει να μεγαλώνει με πολλή αγάπη και πολλά όνειρα. Είμαστε άνθρωποι που σεβόμαστε το παρελθόν, αλλά και διψάμε για εξέλιξη στο μέλλον. Ξανά ανοίγουμε λοιπόν το κατάστημα της Αθήνας μέσα στο 2023. Του το χρωστούσαμε...

Παρατηρείτε ότι έχει αλλάξει το αγοραστικό κοινό με τα χρόνια και σε ποιους τομείς; 

Ναι φυσικά, ολόκληρος ο κόσμος αλλάζει... Σίγουρα έχει αλλάξει η προσέγγιση του νέου πελάτη, καθώς έχουν μεταλλαχθεί οι συνήθειες του καταναλωτή - και σε ό,τι αφορά τον τρόπο που πραγματοποιεί τις αγορές του και στο γεγονός ότι έχει γίνει στροφή στο fast fashion. Δυστυχώς όλο αυτό μεγαλώνει χωρίς κανένας να σκέφτεται το «κόστος» αυτού του μοντέλου! Φυσικά υπάρχει κι η εξαίρεση στον κανόνα αλλά αφορά πολύ μικρό ποσοστό.

Είναι η ποιότητα μια αδιαπραγμάτευτη αξία ή είναι κάτι που φθίνει στις μέρες μας; 

Η ποιότητα είναι μια αδιαπραγμάτευτη αξία για όσους την αναγνωρίζουν, την επιζητούν και την έχουν οικειοποιηθεί - όχι μόνο σε ό,τι αφορά τα υλικά αγαθά. Δυστυχώς, καταλαβαίνω ότι με όλα αυτά που αντιμετωπίζουμε, εύκολα ξεχνιόμαστε και κάνουμε «εκπτώσεις». Το θέμα είναι να υπάρχει ένα μέτρο και να μην αφήνουμε τίποτα να μας στερεί την ποιότητα ζωής. 

img-9665.JPG

Ποια είναι τα επόμενά σας βήματα;

Είναι σίγουρα, σταθερά και αφορούν άμεσα στη δημιουργία σημείων στην αγορά της Αθήνας που τόσο μας έλειψε. Σύντομα κοντά σας λοιπόν!

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σου underwear;

Χωρίς δεύτερη σκέψη και δεν είναι ένα είναι πολλά από τα Andres Sarda. Mεγάλωσα θαυμάζοντας αυτήν τη γυναίκα και τον πατέρα της. H πιο πρόσφατη από τις δημιουργίες της είναι ένα μαγικό μωβ body από την χειμερινή συλλογή!

Φοράς πράγματα για χρόνια κι αν ναι, ποιο είναι ένα αγαπημένο σου αξεσουάρ που δεν αποχωρίζεσαι; 

Δύσκολη ερώτηση, αφού σχεδόν πάντα σε συνδυασμούς που κάνω, βάζω κάτι παλιό και αγαπημένο, το οποίο τις περισσότερες φορές έχει να κάνει με είδη από το κατάστημα που έχω ως κληρονομιά και από τη μητέρα μου. Αξεσουάρ δεν φοράω ιδιαίτερα εκτός αν θεωρείται αξεσουάρ μια φανταστική μπλούζα από δαντέλα που επιλέγω συχνά και την είχα «δανειστεί» πριν από πολλά χρόνια από τη μαμά μου.

Ο ορισμός της ομορφιάς για σένα; 

Ευγένεια. Για εμένα όμορφος άνθρωπος είναι ο ευγενικός άνθρωπος! 

Περιέγραψε μας με τρεις λέξεις τον εαυτό σου.

Ονειροπόλα, πεισματάρα, ερωτευμένη.

Η μεγαλύτερη σου επιθυμία... 

Να είμαστε όλοι υγιείς. Τίποτα άλλο. 

Αυτές τις γιορτές...

Θα τρέχω πίσω από τα διδυμάκια μου! 

Ελλάδα είναι... 

Έρωτας. Έχει τόσα κακώς κείμενα κι όμως δεν μπορώ μακριά της. 

img-9664.JPG

Το πιο ριψοκίνδυνο πράγμα που έχεις κάνει...

Αρκετά, είμαι των άκρων όποτε έχω μια λίστα...

Η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει ποτέ.

Να τολμάς να κυνηγάς τα όνειρα σου και να ξέρεις ότι μπορεί να κανείς τα πάντα αν το θελήσεις αρκετά!

Κάτι για το οποίο είσαι περήφανη.

Για την οικογένεια μου!

Μια τέλεια μέρα θα ξεκινούσε και θα τελείωνε...

Με τις πιο αγαπησιάρικες αγκαλιές από τα μικρά μου μωράκια!

Τι εύχεσαι για τη νέα χρονιά;

Ας πιστέψουμε όλοι ότι μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο και πιο όμορφο! Αξίζει να προσπαθήσουμε ξεκινώντας από μέσα μας!