fbpixel

Search icon
Search
The New Outdoor: Οι premium καντίνες της Θεσσαλονίκης που φέρνουν αύρα καλοκαιριού στην πόλη
CITY VIBES

The New Outdoor: Οι premium καντίνες της Θεσσαλονίκης που φέρνουν αύρα καλοκαιριού στην πόλη

Υπέροχες προτάσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα


Μικρές οάσεις μέσα στην πόλη «ξυπνούν» και πάλι το ζωντανό κλίμα της Θεσσαλονίκης, που τα επιτρέπει όλα: Μοναδικές μέρες και νύχτες κάτω από τον έναστρο ουρανό, μεθυστικές γεύσεις και αρώματα που εξιτάρουν τις αισθήσεις. Ενώνοντας το παλιό με το νέο, η πόλη βρήκε και πάλι τους ρυθμούς της και μας παρουσιάζει τη νέα τάση στον κόσμο του outdoor drinking & dining. Οι καντίνες αποτελούν πλέον μια must επιλογή για τους δραστήριους citizens, που αγαπούν το καλό street food και λατρεύουν τα κοκτέιλς στο χέρι ή σε καταπράσινες αυλές. 

1-NdM57.jpg
Κόκονατ bay

Τι καλύτερο από ένα απομακρυσμένο σχετικά από τη βουή της πόλης spot, το οποίο ωστόσο φτιάχτηκε για τις πιο παρεΐστικες καλοκαιρινές βραδιές και εξυμνεί το νόστιμο φαγητό και τα γευστικά ποτά; Το όνομα του, Κόκονατ bay. Μας συστήθηκε μόλις πέρυσι με την υπογραφή του Αχιλλέα Πλακίδα, μέλους της 45μελούς ομάδας που βρίσκεται πίσω από αγαπημένο Γορίλα, το Three Pieces & το Mahalo. Συνδυάζει το urban food με τις signature επιλογές σε κοκτέιλς και φέρνει στην οδό Λητούς 1 στην περιοχή των Σφαγείων καλιφορνέζικο αέρα. Τα trucks του λειτουργούν αδιάκοπα από τις 6 το απόγευμα μέχρι το βράδυ -με πολλούς να μιλούν για το εκπληκτικό Σαββατιάτικο-Κυριακάτικο brunch του-, ενώ στα τραπεζάκια του μπορεί κανείς να απολαύσει το νέο μενού δια χειρός του Σάββα Σμάλη και του Άλκη Αβέλλα. Και μην ξεχάσετε επίσης, να δώσετε μια ευκαιρία στη νέα ιδέα τους, #δεσάντουιτσπρότζεκτ, όπου θα σας προσφέρει ότι πιο νόστιμο σε street food έχετε δοκιμάσει. 

2-TmVfT.jpg
Μπάρ / Μπά / Μπέν

Επόμενη στάση, το φημισμένο Μπάρ / Μπά / Μπέν. Μια αστική καντίνα όπως την ονομάζει και η ίδια η ομάδα της -αυτή του Μπονμπονέλλα και του Ιπποπόταμου- βρίσκεται στην Κων. Καραμανλή 29 & Κατσιμίδη σε ένα οικόπεδο στη γειτονιά της Παπάφη. Ο ανοικτός χώρος της, έδωσε σε μια πολυσύχναστη γωνιά της πόλης, νέο αέρα και δημιούργησε το απόλυτο outdoor στέκι -που δίνει προτεραιότητα στη φύση- για τους λάτρεις του καφέ και του ποτού. Εμπνευσμένα κοκτέιλς από τροπικούς προορισμούς μέσα σε ένα καταπράσινο σκηνικό μας υπενθυμίζουν το χρώμα που θα έχει φόντο το φετινό καλοκαίρι μας. 

2-1.jpg
The Vanners

Στις πιο πρόσφατες αφίξεις, στην Καπετάν Ντόγρα 31 σε ένα άδειο οικόπεδο στα σύνορα Τούμπας-Πυλαίας, η εμπνευσμένη ομάδα του The Vanners, δημιούργησε το πρώτο ever food truck park στη χώρα μας, με τις πράσινες-φιστικί χαρακτηριστικές καντίνες του, που προσφέρουν διαφορετικές street food προτάσεις. Καλύπτοντας όλα τα γούστα, τα ειδικά διαμορφωμένα Volkswagen φορτηγάκια -με επιρροές από τα δοξασμένα '70s- εξυμνούν τα αυθεντικά burgers του «δρόμου», παρουσιάζουν νέες παραλλαγές κλασικών κοκτέιλς και δημιουργούν το ιδανικό place to be, με την παρέα, τον φίλο ή τη φίλη από το πρωί έως και το βράδυ. Η αίσθηση ότι μπορεί κάποιος να αποδράσει μέσα στην πόλη, στη «συνοικία» του The Vanners γίνεται πραγματικότητα! Give it a try!

2-2.jpg
Ergon

To νέο εγχείρημα της οικογένειας του Ergon, στο δρόμο για το αεροδρόμιο και συγκεκριμένα στη διεύθυνση Γεωργικής Σχολής 50, θα σας εκπλήξει με το hydrid food concept μιας έκτασης 2400 τετραγωνικών μέτρων. Εκεί θα συναντήσετε εκτός από τις νόστιμες grocery προτάσεις του φημισμένου Ergon, και τα food trucks της περίφημης Vogatsikou3 καθώς και του Jerry’s foodtruck. Tα βανάκια που βρίσκονται στην υπέροχη εξωτερική αυλή του χώρου, διαχέουν το αίσθημα της φιλοξενίας, με προτάσεις που όλοι έχουμε αγαπήσει. Τόσο με τα signature κοκτέιλς του βραβευμένου bartender της Vogatsikou3, Γιάννη Κεδέ, μέχρι και τις πιο νόστιμες σοκολατένιες λιχουδιές -ντόνατς, λουκουμάδες, κ.ά- του Jerry’s. 

2-3.jpg
Jaws

Από τον δημιουργό του Kairos, Δημήτρη Ακτσαλή, το νέο meeting spot του Πανοράματος, στη Βενιζέλου 12 ακούει στο όνομα Jaws. Ένα tasty hub με τη μορφή εξευγενισμένης καντίνας, όπως το αποκαλεί και ο δημιουργός του, εκεί θα βρείτε από λαχταριστά burgers, delicious donuts, καφέ και ποτό που ολοκληρώνουν απόλυτα το μενού ενός μοναδικού street food προορισμού. Ένας υπαίθριος χώρος στα ανατολικά της πόλης, που θα κάνει τα καλοκαιρινά σας βράδια ακόμα πιο ενδιαφέροντα και θα σας χαρίσει την ευκαιρία να νιώσετε έναν «αέρα» από το ένδοξο παρελθόν.

7-fKWVx.jpg
To Potiri

Στην Βεροίας 12 στην Πυλαία, μια πρωτότυπη ιδέα στον χώρο του καφέ και όχι μόνο έκανε την εμφάνισή της πριν από λίγο καιρό. Το γνωστό πλέον, To Potiri, αποτελεί ένα coffee drive through που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα φημισμένα του εξωτερικού. Σε μάξιμαλ design ποτηριού, θα σας δροσίσει με επιλογές εκλεκτού καφέ, χυμών και αρωματικών κοκτέιλς. Σε ό,τι αφορά τις γεύσεις του, εκεί το μενού περιορίζεται σε street food σνακς όπως σάντουιτς -τα οποία μπορείτε να φτιάξετε με υλικά της προτίμησής σας-, αλλά και νόστιμες πίτσες με άρωμα Ιταλίας. Περάστε μια βόλτα και θα μας θυμηθείτε!