fbpixel

Search icon
Search
“The Greek Bar Jacket": Αύριο η προβολή του ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτιδος Μαριάννας Οικονόμου στο Παρίσι
ARTS & CULTURE

“The Greek Bar Jacket": Αύριο η προβολή του ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτιδος Μαριάννας Οικονόμου στο Παρίσι

Με την πρωτοβουλία της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης Daughters of Penelope Paris σε συνεργασία με τον Oίκο Υψηλής Ραπτικής Christian Dior Couture


Μια διαδρομή με γλυκά αρώματα της χώρας μας εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, με αφετηρία τη γαλλική πρωτεύουσα, συνεχίζοντας προς το Άργος, το Σουφλί, τη Θάσο, τον Πειραιά, καταλήγοντας προς τον τελικό σταθμό, την Αθήνα. Τη φαντασμαγορική επίδειξη μόδας, την οποία παρουσίασε ο πολυτελής Οίκος μόδας Dior στο Παναθηναϊκό Στάδιο τον Ιούνιο του 2021, προβάλλει το δημοφιλές ντοκιμαντέρ “The Greek Bar Jacket" υπό την σκηνοθετική επιμέλεια της Ελληνίδας Μαριάννας Οικονόμου σε παραγωγή Anemon Productions. Με σπάνια πρόσβαση στα άδυτα του διεθνούς fashion house και την καλλιτεχνική του διευθύντρια, Maria Grazia Chiuri, το φιλμ μας χαρίζει την ευκαιρία να εισβάλουμε στα παρασκήνια της προετοιμασίας του εμβληματικού Cruise Show 2022, εμπνευσμένο από την αρχαία, αλλά και τη σύγχρονη Ελλάδα, το οποίο κατάφερε εκείνο το καλοκαίρι να γίνει talk of the world. 

Α film projection for a good cause


Η δημιουργική και καινοτόμα πρωτοβουλία του ντοκιμαντέρ συνεχίζει να μονοπωλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Πέρα, όμως, από τη βαριά υπογραφή της μόδας, καθοριστικό ρόλο παίζει και το αλτρουιστικό κίνητρο. Υπό το πρίσμα αυτό, η ταινία θα προβληθεί αύριο στο Παρίσι και στο elite γαστρονομικό και σινεφίλ σημείο συνάντησης "Silencio des Prés" από τη Φιλανθρωπική Οργάνωση DAUGHTERS OF PENELOPE PARIS σε συνεργασία με τον Oίκος Υψηλής Ραπτικής CHRISTIAN DIOR Couture υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Γαλλία. Mε την προβολή της ταινίας, oι Daughters of Penelope Paris αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση της Γαλλικής κοινωνίας και των Ελλήνων της Διασποράς για το έργο και την προσφορά της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, με αφορμή τον Eορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυσή της.

Για την Πόρτα Ανοιχτή θα μιλήσει η επίτιμη πρόεδρος, Δάφνη Οικονόμου, τονίζοντας την καθοριστική σημασία του πολιτισμού και της Τέχνης στην ανάπτυξη των ανθρώπων με αναπηρίες.
blc40zwcy3xm.jpeg

Μετά τη παρακολούθηση του φιλμ, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τους συντελεστές και συμμετέχοντες, οι οποίοι είναι: Η Μαριάννα Οικονόμου, σκηνοθέτιδά του, ο Αριστείδης Τζονεβράκης, σχεδιαστής του ελληνικού κεντήματος, ο Κώστας Μουχταρίδης, ο παραγωγός του ελληνικού μεταξιού, καθώς και ο Ζαχαρίας Τσαλαβούτας, σχεδιαστής του ελληνικού καπέλου.

Οι Daughters of Penelope Paris (DOP Paris Chapter #437 – Phaetuse) είναι μη κερδοσκοπική Φιλανθρωπική Οργάνωση, βασισμένη στον γαλλικό νόμο του 1901 και ιδρύθηκε στο Παρίσι το 2018. Η Οργάνωση αποτελεί μέλος της ευρύτερης διεθνούς οικογένειας των Daughters of Penelope, Ένωση γυναικών που ιδρύθηκε στις Η.Π.Α. το 1929 με πρωταρχικό σκοπό την προώθηση του Ελληνισμού, της Παιδείας, της Φιλανθρωπίας, της Πολιτικής Υπευθυνότητας, της Οικογενειακής και Ατομικής Αριστείας.

Info: Silencio des Prés, 22 rue Guillaume Apollinaire, 75006 Paris. Ημερομηνία και ώρα προβολής του φιλμ: Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19:00.