fbpixel

Search icon
Search
The Talks: Με την co-founder της Sun of a Beach, Μελίνα Πίσπα
#GREEKSDOITBETTER

The Talks: Με την co-founder της Sun of a Beach, Μελίνα Πίσπα

Για την "Made in Greece" εμμονή τους και τα νέα τους projects


Καταρχήν, το καλοκαίρι είναι στο DNA τους. H Μελίνα Πίσπα και η Έλλη Ρούντου μεγάλωσαν στις ελληνικές θάλασσες και οι ομορφότερες αναμνήσεις τους έχουν ως φόντο την παραλία. Η ιδέα όμως ήρθε μια μέρα όταν έκαναν ηλιοθεραπεία κι εκεί που συζητούσαν ξαπλωμένες στην άμμο, αντιλήφθηκαν ότι οι πετσέτες θαλάσσης καταλάμβαναν τον περισσότερο χώρο γύρω τους. Τους έκανε εντύπωση ότι στην Ελλάδα δεν υπήρχε κάποιο brand με βασικό στοιχείο ένα τόσο χαρακτηριστικό καλοκαιρινό αξεσουάρ που να εκφράζει απόλυτα τις αξίες, εικόνες και αισθήσεις της αγαπημένης τους εποχής. Έτσι, αποφάσισαν να προσεγγίσουν την πετσέτα από μια πιο lifestyle οπτική, δίνοντας μορφή στο τι εστί «ελληνικό καλοκαίρι». Κάπως έτσι γεννήθηκε το Sun of a Beach και από τότε οι πετσέτες τους έχουν «ταξιδέψει» σε 5 ηπείρους, 96 χώρες και πάνω από 1.000 πόλεις.

Πώς καταφέρατε να ανακαλύψετε το στιλ που σας εκφράζει και πώς αυτό εξελίχθηκε στη διάρκεια του χρόνου;

Όταν ξεκινήσαμε, είχαμε ως κεντρικό άξονα το ελληνικό καλοκαίρι, την μινιμαλιστική αισθητική των Κυκλάδων, την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Αυτό δεν έχει αλλάξει φυσικά, αλλά με το πέρασμα του χρόνου, ολοένα και περισσότερα στοιχεία που μας εμπνέουν έχουν εισχωρήσει στις συλλογές μας, όπως κάποια συγκλονιστικά ταξίδια που έχουμε κάνει ή ονειρευόμαστε να κάνουμε, η μουσική, η σύγχρονη τέχνη και φυσικά η μόδα.

2-dbolK.jpg

Πόσο εύκολο είναι να δημιουργείτε ελληνικά και τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που σας χαρακτηρίζει;

Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά όταν θέλεις να διατηρείς έναν υψηλό επίπεδο ποιότητας, το «Made in Greece» είναι μονόδρομος. Μάλιστα, όταν ξεκινήσαμε την εταιρεία, ήταν ο μοναδικός όρος που θέσαμε και είμαστε αποφασισμένοι να το τηρήσουμε, δουλεύοντας μόνο με τοπικούς παραγωγούς απ’όλη την Ελλάδα. Έχουμε καταπληκτικούς συνεργάτες και αυτό μας δίνει τεράστιο κίνητρο να συνεχίσουμε δυνατά, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον. Δουλεύουμε επίσης με τοπικούς καλλιτέχνες και προωθούμε τις δημιουργίες τους μέσα από τις πετσέτες και αξεσουάρ μας. Οι γκαλερί έχουν τοίχους για να αναδείξουν την τέχνη, εμείς έχουμε τις παραλίες όλου του κόσμου! Είχαμε οργανώσει μάλιστα και μια έκθεση στο Gallery Zoumboulakis με limited edition πετσέτες θαλάσσης «ζωγραφισμένες» από καλλιτέχνες. Ως αποτέλεσμα, θεωρώ ότι μας χαρακτηρίζουν: υψηλή ποιότητα, «Made in Greece», τέχνη, πολυτέλεια.

Mιλήστε μας για τη φετινή συλλογή τι διαφορετικό έχει να διηγηθεί.

Η νέα συλλογή Sun of a Beach, είναι αρκετά ταξιδιάρικη καθώς έχει εμπνευστεί τόσο από τα ταξίδια μας στην δυτική ακτή της Αμερικής όσο και από τους κοσμοπολίτικους προορισμούς της Ευρώπης. Έχει όμως και μια δόση νοσταλγίας με αναφορές στα ’60s, ’70s και ’80s. Επίσης χαρακτηρίζεται από τα μοντέρνα χρώματα, την τέχνη και την αγάπη μας για την Ελλάδα -όπως πάντα.

Ποια είναι τα χρώματα του καλοκαιριού και ποια το hot prints για την παραλία;

Παρόλο που το καλοκαίρι συνδέεται με έντονα χρώματα, φέτος έχουμε επιλέξει να εστιάσουμε σε πιο απαλούς, pal τόνους για μια πιο σοφιστικέ και edgy προσέγγιση στα κλασικά καλοκαιρινά μοτίβα, όπως το tropical και οι ρίγες. Φυσικά, πάντα αγαπάμε τα animal prints και έχουμε προσθέσει τρεις καινούριες αποχρώσεις στις μονόχρωμες συλλογές μας, το cherry, το curry και το sage. Για κάτι πιο παιχνιδιάρικο, έχουμε και χιουμοριστικά μοτίβα για το παιδί που κρύβουμε όλοι μέσα μας.

1-7a6VV.jpg

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας που κάνει τη δουλειά σας επίκαιρη και πολυπόθητη;

Παίρνουμε έμπνευση από την μόδα, αλλά δεν την ακολουθούμε πιστά. Όταν κάποιος επενδύει σε ένα προϊόν, δεν θέλει να μην «στέκει» την επόμενη χρονιά. Στις μέρες μας οι τάσεις αλλάζουν ολοένα πιο γρήγορα. Εμείς δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε αυτή τη στρατηγική. Εξάλλου, το slow living, που χαρακτηρίζει το ελληνικό καλοκαίρι, δεν συμβαδίζει καθόλου με το fast fashion. Άρα, ξέρει ο πελάτης ότι αυτό που παίρνει είναι μια επένδυση υψηλής ποιότητας, που σημαίνει ότι θα το απολαμβάνει για πολλά χρόνια και δεν θα το βαρεθεί.

Ποιο είναι το είδος γυναίκας που αγαπάτε και σας εμπνέει για να σχεδιάζετε;

Θα το θέσω λίγο διαφορετικά. Αγαπάμε όλες τις γυναίκες και ελπίζουμε η καθεμιά να έχει την αυτοπεποίθηση να είναι πάντα ο εαυτός της και να βρει μέσα από τη συλλογή μας κάτι που θα την εμπνέει.

Μάθαμε για ένα νέο,  δικό σας κατάστημα στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Μιλήστε μας για αυτό.

Όντως φέτος καταφέραμε να κάνουμε ένα μεγάλο όνειρο πραγματικότητα, να ανοίξουμε τις πόρτες μας στο αεροδρόμιο Αθηνών. Ανάμεσα σε πολλά διάσημα επώνυμα brands, ταξιδιώτες απ’ όλον τον κόσμο θα μπορούν να ανακαλύψουν και το «Made in Greece» Sun of a Beach πριν επισκεφθούν τα νησιά μας και πριν επιστρέψουν στην χώρα τους. Αυτή η κίνηση έρχεται να ενισχύσει την προσπάθειά μας να προωθήσουμε το ελληνικό καλοκαίρι παγκοσμίως και μας κάνει να νιώθουμε μεγάλη περηφάνια για τον τόπο που μας εμπνέει καθημερινά.

5.jpg

Τι άλλο σχεδιάζετε;

Συνεχίζουμε να μαζεύουμε εικόνες και εμπειρίες για την επόμενη συλλογή με νέα προϊόντα για γυναίκες, άνδρες και παιδιά, όπως τσάντες, μαγιό, ρούχα παραλίας και loungewear. Επίσης συνεχίζουμε τις συνεργασίες μας με νέους καλλιτέχνες και με εκλεκτά ξενοδοχεία και boutique hotels σε όλη την Ελλάδα.

Δώστε μας τον δικό σας ορισμό για την ομορφιά.

Όσο κλισέ και να ακούγεται… η αυθεντικότητα. Είναι αυτό το «κάτι» που έχει ο κάθε άνθρωπος που θα σε κάνει να γυρίσεις να τον κοιτάξεις. Ένα αληθινό χαμόγελο, μια καθαρή ματιά.

Ποιο είναι το πιο πιο αγαπημένο σας ρούχο.

Η πετσέτα feather που είναι το πιο versatile προϊόν μας -ειδικά όταν το φοράω σαν παρεό!

Φοράτε πράγματα για χρόνια κι αν ναι ποιο είναι ένα αγαπημένο σας αξεσουάρ που δεν αποχωρίζεστε; 

Ρούχα και κοσμήματα vintage που μου έχει δώσει η μητέρα μου που κουβαλάνε ιστορίες πολλών δεκαετιών!

6.jpg

Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας σε δέκα χρόνια; Τι θα θέλατε να έχετε δημιουργήσει μέχρι τότε;

Υγιής και περιτριγυρισμένη από ανθρώπους που με αγαπάνε και μου δίνουν ενέργεια!

Περιγράψτε μας με τρεις λέξεις τον εαυτό σας.

Δημιουργική, αυθόρμητη, αισιόδοξη.

Το πιο ριψοκίνδυνο πράγμα που έχετε κάνει...

Ελεύθερη πτώση και θα το ξανάκανα σίγουρα!

Η καλύτερη συμβουλή που σας έχουν δώσει ποτέ...

Να συγχωρώ. Νιώθεις τόσο καλύτερα μετά και προχωράς χωρίς απωθημένα.

Ελληνικό καλοκαίρι είναι...

Η απόλυτη ισορροπία!

3.jpg

Κάτι για το οποίο είστε περήφανη...

Για την οικογένειά μου, τον άντρα μου και το υπέροχο τετράχρονο κοριτσάκι μας!

Μια τέλεια μέρα θα ξεκινούσε... 

Στην παραλία.

Και θα τελείωνε... 

Στην παραλία.

Φωτογραφία Εξωφύλλου: Ιωάννα Ρουφοπούλου για GLOW Magazine